Reduceri!

Capsule CLA (Acid linoleic conjugat)

29,00 lei

Descriere

Capsule CLA (Acid linoleic conjugat)

Supliment alimentar cu rol adjuvant în curele de slăbire și de susținere a musculaturii

Ingrediente:

Ulei de Șofran (Crocus sativus), conținând Acid linoleic conjugat (CLA) 80% – 1.000 mg, capsulă moale (gelatină, glicerină, apă purificată).

Informații nutriționale Per porție

(3 cps)

VNR* (%)

Per porție (3 cps)

Ulei de Șofran (Crocus sativus), din care:

· Acid linoleic conjugat(CLA 80%)

3.000 mg

2.400 mg

**

**

*VNR = Valoare Nutrițională de Referință cf. Regulament 1169/2011

**Nu a fost stabilită VNR

Caracteristici generale ale produsului:

Produsele sau suplimentele nutritive concepute de laboratoarele Hypericum sunt obținute din surse naturale atent verificate. Materiile prime folosite sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau virusuri patogene. Noutatea acestor produse este reprezentată de extractul integral concentrat din acestea și de formulele holistice special create pentru a genera sinergie între ingredientele alese, ceea ce asigură o mai bună biodisponibilitate și o mai bună asimilație în organism a substanțelor active benefice.

Capsulele gelatinoase moi cu Acid linoleic conjugat sunt un produs atent formulat pentru a susține organismul pe parcursul curelor de slăbire prin eficientizarea metabolismului lipidic și stimularea creșterii masei musculare. De asemenea, produsul are un rol adjuvant și în modularea răspunsului inflamator din organism. Managementul greutății corporale și limitarea proceselor inflamatorii din organism sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Astfel, microbiota noastră intestinală este tot mai greu încercată mai ales din cauza prezenței tot mai mari a resturilor de antibiotice în produsele animale și a pesticidelor și îngrășămintelor în cele vegetale. Mai nou, prezența microplasticelor în alimentația umană este și ea un motiv tot mai mare de îngrijorare și un factor perturbator major în tot organismul. Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. De asemenea, așa cum a fost deja menționat, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Vedem, astfel, că inflamația cronică este declanșatorul principal pentru multe probleme de natură metabolică, hepatică, autoimună, renală, cardiovasculară, neuronală, osteoarticulară și chiar și pentru unele alergii. Astfel, prezența unui status inflamator în organism pe perioade îndelungate de timp are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. De asemenea, la fel de important este și impactul asupra metabolismului și a greutății corporale. Odată cu destabilizarea microbiotei intestinale și acumularea unui surplus de grăsimi în organism (în special în regiunea omentală), se poate crea un cerc vicios ce conduce la mai multă inflamație, care la rândul său favorizează luarea în greutate prin creșterea nivelelor de insulină și perturbarea nivelelor altor hormoni. Similar, acumularea grăsimii la nivelul ficatului (steatoză hepatică) duce la îngreunarea funcției hepatice, afectarea digestiei și impactarea proceselor de detoxifiere ale organismului. Pentru o slăbire sănătoasă și de durată, este recomandată eliminarea treptată a depozitelor de grăsime aflate în exces (provenite fie pe cale exogenă, din alimentație, fie endogenă din cauza unor predispoziții genetice sau afecțiuni metabolice) și creșterea sau întărirea masei musculare deja existente. Indiferent de cauza apariției kilogramelor în plus, pentru a ne proteja sănătatea, este indicat un management atent al greutății corporale, adoptarea unei diete variate și echilibrate, asigurarea unui somn suficient și de calitate și valorificarea tuturor oportunităților de a face sport și a rămâne activi atât fizic, cât și psihic.

