Hypericum Impex logo
Odessa Lviv
+3 (800) 233-22-11
0
SHOPPING CART

Capsule Pelin cu Cuisoare

Prețul inițial a fost: 41,00 lei.Prețul curent este: 35,00 lei.

Capsule Pelin cu Cuisoare –  supliment alimentar cu rol in detoxifierea organismului, eliminarea bacteriilor si parazitilor intestinali.

In stock
Add to wishlistAdded to wishlist21
Add to compareAdded to compare0
Free shipping for orders above $100
30 Days free return and refund
SKU: 6422572006718

Descriere

Capsule Pelin cu Cuisoare

Supliment alimentar cu rol detoxifiant și antihelmintic

Caracteristici generale Pelin cu Cuișoare:

Capsulele cu extract de Pelin cu Cuișoare sunt utile în susținerea proceselor de detoxifiere ale corpului și eficientizarea digestiei. De asemenea, acestea au și o acțiune reglatoare asupra tranzitului intestinal, contribuie la stimularea colecistului și la protejarea funcțiilor hepatobiliare, susțin sistemul imunitar și ajută la combaterea infestațiilor helmintice. Nu în ultimul rând, sinergia dintre cele două extracte și metoda unică de obținere (fermentație lactică a materialului biologic, urmată de atomizarea sa) a suplimentului Pelin cu Cuișoare îi conferă acestuia proprietăți calmante și regenerante asupra mucoasei gastrointestinale, având o acțiune antiinflamatoare, de reducere a colicilor abdominale și de limitare a proliferării microorganismelor patogene la nivelul tractului intestinal, cu efecte benefice resimțite și asupra digestiei, a imunității și a tranzitului intestinal. Această acțiune este posibilă datorită procesului fermentativ, produsul căpătând prin intermediul său noi proprietăți pre-, pro- și postbiotice ce duc la modularea microbiotei intestinale și la amplificarea efectului: digestiv, stomahic, antiemetic, antiparazitar, colecistokinetic, carminativ, detoxifiant, antiinflamator, imunomodulator, antioxidant, hepatoprotector și antiseptic al celor două ingrediente active conținute.

Susținerea funcțiilor de detoxifiere ale organismului și optimizarea digestiei sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Astfel, microbiota noastră intestinală este tot mai greu încercată mai ales din cauza prezenței tot mai mari a resturilor de antibiotice în produsele animale și a pesticidelor și îngrășămintelor în cele vegetale. Mai nou, prezența microplasticelor în alimentația umană este și ea un motiv tot mai mare de îngrijorare și un factor perturbator major în tot organismul. Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism.

Vedem, astfel, că inflamația cronică este declanșatorul principal pentru multe probleme de natură metabolică, hepatică, autoimună, renală, cardiovasculară, neuronală, osteoarticulară și chiar și pentru unele alergii. Astfel, prezența unui status inflamator în organism pentru un timp îndelungat are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. Spre exemplu, factorii alergeni și proinflamatori de natură alimentară (aditivi, gluten, toxine ș.a.) ne pot influența digestia, absorbția nutrienților și mucoasa gastrointestinală, provocând apariția spasmelor și modificarea motilității intestinale. În cazul expunerii cronice la stres, spasmele se pot asocia cu dezechilibre la nivelul microbiotei intestinale (intoleranțe), dereglări de natură hepatobiliară („bilă leneșă”, „ficat gras”) sau de natură pancreatică (producție insuficientă de enzime). Aceste dezechilibre devin evidente odată cu apariția balonării, meteorismului, arsurilor gastrice asociate sau nu cu reflux gastroesofagian, a stărilor de greață, inapetență sau a poftelor alimentare exagerate. Așadar, nevoia menajării sistemului nostru digestiv devine și mai evidentă în perioadele stresante când nu putem avea mese regulate, de sărbători, când consumăm alimente grele și după episoadele de post, când facem trecerea de la o alimentație restrictivă la una mai permisivă. În plus, sistemul nostru digestiv, dar și cel imunitar, au nevoie de protecție și susținere pentru a se regenera și după abuzul de alcool, lipsa de somn, fumat, intoxicarea cu anumite substanțe, infectarea cu anumiți agenți patogeni, în perioadele de convalescență sau dacă urmăm anumite tratamente medicamentoase.

