Ceaiul Gastric este atent formulat pentru a menține sănătatea stomacului. De asemenea, amestecul de plante a fost special ales în vederea optimizării digestiei.
Produsul Ceai Gastric este atent formulat pentru a menține sănătatea stomacului, de asemenea, amestecul de plante a fost special ales în vederea optimizării digestiei.
Susținerea digestiei și protejarea stomacului sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.
Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp și, cel mai adesea, afectează digestia, absorbția nutrienților și mucoasa gastrică și intestinală. Astfel, digestia, în special pe fondul unor dezechilibre la nivelul microbiotei intestinale (intoleranțe), dar și a unor dereglări de natură hepatobiliară („bilă leneșă”) sau pancreatică (producție insuficientă de enzime), poate avea de suferit, afectarea sa devenind evidentă odată cu apariția balonării, meteorismului, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a stărilor de greață, inapetență sau a poftelor alimentare exagerate.
În astfel de cazuri, curele cu ceaiuri și suplimente pe bază de compuși bioactivi din plante medicinale ce au acțiune calmantă sau cicatrizantă (Coada-șoricelului, Salcâm, Gălbenele) și digestivă (Mentă, Păpădie, Fenicul) sunt una dintre soluțiile cele mai naturale și la îndemână pentru combaterea factorilor cu impact negativ asupra sănătății noastre.
Plantele medicinale folosite ca materie primă pentru ceaiurile Hypericum sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau viruși patogeni.
Pentru realizarea Ceaiului Gastric, au fost folosite plante nemodificate genetic, obținute preponderent din flora spontană a țării noastre. Amintim, deci: frunzele de Urzică– mare și Mentă, părțile aeriene de Păpădie, Sovârv și Sunătoare sau florile de Coada- șoricelului, Gălbenele și Salcâm. Aceste plante medicinale au fost uscate la temperaturi menajante, păstrându-și, așadar, proprietățile benefice. Formula unică a ceaiului asigură o interacțiune armonioasă a compușilor activi din plantele selectate.
Astfel, prin sinergia compușilor activi din extractele naturale din cele 9 plante medicinale, ceaiul Gastric contribuie la menținerea sănătății stomacului, calmând mucoasa gastrică, refăcând pH-ul stomacului și eficientizând procesele digestive. În plus, compușii activi (de ex.: flavonoide, taninuri, uleiuri esențiale) din plantele conținute contribuie și la detoxifierea organismului și favorizează eliminarea surplusului de apă și acid uric.
Astfel, acest produs deosebit a fost special conceput pentru a avea o acțiune: stomahică, digestivă, colecistokinetică, hipoacidifiantă, astringentă, calmantă și cicatrizantă.
Intern: infuzie din 1-2 pliculețe de ceai la 200 ml de apă clocotită. Se beau 2-3 căni de ceai pe zi, în cure de maximum 3 luni, cu pauză de 3 săptămâni.
Tinctura Gastrică de la Hypericum.
Se poate asocia cu succes și cu:
Bitterul Taina Plantelor (hidroalcoolic sau hidroglicerinic), Capsule Bitter Taina Plantelor ,Hyper Gas capsule, Enzimax (capsule), Ceai de Ghimbir, sirop de Ghimbir sau capsule Ghimbir, Protonic Flora (capsule), Ceai Coada-șoricelului, tinctură Coada soricelului, sau Oțetul din Cidru de mere de la Hypericum.