Pentru a ne ajuta organismul în procesul de management al greutății, precum și pentru a-i oferi suport în limitarea efectelor negative ale unui status proinflamator, putem face apel la suplimentele ce au la bază compuși cu proprietăți: de eficientizare a metabolismului lipidic, de modulare a răspunsului inflamator, de susținere a masei musculare, de reglare a tensiunii arteriale, de protejare a sănătății arteriale și de menținere a diviziunii celulare normale, precum Acidul linoleic conjugat (CLA). O variantă curată, cu o concentrație ridicată de CLA (80%) sunt gelulele cu Acid Linoleic Conjugat (CLA) din ulei de Șofran, de la Hypericum. Produsul este atent verificat pentru a nu conține contaminanți periculoși, fiind o soluție sigură, eficientă și la îndemână pentru susținerea organismului în combaterea factorilor (menționați mai sus) cu impact negativ asupra sănătății noastre fizice și psihice. În plus, acesta poate fi utilizat în siguranță și de către cei care au o alimentație bazată exclusiv pe produse de origine vegetală.

În continuare, vom prezenta câteva informații despre compușii activi din compoziția capsulelor gelatinoase moi cu Acid Linoleic Conjugat (CLA):

Acidul Linoleic Conjugat (CLA), cunoscut și sub numele de acid rumenic, este denumirea dată unui grup de izomeri (poziționali și geometrici) ai acidului linoleic – un acid gras polinesaturat omega-6 (cu 18 atomi de carbon și 2 legături duble) deosebit de important pentru organismul uman și care se regăsește în numeroase uleiuri vegetale (In, Floarea-soarelui). Astfel, acidul linoleic (ω-6) este unul dintre cei (doar) doi acizi grași esențiali de care organismul uman are nevoie, dar pe care nu-i poate sintetiza singur, fiind nevoie de un aport alimentar; cel de-al doilea fiind acidul alfa-linolenic (ALA, ω-3). Totuși, spre deosebire de acidul linoleic simplu, CLA – așa cum reiese și din nume, se caracterizează prin faptul că cele 2 legături duble ale sale sunt conjugate (separate de o singură legătură simplă). Deși există peste 28 de izomeri CLA, cei mai des studiați și prevalenți în suplimentele alimentare sunt acizii c9t11 (cis-9, trans-11; acid rumenic) și t10c12 (trans-10, cis-12), denumiți astfel în funcție de locul legăturilor duble și poziția lor geometrică (cis- sau trans-). Acești 2 izomeri ai CLA se regăsesc, de obicei, în proporție de 1:1 în suplimentele alimentare și pot fi sub formă de acizi grași liberi, sau ca triacilgliceroli. De reținut faptul că studiile au observat că fiecare izomer CLA are proprietățile sale specifice asupra sănătății.

În mod interesant, CLA este, în mod natural, atât un acid gras trans-, cât și unul cis-. Deși acizii grași trans obținuți industrial sunt demonstrați ca fiind deosebit de nocivi pentru sănătate (fiind asociați cu risc crescut de boli cardiovasculare, boli neurodegenerative și proprietăți aterogene), CLA este unul dintre puținii acizi trans care nu doar că NU sunt nocivi, dar au chiar și proprietăți sanogene remarcabile. Astfel, în cazul unei persoane cu o alimentație echilibrată și un sistem digestiv sănătos, Acidul Linoleic Conjugat este obținut în mod endogen prin bioconversia acidului linoleic. Similar, organismul uman se folosește de microbiota intestinală pentru a converti și acidul linolenic în Acid Linolenic Conjugat (CLNA). Aceste două procese de conversie sunt efectuate, cu precădere, de către Bifidobacteriile care ne colonizează tractul gastrointestinal, eficiența lor putând fi afectată de către o serie de condiții și factori endogeni și/sau exogeni precum: intoleranțele alimentare, tratamentele cu antibiotice, radioterapia, chimioterapia, disbioza și problemele digestive (de ex., boli intestinale inflamatorii, infecțioase, parazitoze ș.a.). Vedem, astfel, că organismul uman nu este mereu capabil să obțină acest compus sanogen în mod eficient doar prin conversia endogenă, fiind util să îi asigurăm și surse exogene precum alimentele sau suplimentele alimentare bogate în CLA. În ceea ce privește sursele alimentare de CLA, cele mai recunoscute sunt carnea și lactatele provenite în special de la specii de rumegătoare, iar câteva dintre cele mai comune surse vegetale de CLA sunt uleiul de Șofran și cel de Floarea-soarelui. De altfel, majoritatea suplimentelor alimentare de calitate ce conțin CLA (cum este cazul și produsului de față) au la bază uleiul de Șofran, acesta având în mod natural concentrații deosebit de mari (până la 82%) ale acestui tip de acid gras.