Un exemplu de agenți patogeni la care mulți dintre noi nu ne mai gândim foarte des în zilele noastre sunt helminții, sau viermii intestinali (cestode, trematode și nematode). Datorită îmbunătățirii condițiilor și a obiceiurilor sanitare în timpurile moderne, infestațiile cu helminți au scăzut considerabil, de aceea, de multe ori, acest factor de risc pentru sănătatea noastră este ușor de trecut cu vederea. Totuși, paraziții intestinali sunt aproape omniprezenți, aceste organisme făcând parte din complexele lanțuri trofice naturale. Altfel spus, oricine poate fi supus, la un moment dat al vieții sale, riscului unei infestări, indiferent de mediul socio-cultural din care face parte. Fie că se întâmplă să ingerăm alimente sau băuturi contaminate, fie că venim în contact cu persoane sau animale infestate, și în special – dar nu neapărat – pe fondul unei imunități slăbite, putem să ne transformăm în purtătorii unor astfel de organisme, în general, patogene. Spre exemplu, un risc mărit de infestare este regăsit la persoanele cu animale de companie (mai ales dacă nu se urmează o schemă corectă de deparazitare), la copiii mici, la cei care călătoresc des în zone cu incidență mărită a cazurilor de parazitoze sau la cei care lucrează cu animalele și/sau vin în contact des cu fecalele acestora.

De reținut! Deseori, simptomele unei parazitoze pot fi insesizabile sau aceasta poate cauza simptome similare cu cele ale altor probleme de sănătate, ajungând, în acest fel, să fie identificate târziu. De aceea, este bine să ne facem investigații specifice (de ex. examenul coproparazitologic) cu regularitate (mai ales dacă sesizăm modificări neobișnuite ale apetitului și greutății corporale) și să menținem o igienă corespunzătoare atât pentru noi, cât și pentru animalele de companie. În plus, pentru a ne apăra de infestații, o soluție naturală, simplă și nedureroasă este urmarea, măcar o dată pe an, a unei cure cu produse naturale (ceaiuri, tincturi, capsule) obținute din plante medicinale, special alese pentru proprietățile lor antihelmintice și detoxifiante. Un astfel de produs deosebit de adjuvant în curele de detoxifiere sunt capsulele cu Pelin și Cuișoare de la Hypericum. Ambele specii de plante au proprietăți antiparazitare și antiinflamatoare, ajutând la combaterea infestațiilor helmintice și la regenerarea organismului după un astfel de episod. În plus, sinergia dintre compușii activi cu efect imunostimulator, detoxifiant și citotoxic, regăsiți în Pelin, și cei cu efect carminativ, stomahic și antimicrobian, regăsiți în Cuișoare, îi conferă produsului o acțiune benefică și în menținerea proceselor normale de diviziune celulară, optimizarea digestiei și întărirea mecanismelor defensive ale organismului în fața agenților patogeni de natură bacteriană sau fungică.

Ingrediente Pelin cu Cuișoare (mg/cps):

Extract fermentat și atomizat (pe suport de 10% maltodextrină) din părți aeriene de Pelin-alb (Artemisia absinthium) – 105 mg; capsulă vegetală (hidroxipropil metilceluloză); pulbere de Cuișoare (Eugenia caryophyllata) – 45 mg.

Informații nutriționale Per porție

(6 cps)

VNR* (%)

Per capsulă

VNR* (%)

Per porție (6 cps)

Extract din părți aeriene de Pelin-alb 630 mg ** **
Pulbere de Cuișoare 270 mg ** **

*VNR = Valoare Nutrițională de Referință cf. Regulament 1169/2011

**Nu a fost stabilită VNR

Detalii Pelin cu Cuișoare:

Produsele sau suplimentele nutritive concepute de laboratoarele Hypericum sunt obținute din surse naturale atent verificate. Așadar, plantele medicinale folosite ca materie primă sunt recoltate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului, prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau virusuri patogene. Noutatea acestor produse este reprezentată de extractul integral concentrat din acestea, ceea ce asigură o mai bună biodisponibilitate și o mai bună asimilație în organism a substanțelor active benefice.

