Supliment alimentar cu rol în menținerea diviziunii celulare normale și în protejarea sistemului urinar,modularea răspunsului antiinflamator din organism,antireumatic și antitumoral.
Caracteristici generale Pedicuță:
Capsulele cu extract de Pedicuță au numeroase proprietăți utile, unele dintre cele mai cunoscute fiind acțiunea antitabagică și cea antialcoolică. De asemenea, acestea sunt adjuvante și în combaterea diviziunii celulare necontrolate. Suplimentul de față a fost atent formulat pentru a spori acțiunea sanogenă a compușilor biologic-activi din Pedicuță prin fermentația lactică a materialului biologic și atomizarea sa. Astfel, proprietățile detoxifiante, antialcoolice, antitabagice, antiproliferative și antilitiazice ale Pedicuței sunt mult amplificate, adăugându-li-se noi proprietăți pre-, pro- și postbiotice. Menținerea sănătății sistemului uro-renal și asigurarea unei diviziuni celulare corecte sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). De asemenea, microbiota noastră intestinală este tot mai greu încercată mai ales din cauza prevalenței tot mai mari a resturilor de antibiotice în produsele animale și a pesticidelor și îngrășămintelor în cele vegetale. Mai nou, prezența microplasticelor în alimentația umană este și ea un motiv tot mai mare de îngrijorare și un factor perturbator major în tot organismul. Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, ne afectează organismul sporind generarea de radicali liberi și favorizând apariția unui status proinflamator în corp.
Fumatul activ sau pasiv, asocierea fumatului cu alcoolul, efortul fizic sau cu alimente foarte grele și fumatul fără a mânca deloc sunt greșeli comune la care mulți suntem expuși pe parcursul vieții noastre. Din nefericire, astfel de obiceiuri au, cel mai adesea, efecte negative profunde asupra sănătății, crescând statusul inflamator din organism, introducând toxine în corp sau cauzând stricăciuni la nivel adenomial. Inflamația cronică este declanșatorul principal pentru multe probleme de natură cardiovasculară, autoimună, neuronală, renală, hepatică, osteoarticulară și chiar și pentru unele alergii. Astfel, prezența unui status inflamator în organism pe perioade îndelungate de timp are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului.
În astfel de situații, sistemul renal este greu încercat mai ales din cauza rolului său esențial în purificarea sângelui și eliminarea pe cale urinară a toxinelor. Totuși, poate cel mai important aspect de avut în vedere este acela că un sistem renal suprasolicitat poate afecta sănătatea cardiovasculară sau pe cea pulmonară, acesta nefiind capabil să elimine corect reziduuri metabolice precum acidul uric sau nefiind capabil să filtreze corect urina (de ex., cauzând pierderi de proteine în urină). Mai exact, afecțiunile cronice renale pot conduce la creșterea presiunii arteriale, fapt ce suprasolicită sistemul cardiovascular. Așadar, protejarea sănătății rinichilor este un demers prioritar, în special în cazul persoanelor cu diabet, din cauza riscului crescut al acestora de a dezvolta probleme de natură renală.
Nu în ultimul rând, atunci când sistemul imunitar funcționează în condiții suboptimale, acesta nu poate elimina eficient celulele aberante ce pot lua naștere ca urmare a producerii unor erori de diviziune. Multiplicarea necontrolată a acestor celule poate avea efecte periculoase asupra organismului, de aceea procesele de limitare a producerii erorilor de diviziune și cele de eliminare a celulelor anormale trebuie susținute în mod prioritar în orice rutină de îngrijire a sănătății. De aceea, alimentele, produsele și activitățile (de ex. sport, somn corect, hidratare, post, masaj, tehnici de relaxare și management al stresului, terapii naturiste ș.a.) cu acțiune antioxidantă, antiinflamatoare, detoxifiantă și imunomodulatoare sunt aliați atât de prețioși în procesul de adaptare la numeroșii factori de stres din viața noastră, la diversele toxine de origine endogenă sau exogenă și la schimbările inevitabile pe care trecerea timpului le are asupra organismului.
