Ceaiul de Hibiscus este util în menținerea bunei funcționări a sistemelor cardiovascular și gastrointestinal, acest demers este cu atât mai important cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică, procesată, plină de toxine și cu un profil nutrițional dezechilibrat (exces de sare, carbohidrați rafinați: zahăr alb, fructoză, glucoză, făină albă și derivatele acesteia, sucuri și de grăsimi rele: trans, saturate, oxidate, cu raport omega 6: omega 3 disproporționat). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Acest lucru poate avea repercusiuni asupra sănătății cardiovasculare, dar și a celei metabolice sau a digestiei.
Mai mult, acestea au o acțiune benefică și asupra glicemiei, a tranzitului intestinal și a ficatului. Nu în ultimul rând, conținutul bogat în antioxidanți al florilor de Hibiscus, le face un aliat puternic împotriva stresului oxidativ și al dezechilibrelor metabolice cauzate de către acesta.
Flori uscate de Hibiscus sabdariffa – 50 g.
Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni. Pentru realizarea Ceaiului de Hibiscus, au fost folosite plante nemodificate genetic, neiradiate și netratate cu pesticide sau îngrășăminte chimice. Astfel, florile de Hibiscus au fost uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice.
Hibiscus (Hibiscus sabdariffa) este o specie perenă originară din vestul Africii. Aceasta face parte din familia numeroasă a Malvaceelor și, similar celorlalte specii din genul său, ea este foarte decorativă datorită florilor mari și frumos colorate. Dintre toate speciile de Hibiscus, H. sabdariffa este preferată atunci când vine vorba despre obținerea suplimentelor alimentare și a diverselor băuturi precum infuziile. În prezent, principalii cultivatori și exportatori de Hibiscus sunt China și Thailanda, însă materialul biologic exportat din Nigeria, Sudan, Egipt, Mexic sau Senegal este considerat a fi printre cele mai bune calitativ. Iubit nu doar pentru florile sale frumoase, Hibiscusul se bucură de numeroase utilizări. Acesta este folosit pentru prepararea diverselor băuturi tradiționale ale unor țări precum Egipt, Senegal, Sudan sau Malaiezia. Datorită gustului ușor acrișor și al culorii intense pe care o dau apei atunci când sunt infuzate, florile de Hibiscus sunt un ingredient de bază în multe sortimente de ceaiuri, și cu precădere cele de fructe. De asemenea, în țări precum China, Hibiscusul este utilizat ca plantă medicinală pentru combaterea problemelor dermatologice.
Florile de Hibiscus conțin în mod natural o serie de fitochimicale precum: acizi organici (de ex. malic, citric, tartric, protocatehic), antocianine (hibiscină/dafnifilină, crizantenină, delfinidină, mirtilină) sau compuși flavonoidici (gosipetină, hibiscetină, sabdaretină). Acestora li se adaugă și vitaminele A, C și acidul folic și mineralele precum magneziul, calciul, fierul, manganul, zincul, potasiul sau fierul. Semințele florilor sunt și ele o sursă bună de vitamina E (gama-tocoferol). Concentrațiile acestor substanțe active variază în funcție de condițiile de mediu, varietate, gradul de procesare și tratamentele aplicate.
Un alt efect sanogen important asociat consumului de produse din Hibiscus este reducerea stresului oxidativ ce se datorează acțiunii antioxidante a vitaminelor A și C și antocianozidelor conținute. Mai mult, diminuarea stresului oxidativ este strâns legată și de reducerea statusului proinflamator din organism, produsele din Hibiscus având și o acțiune antiinflamatoare. Acest lucru are efect protector asupra ficatului și împotriva dereglărilor metabolice care pot fi cauza obezității sau a rezistenței la insulină.
Pe scurt, Hibiscusul: menține sănătatea sistemului digestiv și reglează tranzitul intestinal;
Intern: infuzie din 1 linguriță de flori uscate la 250 ml de apă fierbinte. Se lasă acoperit la infuzat 8-10 minute și se poate bea călduț sau rece, îndulcindu-se după gust. Se beau 3 căni de ceai pe zi în cure de maximum 1 lună jumătate, după care se face pauză 2 săptămâni și cura se poate relua.
Îndulcitorul Hyper Stevia rebaudiana, Hyper Antioxidant pulbere instant, capsulele Hyper-Diab (Forte), Momyrtidiab, Hyper-Cardio sau Bitter Cardiovascular de la Hypericum.
Pungă de hârtie cu flori uscate
℮ 50 g
Nu se utilizează de către copii sau de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.
|
Comenzi telefonice: 08:00 – 16:00
Despre Noi
Politica de utilizare
Info Client
Resources
Platforma B2B
Inregistreare partener.