Mai mult, suntem bucuroși să anunțăm actualizarea integrală a produselor din gama „Hyper”! Având la bază primele și cele mai longevive formule ale firmei, această gamă cuprinde produse obținute aproape exclusiv din extracte naturale din plante regăsite în flora spontană a țării noastre. Deoarece știm cât de mult îndrăgiți aceste formule cu tradiție, am dorit să le creștem și mai mult eficiența și proprietățile sanogene. Utilizând fermentația bacteriană – o modalitate de procesare cunoscută și apreciată din timpuri străvechi, însă realizând-o prin folosirea unor tulpini moderne, ultraperformante de lactobacili și a unor procedee inovatoare, am conferit formulelor noastre tradiționale din gama „Hyper” noi proprietăți sanogene, precum acțiunea pro- și post-biotică. Prin selecționarea unor tulpini deosebit de active de Lactiplantibacillus plantarum (fost Lactobacillus plantarum) și controlarea atentă a procesului de fermentație lactică a plantelor medicinale, am mărit biodisponibilitatea suplimentelor, le-am crescut activitatea biologică și sanogenă și le-am transformat în produse cu acțiune biotică.

De multă vreme, plantele și fructele fermentate trezesc un interes considerabil datorită beneficiilor pe care le au pentru sănătate. Alimentele fermentate sunt produse cu valoare nutrițională și funcțională ridicată și cu efect pozitiv asupra sănătății umane. Transformarea materialului vegetal în timpul fermentației are ca rezultat modificări ale proprietăților organoleptice și nutriționale ale produsului, mărește siguranța alimentelor, prelungește perioada de valabilitate și oferă anumite caracteristici sanogene și senzoriale. Efectul fermentației asupra matricei informațional-nutriționale a plantei este specific microorganismelor implicate și depinde de materialul vegetal utilizat, în special de compoziția sa chimică unică. În plus, alimentele fermentate pot fi o sursă de probiotice, prebiotice și postbiotice care promovează dezvoltarea bacteriilor intestinale benefice și ținerea sub control a celor patogene. Acțiunea combinată a bioticelor din alimentele fermentate poate avea un efect sinergic asupra sănătății intestinale, ajutând la menținerea unui microbiom intestinal echilibrat și la modularea răspunsul imunitar.

Fermentația lactică este un proces prin care bacteriile lactice transformă zaharurile prezente în alimente în acid lactic. Acest acid nu numai că acționează ca un conservant natural, prelungind perioada de valabilitate a alimentelor, dar conferă și o aromă acidulată caracteristică. Alimentele comune care suferă acest tip de fermentație includ iaurtul, brânza și legumele murate. Culturile de lactobacili au o tradiție îndelungată în industria alimentară, fiind folosite în procesele de fermentație lactică pentru conservarea alimentelor, îmbunătățirea aromei, texturii și a proprietăților organoleptice și nutriționale ale mâncării. Prin metabolizarea carbohidraților precum amidonul conținut în materialul vegetal, bacteriile lactice produc acizi grași esențiali cu lanț scurt și alte componente organice cu greutate moleculară mică. Câteva exemple de astfel de componente ar fi: complexul vitaminic B, aminoacizii și substanțele fenolice precum quercetina, luteolina și acidul clorogenic, fitosterolii și enzimele.

Lactiplantibacillus plantarum este unul dintre cele mai nomade, studiate și des întâlnite specii de lactobacili din alimentele fermentate, fiind sigur pentru consum (QPS – EFSA și GRAS – US FDA) și regăsindu-se printre microorganismele utile din microbiota intestinală a organismului uman și a altor mamifere. Pe lângă bine-cunoscutul efect de conservare a alimentelor, un aspect pozitiv deosebit al fermentării cu L. plantarum, efect bine documentat științific, este acela de reducere a imunoreactivității alimentelor. Altfel spus, prin fermentarea alimentelor cu potențial alergenic crescut (lapte, soia, grâu etc.) cu acest bacil, s-a observat reducerea semnificativă a severității răspunsului alergic pe care organismul îl are ca urmare a consumului acestora. De asemenea, acest microorganism și numeroasele sale tulpini au o importanță deosebită în industria alimentară și datorită producției diverse de bacteriocine (peptide sau proteine de dimensiuni mici), în special din clasele I și II, deosebit de potente din punct de vedere al activității antimicrobiene, atât împotriva bacteriilor Gram-pozitive, cât și a celor Gram-negative. Nu în ultimul rând, procesele fermentative cu L. plantarum au și capacitatea (documentată științific) de a reduce cantitatea de aflatoxine din alimente.