Vedem, astfel, că deși sursele de stres sunt multiple, nu trebuie să ne descurajăm! Soluția optimă este aceea de a adopta, treptat, un stil de viață echilibrat, cu timp suficient pentru odihnă și refacere, cu activitate fizică regulată de intensitate moderată, cu un management eficient al stresului, cu o hidratare corectă și cu o alimentație variată, bazată pe alimente cât mai puțin procesate, de origine controlată, de sezon și cu un profil nutrițional echilibrat, bogat în nutrienți. Din fericire, acest deziderat poate fi susținut cu ajutorul suplimentelor alimentare, ele având rolul de a preîntâmpina și adresa posibile carențe, de a optimiza procesele organismului și de a limita impactul negativ al multitudinii de factori de stres cu care ne confruntăm în mod constant. Astfel, pentru asigurarea bunei funcționări a sistemului uro-renal și un plus de ajutor în înfrânarea dorinței de a fuma sau a consuma alcool, se poate face apel la produse ce au la bază compuși activi cu proprietăți antitabagice, antiinflamatoare, detoxifiante, antiproliferative și modulatoare la nivelul microbiotei gastrointestinale. Un astfel de produs sunt capsulele cu extract de Pedicuță de la Hypericum. Acestea sunt o alegere ideală pentru protejarea funcțiilor uro-renale și susțin organismul expus în mod repetat la factori de agresiune precum fumatul sau consumul irațional de alcool datorită acțiunii: detoxifiante, antiinflamatoare, antitabagice, antialcoolice, antitumorale și antilitiazice.
Ingrediente Pedicuță (mg/cps):
Extract fermentat și atomizat (pe suport de 10% maltodextrină) din părți aeriene de Pedicuță (Lycopodium clavatum) – 260 mg; capsulă vegetală (hidroxipropil metilceluloză).
Informații nutriționale | Per porție
(6 cps) |
VNR* (%)
Per capsulă |
VNR* (%)
Per porție (6 cps) |
Extract din părți aeriene de Pedicuță | 1.560 mg | ** | ** |
*VNR = Valoare Nutrițională de Referință
**Nu a fost stabilită VNR
Detalii Pedicuță:
Produsele sau suplimentele nutritive concepute de laboratoarele Hypericum sunt obținute din surse naturale atent verificate. Așadar, plantele medicinale folosite ca materie primă sunt recoltate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului, prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau virusuri patogene. Noutatea acestor produse este reprezentată de extractul integral concentrat din acestea, ceea ce asigură o mai bună biodisponibilitate și o mai bună asimilație în organism a substanțelor active benefice.
Mai mult, suntem bucuroși să anunțăm actualizarea integrală a produselor din gama „Hyper”! Având la bază primele și cele mai longevive formule ale firmei, această gamă cuprinde produse obținute aproape exclusiv din extracte naturale din plante regăsite în flora spontană a țării noastre. Deoarece știm cât de mult îndrăgiți aceste formule cu tradiție, am dorit să le creștem și mai mult eficiența și proprietățile sanogene. Utilizând fermentația bacteriană – o modalitate de procesare cunoscută și apreciată din timpuri străvechi, însă realizând-o prin folosirea unor tulpini moderne, ultraperformante de lactobacili și a unor procedee inovatoare, am conferit formulelor noastre tradiționale din gama „Hyper” noi proprietăți sanogene, precum acțiunea pro- și post-biotică. Prin selecționarea unor tulpini deosebit de active de Lactiplantibacillus plantarum (fost Lactobacillus plantarum) și controlarea atentă a procesului de fermentație lactică a plantelor medicinale, am mărit biodisponibilitatea suplimentelor, le-am crescut activitatea biologică și sanogenă și le-am transformat în produse cu acțiune biotică.