De-a lungul timpului, CLA a fost studiat pentru diferite proprietăți sanogene printre care cele mai notabile sunt: efectul antimutagenic, anticarcinogenic, antiobezogen, antidiabetic, antisclerotic, imunofortifiant, antihipertensiv, antidiabetic, lipolitic și de stimulare a creșterii masei musculare. Cu o istorie îndelungată de folosință de către cei care practică sporturi de performanță, precum atleții sau culturiștii, suplimentele cu CLA sunt apreciate pentru rolul lor în eficientizarea metabolismului lipidic și protejarea împotriva pierderii masei musculare chiar și în timpul dietelor cu deficit caloric („curele de slăbire”). Mai exact, studiile efectuate până în prezent au descris mecanismul de acțiune al CLA în procesul de slăbire ca fiind acela de creștere a lipolizei, oxidare a acizilor grași (β-oxidare) de la nivelul mușchilor scheletici și a țesutului gras brun, reducerea lipogenezei (crearea de noi depozite de grăsime) la nivelul ficatului și inducerea apoptozei celulelor de la nivelul țesuturilor adipoase. S-a observat și o ușoară creștere a masei musculare ca urmare a suplimentării cu CLA, dar numai pentru formulele care conțineau CLA sub formă de acizi grași liberi (nu și pentru triacilgliceroli). Unele surse de specialitate recomandă asocierea suplimentelor pe bază de CLA cu cele care conțin: proteină din soia, crom picolinat și sesamină pentru a amplifica efectul antiobezogen.

Acidul Linoleic Conjugat a demonstrat proprietăți antimutagenice în nenumărate studii, începând încă din anii ’80 când a fost identificat drept agentul antimutagenic din carnea tocată de vită preparată la grătar. Aceste rezultate par să vină în completarea celor efectuate pe uleiul de Șofran care a manifestat proprietăți antigenotoxice și citotoxice în mai multe studii. Nu au fost observate diferențe din punct de vedere al proprietăților anticancerigene între formele de CLA cu acizi grași și cele cu trigliceride, sau între diferiții izomeri de CLA. În mod surprinzător, acțiunea anticarcinogenă a CLA a fost superioară celei a acizilor grași omega-3 cu lanț lung, fiind necesare doze de CLA mai mici de jumătate față de cele de EPA sau DHA pentru a se obține efecte semnificative. Deși mult mai limitate ca număr, studiile clinice efectuate pe oameni par să indice un posibil efect protector al suplimentării cu CLA în cazul cancerului mamar. În cercetările efectuate pe animale sau pe linii celulare umane, au fost evidențiate o serie de mecanisme de acțiune ce susțin proprietățile anticancerigene ale CLA. Astfel, s-a observat activarea receptorilor PPAR α și γ și inhibarea activării factorului nuclear NF-κB și a proteinei AP1, fapt ce a indus apoptoza și/sau a inhibat proliferarea celulelor canceroase (prostată, colon, stomac, sân) in vivo și in vitro.

Deși cercetările științifice sunt destul de contradictorii în acest domeniu, există studii care au consemnat și o potențială acțiune hipoglicemiantă a CLA, în special la subiecții supraponderali și obezi. Modele murine au prezentat o creștere a toleranței la glucoză la numai 2 săptămâni de la începere administrării de CLA (1,5% din dietă). Din nou, este implicată activarea receptorilor PPARγ care este responsabilă și de creșterea nivelului seric de adiponectină și ameliorarea stărilor de hiperinsulinemie. Astfel, mecanismul de acțiune al CLA este asemănat cu cel al troglitazonei, substanța activă regăsită în unele medicamente antidiabetice. Pe de altă parte, au fost raportate și efecte diabetogene ale administrării de CLA la persoanele supraponderale și obeze dar care nu prezentau boală diabetică. Trebuie, totuși, menționat faptul că, în acest caz, s-au observat acțiuni diferite ale izomerilor de CLA, unii putând avea efecte antidiabetice, iar alții putând crește riscul de boli metabolice de acest tip. De aceea, CLA este studiat intens cu privire la o mai bună înțelegere a diferitelor mecanisme de acțiune ale izomerilor și modurilor de formulare.