Noi studii efectuate pe diversele tulpini de L. plantarum și bacteriocinele produse de acestea au dezvăluit o serie vastă de proprietăți sanogene ce rezultă din fermentarea alimentelor cu acest tip de microorganism. Dintre acestea, amintim: proprietățile antioxidante (prin generarea și biodisponibilizarea compușilor fenolici și a enzimelor precum superoxid dismutaza – SOD); proprietățile cardio- și hepato-protectoare (prin generarea și biodisponibilizarea unor compuși sanogeni precum fitosterolii, polifenolii sau acizii grași esențiali cu lanț scurt); proprietățile hipoglicemiante (prin creșterea sensibilității la insulină și eficientizarea metabolismului glucidic, în plus alimentele fermentate au un conținut redus sau aproape inexistent de zaharuri); proprietățile vitaminizante (literatura de specialitate consemnând o creștere a folaților – vit. B9, riboflavinei – vit. B2 și a vitaminelor B12, K și C în alimentele vegetale fermentate); proprietățile mineralizante (procesul de fermentație poate duce la creșterea cantității de minerale și oligoelemente precum: calciul, sodiul, magneziul, fierul, sulful, seleniul sau borul, prin reducerea substanței uscate ca urmare a descompunerii carbohidraților și proteinelor de către L. plantarum); proprietățile imunomodulatoare și imunofortifiante (derivate din activitatea pre-, pro- și postbiotică a L. plantarum și a derivaților săi); proprietățile antibacteriene (fiind consemnată științific eficiența în limitarea dezvoltării și în reducerea populațiilor de Salmonella typhimurim, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Bacillus subtilis și Streptococcus pyogenes); proprietățile antivirale (mecanismul de acțiune antiviral datorându-se stimulării funcției sistemului imunitar prin creșterea toxicității celulelor ucigașe naturale, creșterea producției de citokine proinflamatorii și creșterea citotoxicității limfocitelor T – CD3+, CD16+, CD56+); proprietățile antidepresive și anxiolitice (derivate din modularea microbiotei intestinale, stimularea producției de serotonină la nivel intestinal și creșterea cantității de vitamine din complexul B); proprietățile anti-obezitate și de reducere a grăsimii corporale (prin biodisponibilizarea și generarea de compuși sanogeni precum: acizii organici, compușii fenolici, polizaharidele sau proteazele, și prin controlul apetitului prin modularea sensibilității la leptine, reglarea metabolismului lipidelor, îmbunătățirea metabolismului glucozei, promovarea conversiei adipocitelor, modularea proceselor inflamatorii, și modularea microbiotei intestinale prin promovarea producției de acizi grași cu lanț scurt); și, nu în ultimul rând, proprietățile antiinflamatoare și anti-îmbătrânire (prin generarea și reglarea activității enzimelor antioxidante, reducerea stresului oxidativ, modularea proceselor inflamatorii și îmbunătățirea performanței sistemului imunitar). Așadar, prin fermentarea materialului biologic din produsele gamei „Hyper” cu tulpini de L. plantarum de ultimă generație, am reușit să obținem o valoare nutritivă și sanogenă superioară formulelor noastre clasice, valoare observată prin creșterea biodisponibilității și a cantităților de compuși activi precum: polifenolii, flavonoidele, acizii organici, bioticele (pro-, pre- și postbiotice), vitaminele, mineralele, acizii grași esențiali cu lanț scurt, compușii antibacterieni și antivirali, și enzimele cu activitate antioxidantă.

Deși am introdus etapa fermentației bacteriene, extractele fermentate din plante sunt supuse în continuare atomizării – un proces menajant, net superior obținerii pulberilor prin măcinarea plantelor uscate. La obținerea extractului uscat atomizat, a fost folosită aparatură de top, unică în România, constând într-un atomizor Spray-dry. Tehnologia uscării prin Spray-dry este superioară din toate punctele de vedere uscării clasice, în uscător. Astfel, în cazul uscării clasice, pulberea măcinată se obține din plante uscate în camere de uscare la temperaturi cuprinse între 55 și 70°C; uneori pentru a crește randamentul uscării se crește temperatura chiar și până aproape de 100°C. Din păcate, vitaminele, enzimele sau alte substanțe valoroase termolabile (precum bioticele rezultate din procesele de fermentație) sunt distruse sau inactivate în acest proces forțat de deshidratare a plantelor. Mai mult, orice zahar din plante este caramelizat, iar uleiurile esențiale precum cele din plantele aromatice se pierd din cauza temperaturilor ridicate.