De multă vreme, plantele și fructele fermentate trezesc un interes considerabil datorită beneficiilor pe care le au pentru sănătate. Alimentele fermentate sunt produse cu valoare nutrițională și funcțională ridicată și cu efect pozitiv asupra sănătății umane. Transformarea materialului vegetal în timpul fermentației are ca rezultat modificări ale proprietăților organoleptice și nutriționale ale produsului, mărește siguranța alimentelor, prelungește perioada de valabilitate și oferă anumite caracteristici sanogene și senzoriale. Efectul fermentației asupra matricei informațional-nutriționale a plantei este specific microorganismelor implicate și depinde de materialul vegetal utilizat, în special de compoziția sa chimică unică. În plus, alimentele fermentate pot fi o sursă de probiotice, prebiotice și postbiotice care promovează dezvoltarea bacteriilor intestinale benefice și ținerea sub control a celor patogene. Acțiunea combinată a bioticelor din alimentele fermentate poate avea un efect sinergic asupra sănătății intestinale, ajutând la menținerea unui microbiom intestinal echilibrat și la modularea răspunsul imunitar.
Fermentația lactică este un proces prin care bacteriile lactice transformă zaharurile prezente în alimente în acid lactic. Acest acid nu numai că acționează ca un conservant natural, prelungind perioada de valabilitate a alimentelor, dar conferă și o aromă acidulată caracteristică. Alimentele comune care suferă acest tip de fermentație includ iaurtul, brânza și legumele murate. Culturile de lactobacili au o tradiție îndelungată în industria alimentară, fiind folosite în procesele de fermentație lactică pentru conservarea alimentelor, îmbunătățirea aromei, texturii și a proprietăților organoleptice și nutriționale ale mâncării. Prin metabolizarea carbohidraților precum amidonul conținut în materialul vegetal, bacteriile lactice produc acizi grași esențiali cu lanț scurt și alte componente organice cu greutate moleculară mică. Câteva exemple de astfel de componente ar fi: complexul vitaminic B, aminoacizii și substanțele fenolice precum quercetina, luteolina și acidul clorogenic, fitosterolii și enzimele.
Lactiplantibacillus plantarum este unul dintre cele mai nomade, studiate și des întâlnite specii de lactobacili din alimentele fermentate, fiind sigur pentru consum (QPS – EFSA și GRAS – US FDA) și regăsindu-se printre microorganismele utile din microbiota intestinală a organismului uman și a altor mamifere. Pe lângă bine-cunoscutul efect de conservare a alimentelor, un aspect pozitiv deosebit al fermentării cu L. plantarum, efect bine documentat științific, este acela de reducere a imunoreactivității alimentelor. Altfel spus, prin fermentarea alimentelor cu potențial alergenic crescut (lapte, soia, grâu etc.) cu acest bacil, s-a observat reducerea semnificativă a severității răspunsului alergic pe care organismul îl are ca urmare a consumului acestora. De asemenea, acest microorganism și numeroasele sale tulpini au o importanță deosebită în industria alimentară și datorită producției diverse de bacteriocine (peptide sau proteine de dimensiuni mici), în special din clasele I și II, deosebit de potente din punct de vedere al activității antimicrobiene, atât împotriva bacteriilor Gram-pozitive, cât și a celor Gram-negative. Nu în ultimul rând, procesele fermentative cu L. plantarum au și capacitatea (documentată științific) de a reduce cantitatea de aflatoxine din alimente.