Deoarece produsul de față conține Uleiul de Șofran ca sursă de CLA, amintim, pe scurt, o serie de proprietăți sanogene ce i se atribuie acestui aliment funcțional. Astfel, folosit în mod tradițional pentru calmarea episoadelor de tuse, acest tip de ulei și-a dovedit utilitatea și în: combaterea insomniei și a depresiei, calmarea spasmelor, ameliorarea crizelor de astm, creșterea libidoului și reducerea diverselor tipuri de durere. Datorită proprietăților sale antioxidante, Șofranul menține sănătatea sistemului circulator și susține procesele de diviziune celulară normală. Conform fitoterapiei, derivatele din Șofran au o acțiune: antihipertensivă, antitusivă, spasmolitică, anticonvulsivă, antiinflamatoare, antioxidantă, imunomodulatoare, citotoxică și antigenotoxică, anxiolitică, antidepresivă, afrodiziacă, relaxantă și antinevralgică.

Mod de utilizare:

Adulți: 1 capsulă moale de 3 ori pe zi, cu o cantitate suficientă de lichid.

Cura recomandată este de 3 luni, fiind urmată de o pauză de 30 de zile. Se poate repeta de câte ori este nevoie.

Cura de slăbire trebuie să fie însoțită de o voință puternică, de odihnă, hidratare, alimentație echilibrată (fără exces de grăsimi și sare, săracă în dulciuri și alimente înalt procesate, bogată în fibre și alimente crude) și exercițiu fizic moderat.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea, pe cale internă, cu Ceaiul și Tinctura pentru Slăbire de la Hypericum!

Produse cu acțiune similară sau complementară:Capsule 5 HTP SlăbireCapsule Slăbire MaxCapsule Slabire ExtraCeai SlăbireTinctură SlăbireOțet SlăbireAloe Vera GelCapsule Hyper Antioxidant forteClorofilă lichidăChlorella PulbereAcid alfa-lipoic (capsule), HyperCardio Tonic (capsule), Iod Organic (capsule), Hyper Dep-diu (capsule),  Hyper Detox (pulbere), Detoxifiere colon, Protonic + ,  Protonic Flora (capsule), RoBioMush (capsule), Clorofila lichidăHyper Digestiv (capsule), Lecitină (capsule moi), Protector Ficat (capsule), Liver ForteUlei de In (capsule moi), Ceai Verde, Ceai Antiadipos,  Sevă de Mesteacăn (capsule, sirop), Aloe-vera (gel, capsule), Varză (capsule), Semințe de In, Amestec fibre de la Hypericum.

Pentru îngrijirea externă, vă recomandăm asocierea cu: Gelul Anticelulitic, Crema cu Acid Alfa-lipoic și Coenzima Q10, gama de protecție solară Hyper SunCrema Antiaging (cu sau fără SPF), Crema restructurantă Taina PlantelorSerul Vitamina C cu Magneziu (set fiole), Crema de mâini Antiaging cu Acid Hialuronic și Coenzima Q10Crema contra căderii păruluiUleiul esențial de LavandăUlei esențial de BergamotăUlei esențial de PortocalăUlei esențial de GrapefruitUlei esențial de MelisăUlei esențial de MandarineUlei esențial de LămâieUlei esențial de Tămâie sau Ulei esențial de Ylang-ylang și Sarea de baie Hyper Antiaging sau cea Hyper Anti-stres.

Formă de prezentare:

Un flacon conține 50 capsule moi a câte 1.380 mg

Cantitate netă:

℮ 69 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

  • Femeile însărcinate sau care alăptează, persoanele care urmează tratamente medicamentoase (de ex., anticoagulante, antihipertensive, antidiabetice ș.a.), cele care se află sub supraveghere medicală (în special pentru probleme de coagulare a sângelui, afecțiuni autoimune, diabet, probleme renale, hepatice sau cardiovasculare grave), sau cele care sunt programate a li se efectua intervenții chirurgicale, sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei.
  • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
  • A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor.
  • Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă alimentară echilibrată și un stil de viață sănătos.

Condiții de păstrare: bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Informații suplimentare

Brand

Recomandari

,

S-ar putea să-ți placă și…