Pe de cealaltă parte, uscarea prin atomizare se pretează, prin excelență, la materiile prime sensibile la temperatură (termolabile). Atomizorul diferă față de alte instalații de uscare prin faptul că operează numai cu lichide (soluții, suspensii). În cazul produsului de față, extractul este obținut din părți aeriene de Pelin-alb (Artemisia absinthium herba) ce au fost supuse fermentației lactice și presate la rece în prealabil. În procesul de atomizare, suspensia rezultată este dispersată sub formă de picături fine într-un curent de aer cald în care solventul se evaporă rapid. Picăturile de lichid trec imediat în stare gazoasă datorită suprafeței mari de contact și a interacțiunii cu gazul purtător. Datorită pierderii de energie calorică prin evaporarea lichidului, extractul se menține rece, iar particulele uscate din suspensie nu se supraîncălzesc, fiind îndepărtate rapid din zona de uscare.

În consecință, produsul se usucă sub formă de pulbere fină, formată din particule sferice care au o curgere mai bună decât cea a formulelor clasice. În plus, pulberea astfel obținută este mai stabilă în timp decât produsele obținute prin alte metode de uscare. Unul dintre motivele principale ale acestei stabilități este acela că forma sferică a particulelor oferă extractului o textură mai compactă, reducând posibilitatea înglobării de aer în produsul final, astfel încât și dozarea în capsule este mult mai exactă și mai ușoară. Un alt motiv important este acela că extractul lichid obținut prin presarea mecanică la rece a plantelor medicinale păstrează nealterate toate uleiurile esențiale, enzimele și bioticele pe care acestea le conțin. Prin atomizarea acestui lichid, uleiurile, enzimele și culturile pre-, pro- și postbiotice rezultate prin fermentație sunt micro-încapsulate prin emulsionarea extractului apos cu maltodextrină și/sau gumă acacia. Mai exact, particulele solide din suspensie sunt acoperite cu maltodextrină/gumă acacia prin atomizarea extractului în care s-a adăugat în prealabil acest compus. Pe măsură ce apa se evaporă, maltodextrina/guma acacia acoperă fiecare particulă suspendată. În acest fel, crește stabilitatea compușilor activi și se asigură o acoperire enterică a acestora, deosebit de importantă mai ales pentru substanțele și microorganismele instabile în mediul acid din stomac. Un aspect important de menționat este acela că maltodextrina sau alte zaharurile din produsul final se regăsesc doar în cantități neglijabile, fiind aproape inexistente, datorită acțiunii bacteriilor lactice (L. plantarum) care rămân vii în urma atomizării și care le folosesc pe post de hrană. La sfârșitul procesului de atomizare, extractului fermentat și atomizat din Pelin-alb i se adaugă și pulberea de Cuișoare (Eugenia caryophyllata).

Vedem, astfel, că pulberea obținută prin atomizare este vie, activă din punct de vedere enzimatic și păstrează toate vitaminele, minerale, bioticele și alți compuși valoroși din materia primă și din procesul fermentativ, compuși ce altfel s-ar degrada, sau chiar distruge, prin procedurile de uscare clasice. Concluzia este că, prin acest procedeu menajant de extracție fermentativă, urmată de atomizare, se obține un produs foarte valoros din punct de vedere nutrițional, un produs a cărui matrice nutrițional-informațională poartă informația viului, este recunoscut de organism și îi imprimă acestuia un comportament antientropic, regenerant și fortifiant. Astfel, prin procesul original de fermentație și atomizare dezvoltat de Laboratoarele Hypericum, procedeu unic pe piața suplimentelor din România, se obține un extract concentrat integral, viu, biodisponibil, în el regăsindu-se atât partea hidrosolubilă, cât și cea liposolubilă din plantele medicinale proaspete, uscate, congelate sau fermentate.

În concluzie, prin sinergia compușilor activi din părțile aeriene de Pelin-alb și din pulberea de Cuișoare, cu cei generați în urma procesului de fermentație, capsulele Pelin cu Cuișoare de la Hypericum contribuie la stimularea secrețiilor gastrice și salivare; reglarea poftei de mâncare; stimularea eliminării viermilor intestinali; susținerea proceselor de detoxifiere ale organismului; atenuarea stărilor de greață și rău de mișcare; calmarea mucoasei gastrointestinale; reglarea tranzitului intestinal; normalizarea ciclului menstrual și susținerea proceselor normale de diviziune celulară. Pe scurt, printre virtuțile suplimentului se numără acțiunea: digestivă, antiparazitară, vermifugă, detoxifiantă, stomahică, eupeptică, antiemetică, hepatoprotectoare, emenagogă, antioxidantă, antiinflamatoare, citotoxică, antimalarică, imunomodulatoare, bacteriostatică, antifungică, ușor laxativă, diuretică, pro-, pre- și postbiotică.