Noi studii efectuate pe diversele tulpini de L. plantarum și bacteriocinele produse de acestea au dezvăluit o serie vastă de proprietăți sanogene ce rezultă din fermentarea alimentelor cu acest tip de microorganism. Dintre acestea, amintim: proprietățile antioxidante (prin generarea și biodisponibilizarea compușilor fenolici și a enzimelor precum superoxid dismutaza – SOD); proprietățile cardio- și hepato-protectoare (prin generarea și biodisponibilizarea unor compuși sanogeni precum fitosterolii, polifenolii sau acizii grași esențiali cu lanț scurt); proprietățile hipoglicemiante (prin creșterea sensibilității la insulină și eficientizarea metabolismului glucidic, în plus alimentele fermentate au un conținut redus sau aproape inexistent de zaharuri); proprietățile vitaminizante (literatura de specialitate consemnând o creștere a folaților – vit. B9, riboflavinei – vit. B2 și a vitaminelor B12, K și C în alimentele vegetale fermentate); proprietățile mineralizante (procesul de fermentație poate duce la creșterea cantității de minerale și oligoelemente precum: calciul, sodiul, magneziul, fierul, sulful, seleniul sau borul, prin reducerea substanței uscate ca urmare a descompunerii carbohidraților și proteinelor de către L. plantarum); proprietățile imunomodulatoare și imunofortifiante (derivate din activitatea pre-, pro- și postbiotică a L. plantarum și a derivaților săi); proprietățile antibacteriene (fiind consemnată științific eficiența în limitarea dezvoltării și în reducerea populațiilor de Salmonella typhimurim, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Bacillus subtilis și Streptococcus pyogenes); proprietățile antivirale (mecanismul de acțiune antiviral datorându-se stimulării funcției sistemului imunitar prin creșterea toxicității celulelor ucigașe naturale, creșterea producției de citokine proinflamatorii și creșterea citotoxicității limfocitelor T – CD3+, CD16+, CD56+); proprietățile antidepresive și anxiolitice (derivate din modularea microbiotei intestinale, stimularea producției de serotonină la nivel intestinal și creșterea cantității de vitamine din complexul B); proprietățile anti-obezitate și de reducere a grăsimii corporale (prin biodisponibilizarea și generarea de compuși sanogeni precum: acizii organici, compușii fenolici, polizaharidele sau proteazele, și prin controlul apetitului prin modularea sensibilității la leptine, reglarea metabolismului lipidelor, îmbunătățirea metabolismului glucozei, promovarea conversiei adipocitelor, modularea proceselor inflamatorii, și modularea microbiotei intestinale prin promovarea producției de acizi grași cu lanț scurt); și, nu în ultimul rând, proprietățile antiinflamatoare și anti-îmbătrânire (prin generarea și reglarea activității enzimelor antioxidante, reducerea stresului oxidativ, modularea proceselor inflamatorii și îmbunătățirea performanței sistemului imunitar). Așadar, prin fermentarea materialului biologic din produsele gamei „Hyper” cu tulpini de L. plantarum de ultimă generație, am reușit să obținem o valoare nutritivă și sanogenă superioară formulelor noastre clasice, valoare observată prin creșterea biodisponibilității și a cantităților de compuși activi precum: polifenolii, flavonoidele, acizii organici, bioticele (pro-, pre- și postbiotice), vitaminele, mineralele, acizii grași esențiali cu lanț scurt, compușii antibacterieni și antivirali, și enzimele cu activitate antioxidantă.
Deși am introdus etapa fermentației bacteriene, extractele fermentate din plante sunt supuse în continuare atomizării – un proces menajant, net superior obținerii pulberilor prin măcinarea plantelor uscate. La obținerea extractului uscat atomizat, a fost folosită aparatură de top, unică în România, constând într-un atomizor Spray-dry. Tehnologia uscării prin Spray-dry este superioară din toate punctele de vedere uscării clasice, în uscător. Astfel, în cazul uscării clasice, pulberea măcinată se obține din plante uscate în camere de uscare la temperaturi cuprinse între 55 și 70°C; uneori pentru a crește randamentul uscării se crește temperatura chiar și până aproape de 100°C. Din păcate, vitaminele, enzimele sau alte substanțe valoroase termolabile (precum bioticele rezultate din procesele de fermentație) sunt distruse sau inactivate în acest proces forțat de deshidratare a plantelor. Mai mult, orice zahar din plante este caramelizat, iar uleiurile esențiale precum cele din plantele aromatice se pierd din cauza temperaturilor ridicate.
Pe de cealaltă parte, uscarea prin atomizare se pretează, prin excelență, la materiile prime sensibile la temperatură (termolabile). Atomizorul diferă față de alte instalații de uscare prin faptul că operează numai cu lichide (soluții, suspensii). În cazul produsului de față, extractul este obținut din părți aeriene de pedicuță (Lycopodi herba) ce au fost supuse fermentației lactice și presate la rece în prealabil. În procesul de atomizare, suspensia rezultată este dispersată sub formă de picături fine într-un curent de aer cald în care solventul se evaporă rapid. Picăturile de lichid trec imediat în stare gazoasă datorită suprafeței mari de contact și a interacțiunii cu gazul purtător. Datorită pierderii de energie calorică prin evaporarea lichidului, extractul se menține rece, iar particulele uscate din suspensie nu se supraîncălzesc, fiind îndepărtate rapid din zona de uscare.
În consecință, produsul se usucă sub formă de pulbere fină, formată din particule sferice care au o curgere mai bună decât cea a formulelor clasice. În plus, pulberea astfel obținută este mai stabilă în timp decât produsele obținute prin alte metode de uscare. Unul dintre motivele principale ale acestei stabilități este acela că forma sferică a particulelor oferă extractului o textură mai compactă, reducând posibilitatea înglobării de aer în produsul final, astfel încât și dozarea în capsule este mult mai exactă și mai ușoară. Un alt motiv important este acela că extractul lichid obținut prin presarea mecanică la rece a plantelor medicinale păstrează nealterate toate uleiurile esențiale, enzimele și bioticele pe care acestea le conțin. Prin atomizarea acestui lichid, uleiurile, enzimele și culturile pre-, pro- și postbiotice rezultate prin fermentație sunt micro-încapsulate prin emulsionarea extractului apos cu maltodextrină și/sau gumă acacia. Mai exact, particulele solide din suspensie sunt acoperite cu maltodextrină/gumă acacia prin atomizarea extractului în care s-a adăugat în prealabil acest compus. Pe măsură ce apa se evaporă, maltodextrina/guma acacia acoperă fiecare particulă suspendată. În acest fel, crește stabilitatea compușilor activi și se asigură o acoperire enterică a acestora, deosebit de importantă mai ales pentru substanțele și microorganismele instabile în mediul acid din stomac. Un aspect important de menționat este acela că maltodextrina sau alte zaharurile din produsul final se regăsesc doar în cantități neglijabile, fiind aproape inexistente, datorită acțiunii bacteriilor lactice (L. plantarum) care rămân vii în urma atomizării și care le folosesc pe post de hrană.
De aceea, pulberea obținută prin atomizare este vie, activă din punct de vedere enzimatic și păstrează toate vitaminele, minerale, bioticele și alți compuși valoroși din materia primă și din procesul fermentativ, compuși ce altfel s-ar degrada, sau chiar distruge, prin procedurile de uscare clasice. Concluzia este că, prin acest procedeu menajant de extracție fermentativă, urmată de atomizare, se obține un produs foarte valoros din punct de vedere nutrițional, un produs a cărui matrice nutrițional-informațională poartă informația viului, este recunoscut de organism și îi imprimă acestuia un comportament antientropic, regenerant și fortifiant. Astfel, prin procesul original de fermentație și atomizare dezvoltat de Laboratoarele Hypericum, procedeu unic pe piața suplimentelor din România, se obține un extract concentrat integral, viu, biodisponibil, în el regăsindu-se atât partea hidrosolubilă, cât și cea liposolubilă din plantele medicinale proaspete, uscate, congelate sau fermentate.