Prezentarea compușilor activi din Pelin cu Cuișoare:

Pelinul-alb (Artemisia absinthium), cunoscut și drept Pelin-verde, Lemnul-Domnului, Pelin-bun, Iarba-fecioarelor sau Polene, este o plantă erbacee perenă, aromatică, ce aparține familiei Asteraceae/Compositae (din care fac parte Tarhonul, Margaretele sau Floarea-soarelui). Aceasta este originară din zonele temperate ale Europei și Asiei și din Africa de Nord. Pelinul-alb este, poate, cea mai utilizată specie de Pelin datorită aromei sale și a proprietăților sanogene deosebite. Astfel, acesta este ingredientul principal în obținerea absintului, dar și un aromatizant important în alte tipuri de băuturi precum vermutul, pelinkovac, bittere, vinuri (vin pelin) și alte băuturi spirtoase. În trecut, acesta a fost folosit pentru obținerea berii, substituind hameiul.

În fitoterapie, Pelinul-alb este folosit, de regulă, sub formă de infuzie, tinctură, pulbere sau ca ingredient al unor digestive (bitter). Medicina tradițională recomandă preparatele pe bază de Pelin-alb pentru îmbunătățirea digestiei (stimulează secrețiile salivare și gastrointestinale), creșterea poftei de mâncare, normalizarea tranzitului intestinal, eliminarea helminților, calmarea inflamațiilor de la nivelul mucoaselor gastro-intestinale sau combaterea retenției de apă din organism, cu efecte pozitive în problemele de natură renală. Mai exact, acesta are o acțiune: digestivă, vermifugă, antiinflamatoare la nivel gastro-intestinal, dezinfectantă, laxativă, tonic amară, eupeptică, depurativă, emenagogă (în cazul folosirii îndelungate) și diuretică. Folosite extern, produsele pe bază de Pelin-alb sunt: dezinfectante, antiseptice, bactericide, antiinflamatoare, cicatrizante și analgezice.

În ceea ce privește acțiunea antiparazitară și antimicrobiană a Pelinului-alb, studiile științifice au evidențiat lactonele sescviterpenice ca ingrediente active majore. Acestea acționează asupra membranelor microorganismelor precum H. pylori, slăbindu-le și cauzând inactivarea sau distrugerea patogenului. În cazul helminților, compușii prezenți în Pelinul-alb par să aibă o acțiune anestezică, provocând dezlipirea acestora de pe peretele intestinal și ușurarea eliminării lor odată cu bolul fecal. Pelinul-alb conține, în cantități mai mici, și un compus activ denumit Artemisinină. Acesta a fost izolată inițial din Peliniță (Artemisia annua), iar derivații săi sunt utilizați pentru tratarea malariei (cauzate de protozoarul unicelular Plasmodium falciparum). Recent, există studii care atrag atenția asupra efectelor imunomodulatoare și anticancerigene al Artemisininei. Proprietățile citotoxice ale Artemisinei sunt deseori potențate prin suplimentarea cu fier anorganic.

În concluzie, derivatele din Pelin-alb sunt recunoscute pentru proprietățile lor digestive, eupeptice și antiparazitare. Acestea sunt recomandate și în susținerea proceselor de detoxifiere ale corpului, calmarea inflamațiilor gastrointestinale și reglarea tranzitului intestinal. În plus, compușii activi (de ex.: flavone – artemetină, fitosteroli, derivați lignanici, acizi organici – palmitic, arahidic, linoleic, lauric, stearic, miristic, nicotinic, oleic; camazulene; lactone sescviterpenice – artemisinină, principii amare – absintină, uleiuri volatile – tujonă, izotojonă, alcool tujilic și esterii săi, nerol, felandren, pinen, cimen, sabinen, mircen, cariofilen, selinen, bisabolen, azulene; vitamine – C, B6, folați și minerale – Ca, Na, K, P, Fe, Cu, Zn, Mo, B) din părțile aeriene ale acestei specii contribuie și la: normalizarea colesterolului combaterea stresului oxidativ și inducerea menstruației atunci când aceasta întârzie. Astfel, printre virtuțile extractului de Pelin-alb se numără acțiunea: tonic amară, eupeptică, depurativă, detoxifiantă, antiinflamatoare, antioxidantă, antivirală, antiparazitară, antimalarică, citotoxică, emenagogă, antiemetică, antimicrobiană și diuretică.

Cuișoarele sunt mugurii florali ai speciei exotice de arbust sempervirent Syzygium aromaticum (sin. Caryophyllus aromaticus sau Eugenia caryophyllata) care face parte din familia Myrtaceae. Astfel, acest arbust este înrudit cu Mirtul, Ienibaharul, Eucaliptul, Arborele de ceai (Tea-Tree) și, surprinzător, cu Guava. Originar doar din Insulele Maluku (Indonezia), acest arbore este cultivat, în zilele noastre, și în alte regiuni ale lumii datorită popularității mugurilor săi florali ce sunt un condiment deosebit de îndrăgit și cu o tradiție de consum ce precede perioada Imperiului Roman. Așadar, în prezent, cei mai importanți cultivatori sunt Indonezia, Madagascar, Sri Lanka și Insulele Comore.

Fiind mugurii unei specii aromatice, Cuișoarele sunt recunoscute pentru proprietățile lor aromatizante, acestea fiind folosite din timpuri străvechi ca mirodenie, parfumant, dar și ca remediu natural tradițional pentru multe probleme de sănătate. Datorită proprietăților antiseptice ale uleiului esențial conținut în acești muguri florali, specia este uneori folosită și pentru conservarea tradițională a produselor din lemn, precum și pentru a preveni mucegăirea unor alimente. Gustul și aroma deosebită a Cuișoarelor sunt date de către conținutul lor elevat în eugenol (70-90%), însă printre constituenții uleiului esențial se mai regăsesc și: β-cariofilena, α-humulena, eugenina, eugenitina, kaempferolul, campesterolul, stigmasterolul, acizii crategolic și galotanic, vanilina și salicilatul de metil. Acesta din urmă, împreună cu eugenolul, îi conferă uleiului esențial de Cuișoare o acțiune antiinflamatoare și de calmare a durerilor, cu precădere a celor dentare și reumatice. Pe lângă uleiul esențial, Cuișoarele mai conțin: carbohidrați, proteine, fibre, polifenoli, taninuri, betacaroteni, vitamine (A, C, K) și minerale (Mn, K, Fe, Ca, Mg).

În fitoterapia modernă, Cuișoarele și uleiul esențial extras din acestea au un efect analgezic local (datorat în mare parte eugenolului), ajută la menținerea sănătății orale (fiind eficiente în combaterea speciei bacteriene Enterococcus faecalis), calmează și protejează mucoasa gastrointestinală, au proprietăți antiseptice (inclusiv antifungice), antiinflamatoare și antioxidante de excepție, contribuie la întărirea imunității, îmbunătățesc digestia, au un efect carminativ și stomahic, au proprietăți ușor hipoglicemiante și de fluidizare a sângelui, sunt hepatoprotectoare (în special împotriva paracetamolului), au proprietăți afrodiziace și au acțiune vermifugă. Studiile recente indică și existența unor posibile proprietăți antitumorale ale Cuișoarelor datorită conținutului în acid oleanolic. Folosite extern, derivatele din Cuișoare calmează înțepăturile și alungă insectele, sunt un bun antiinflamator și anestezic local, au o acțiune ușor antihemoragică și ajută la combaterea respirației urât-mirositoare (halenă). În aromaterapie, uleiul esențial de Cuișoare este un bun neurotonic și se folosește ca stimulent general sau pentru calmarea durerilor de cap. În cosmetică, uleiul de Cuișoare se folosește și pentru reducerea vergeturilor.

Mod de utilizare Pelin cu Cuișoare:

Adulți: 4-6 capsule pe zi, câte 1-2 capsule cu 30 minute înainte de mesele principale, cu o cantitate suficientă de lichid, timp de 30-90 zile. După o pauză de 1 lună, cura se poate relua.

Copii: 2 capsule pe zi, câte 1 capsulă înainte de masă, cu o cantitate suficientă de lichid.

Recomandăm adoptarea unui stil de viață echilibrat, cu alimentație sănătoasă, efort fizic moderat, odihnă suficientă și de bună calitate, și o hidratare corespunzătoare..