În concluzie, prin sinergia compușilor activi din părțile aeriene de Pedicuță cu cei generați în urma procesului de fermentație, capsulele cu extract de Pedicuță de la Hypericum ajută la protejarea funcțiilor renale, stimulând diureza și contribuind la eliminarea litiazei renale. În plus, compușii activi (de ex.: alcaloizi – clavatină, licopodină, anotină, clavatoxină; nicotină, substanțe triterpenoide, episeratriol, flavonoide, fitosterine, acizi organici, săruri minerale ș.a.) din părțile aeriene de Pedicuță contribuie și la: menținerea diviziunii celulare normale și distrugerea celulelor aberante, calmarea durerilor reumatice, reglarea tranzitului intestinal, combaterea poftei de fumat și/sau alcool, protejarea celulelor hepatice și stimularea refacerii lor, relaxarea contracturilor musculare și susținerea proceselor de detoxifiere proprii organismului. Pe scurt, printre virtuțile suplimentului de față se numără acțiunea: antitabagică, antialcoolică, citotoxică, antitumorală, antiinflamatoare, antireumatică, hepatoprotectoare, neuromodulatoare, antispastică, laxativă, antilitiazică, detoxifiantă, pro-, pre- și postbiotică.
Prezentarea compușilor activi din Pedicuță:
Pedicuța (Lycopodium clavatum), cunoscută și drept Brădișor, Brâul-vântului, Iarba-alor-din-vânt, Crucea-pământului, Piciorul-lupului, Mușchi-de-piatră, Părul-porcului, Piedica-calului, Peceleca-ursului, Praful-strigoilor sau Barba-ursului este o plantă erbacee care face parte din familia Lycopodiaceae (care cuprinde aproximativ 400 de specii de ferigi din care 7 genuri pot fi regăsite și în flora țării noastre). Similar altor ferigi, această specie preferă zonele însorite și mai ales umede din regiunile montane și submontane, fiind întâlnite prin păduri de molid, brad, de amestec, pe pășuni umede, pe coastele dealurilor, în zone pietroase și în mlaștinile de turbă din Carpații Orientali Meridionali și din Munții Apuseni. Ca distribuție, specia este răspândită în Europa, Asia, America, Africa și pe Insulele Hawai și Mariane. Deoarece face parte dintr-o familie cu o vechime considerabilă (cu origini în Devonianul timpuriu), Pedicuța nu produce flori sau semințe, înmulțirea speciei având loc, printre altele, cu ajutorul sporilor. Aceștia sunt inflamabili și au o compoziție mare de acizi grași (40-50%), printre care amintim acidul hexadecenic, deoxistearic, palmitic, oleic și acizii esterificați cu glicerină. Specia se mai caracterizează printr-o tulpină târâtoare, cu înălțimi de 5-100 cm, rădăcini adventive subțiri, ramuri arcuite în sus (5-15 cm), frunze mici și foarte dese, sporangi grupați în spice sporifere (2-3) și spori de culoare galbenă cu miros ușor de rășină.
Cu o istorie de folosință ce datează din antichitate, Pedicuța și-a căpătat un loc bine-meritat în medicina tradițională umană și veterinară a numeroase popoare. Pe teritoriul țării noastre, daco-geții o denumeau „braduța/braduelida” sau „brăduța/brădiliță”. Aceștia foloseau planta contra „opărerilor”, pudrând copiii mici cu sporii de Pedicuță. Tot din spori se obținea un decoct pe bază de vin care era utilizat în combaterea calculozei renale și de vezică, în timp ce decoctul din planta întreagă era utilizat ca diuretic și purgativ. Din tulpina plantei se obținea un remediu natural cu proprietăți protectoare la nivel hepatobiliar, prin fierberea acesteia în 2 L de apă împreună cu rădăcină de Ghințură (Gentiana spp). Extern, planta se mai folosea pentru clătirea părului, în scopul îmbunătățirii rezistenței și texturii acestuia. Tradițional, Pedicuța a fost cel mai des folosită în localitățile rurale din Carpații de Curbură, din județul Bistrița-Năsăud, din Munții Apuseni și din nordul Moldovei.