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu Hyper-Helm (capsule) sau Ceaiul și Tinctura Antihelmintică (cu Nucă-neagră), de la Hypericum!

Produse cu acțiune similară sau complementară: Pelin (capsule), Hyper Artemisin (capsule), Leurdă (capsule, tinctură), Tinctura de Usturoi, RO-BIO MUSH (capsule), Protonic Flora (capsule), Enzimax (capsule), Hyper-Dep-Diu (capsule), Tinctura Depurativă, Royal LactoImun (capsule), Hyper-Grip (capsule), Hyper ImunoVigor (capsule), ImunoBor D3 1.000 UI (capsule), Hyper Antiviral (capsule), Vitacan Răceală și Gripă (capsule), Vitacan (capsule, extract instant), Vitacan Forte (capsule), Vitacan Alcalin (capsule), Hyper Digestiv (capsule), Hyper-Gas (capsule), Bitterul Taina Plantelor (capsule, hidroalcoolic, hidroglicerinic), Hyper-Tum (capsule, sirop, ceai), Bitterul Taina Maramureșului, Noni (capsule), Hipocolesterolemiant (capsule), Natural Statine Forte (capsule), Hyper Antioxidant Forte (capsule), Hyper-Bil (capsule), Ceai, Tinctură și Capsule de Brusture, Ceaiul și Tinctura Gastrică, Ceaiul și Tinctura Hepatobiliară, Siropul de Mentă, Ghimbir (ceai, sirop, capsule), Ceaiul de Peliniță, Ceaiul de Pelin-alb, Castravete-amar (Momordica) (ceai, capsule), Uleiul esențial de Cuișoare, Cimbru, Oregano, Anason, Mentă, Salvie sau Ghimbir, Uleiul din semințe de Dovleac, Hyper-detox (pulbere) și Oțetul Hepato-biliar sau cel din Cidru de Mere de la Hypericum.

Pentru îngrijirea externă, vă recomandăm asocierea cu: Ceaiul și Tinctura Antihelmintică, Crema Hemor-Hyp, Ceaiul și Tinctura Antihemoroidală, Hyper Hygienic Spray/Gel, Apa de gură Hyper OxyProtect, Sprayul nazal Hyper OxyPotect, Balsamul Taina Plantelor, Sprayul cu Propolis și Acid alfa lipoic, Crema Cicatrizantă, Uleiul esențial de Cuișoare, Cimbru, Oregano, Anason, Mentă, Salvie, Tămâie sau Ghimbir, Tămâia Naturală Aromată (Trandafir, Sparta, Chiparos Regal), și Sarea de baie Hyper Anti-stres sau Flori de Fân.

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului. Contraindicat femeilor în primul trimestru de sarcină, persoanelor alergice la plante din Fam. Asteraceae/Compositae.

Precauții:

Persoanele care urmează tratamente medicamentoase, care se află sub supraveghere medicală sau care sunt programate a li se efectua intervenții chirurgicale, sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei.

  • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
  • A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici.
  • Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Pentru mai multe informatii despre plantele constituente accesati Cartea.

Mai multe detalii despre gama de produse Hypericum Impex gasiti pe canalul de Youtube.

Tab #1 Content.

Ingrdiente:

Ingrdiente :

Proprietăți benefice ale ingredientelor active

Proprietăți Benefice Ale Compusilor Activi:

Mod de utilizare:

Mod de utilizare:

Informații suplimentare

Plante Medicinale

,

Proprietati

Tip administrare

Tip Produs

Forma

Pentru

,

Brand

Related Products
  • ×
    Open full product page
    0
    5
    Stoc epuizat
    29,00 lei
  • 8%
    ×
    Open full product page
    0
    18
    In stock
    Prețul inițial a fost: 36,00 lei.Prețul curent este: 33,00 lei.
  • 18%
    ×
    Open full product page
    0
    5
    In stock
    Prețul inițial a fost: 41,00 lei.Prețul curent este: 33,60 lei.
  • 16%
    ×
    Open full product page
    0
    4
    In stock
    Prețul inițial a fost: 37,00 lei.Prețul curent este: 31,00 lei.
You may be interested
  • 21%
    ×
    Open full product page
    0
    10
    In stock
    Prețul inițial a fost: 14,00 lei.Prețul curent este: 11,03 lei.
  • 21%
    ×
    Open full product page
    0
    16
    In stock
    Prețul inițial a fost: 24,00 lei.Prețul curent este: 19,00 lei.