În fitoterapia modernă, preparatele pe bază de Pedicuță sunt recomandate pentru limitarea adicției față de alcool și tutun. Astfel, spre exemplu, infuzia din 5 g de plantă uscată la 150 mL de apă clocotită poate fi consumată dimineața, la 1 oră după micul dejun, pentru a induce voma sau o stare de greață față de fumul de țigară. Pentru potențarea efectului, se recomandă adăugarea a 20-30 de picături de tinctură de Pedicuță în infuzie și/sau asocierea cu extracte atomizate din plantă (de ex., sub formă de capsule). Datorită proprietăților diuretice excelente, Pedicuța este recomandată în eliminarea nisipului și a calculilor renali, stopând formarea de noi calculi. Compușii activi din plantă îi conferă și proprietăți laxative sau purgative, în funcție de doză. Pedicuța ajută și la modularea răspunsului antiinflamator din organism, reducând inflamațiile musculare și articulare, fiind, astfel, adjuvant în problemele de natură reumatică. Nu în ultimul rând, tot mai multe studii științifice recente evidențiază și efectul citotoxic și antitumoral al preparatelor pe bază de Pedicuță. Cu toate acestea, planta este încă insuficient studiată, impunându-se intensificarea studiilor riguroase pentru a se putea înțelege mai bine mecanismele de acțiune ale produselor derivate din această specie și pentru a se putea stabili factorul risc-beneficiu și efectele secundare ale folosirii acestora pe termen lung.
Mod de utilizare:
Adulți: 6 capsule pe zi, câte 2 capsule de 3 ori pe zi, după mesele principale, cu un pahar mare de apă sau ceai. Durata recomandată a unei cure este de 10 zile, urmată de o pauză de 7 zile după care cura se poate repeta.
Curele antitabagice sau antialcoolice trebuie să fie însoțite de o voință puternică, de odihnă, hidratare corectă și de o alimentație corespunzătoare!
Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu Ceaiul și Tinctura de Pedicuță!
Produse cu acțiune similară sau complementară: Ceaiul, Tinctura și capsulele Antifumat, Ceaiul, Tinctura și capsulele Antialcool, Ceaiul și Tinctura Antibronșitică, Ceaiul și Tinctura Diuretică, Hyper-Tum (ceai, capsule, sirop), Hyper Antioxidant (Forte) (capsule), Hyper Artemisin (capsule), Noni și Echinacea (capsule), Noni (capsule), Orz verde (extract instant), Hyper-detox (pulbere), Hyper ImunoVigor (capsule), Hyper-Dep-Diu (capsule), Tinctura Depurativă, RO-BIOMUSH (capsule), Ceaiul, Siropul și Tinctura Laxativă, Bitterul Cardiotonic (capsule, extract hidroalcoolic), CardioBor (capsule), Cardio-protect (capsule), 5-HTP Stres (capsule), Obligeană (ceai, tinctură, capsule), Ceaiul, Tinctura și Oțetul Hepato-biliar, Ceaiul, Tinctura și Capsulele de Coada-calului, Ceaiul Antireumatic și Tinctura Antireumatică, Protector Ficat (capsule), Seva de Mesteacăn (capsule, sirop), Siropul Elixirul vieții Ro, Clorofila lichidă și Oțetul de Soc sau cel din Cidru de Mere de la Hypericum.
Extern se poate combina cu: Crema Hyper-Reum, Crema Antiaging, Crema împotriva căderii părului cu Petrol, Crema pentru îngrijirea scalpului cu Arginină, Hyper Șampon (Anticădere & Antimătreață), Balsamul Taina Plantelor, Hyper Hygienic Spray/Gel, Apa de gură Hyper OxyProtect, Sprayul nazal Hyper OxyPotect, Sprayul cu Propolis și Acid alfa lipoic, Crema Cicatrizantă, Uleiul de Ricin, Ceaiul și Tinctura Antihemoroidală, Crema Hemor-Hyp, Uleiul esențial de Cuișoare, Cimbru, Oregano, Anason, Mentă, Salvie, Tămâie sau Ghimbir, și Sarea de baie Hyper Anti-stres Sarea de baie Hyper-reum de la Hypericum.
Formă de prezentare:
O cutie conține 60 capsule a câte 355 mg fiecare
Greutate netă:
℮ 21,3 g
Contraindicații:
Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Precauții:
Condiții de păstrare:
Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.
|
||||||||||||
Dimensions | ||||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|