0
SHOPPING CART

Capsule Omega 3 6 9

(0 customer review)
Prețul inițial a fost: 38,00 lei.Prețul curent este: 33,00 lei.
In stock
Adaugă la FavoriteAdaugă la Favorite0
Livrare gratuita la comenzi mai mari de 180 RON
Retur produs in …zile.
SKU: 6422572013099

Descriere

Capsule Omega 3 6 9

Capsule Omega 3 6 9 – Supliment alimentar cu rol de echilibrare a profilului lipidic și de protejare a sistemului cardiovascular

Ingrediente (mg/cps):

Ulei de pește (din care, EPA – 18%, DHA – 12%) – 400 mg, capsulă moale (gelatină, glicerină, apă demineralizată), Ulei din semințe de In (din care, ALA – 50%) – 300 mg, Ulei din semințe de Floarea-soarelui – 287,5 mg, Vitamina E (acetat de DL-alfa-tocoferol) – 12,5 mg.

Informații nutriționale Per porție

(4 cps)

VNR* (%)

Per porție (4 cps)

Ulei de pește, din care acizi grași Omega 3 cu lanț lung:

· EPA (acid eicosapentaenoic)

· DHA (acid docosahexaenoic)

1.600 mg

288 mg

192 mg

**

**

**

Ulei din semințe de In, din care acizi grași Omega 3 cu lanț scurt:

· ALA (acid alfa-linolenic)

1.200 mg

600 mg

**

**

Ulei din semințe de Floarea-soarelui 1.150 mg **
Vitamina E (acetat de DL-alfa-tocoferol) 50 mg 417%
TOTAL EPA 332 mg **
TOTAL DHA 201,6 mg **
TOTAL ALA 808 mg **
TOTAL Omega 6 (Acid linoleic) 1.084 mg **
TOTAL Omega 9 (Acid oleic) 824 mg **

*VNR = Valoare Nutrițională de Referință cf. Regulament 1169/2011

**Nu a fost stabilită VNR

DHA contribuie la:

  • menținerea funcției normale a creierului (în condițiile unui consum zilnic de 250mg DHA).
  • menținerea vederii normale (în condițiile unui consum zilnic de 250mg DHA).
  • menținerea concentrațiilor normale de trigliceride din sânge (pentru un consum zilnic de 2 g de DHA).

DHA și EPA contribuie la:

  • menținerea tensiunii arteriale normale (pentru un consum zilnic de 3 g de EPA și DHA).
  • menținerea concentrațiilor normale de trigliceride din sânge (consum zilnic de 3 g de EPA și DHA).
  • contribuie la funcția normală a inimii (în condițiile unui consum zilnic de 250mg EPA și DHA).

Vitamina E:

  • contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.

Caracteristici generale ale produsului:

Produsele sau suplimentele nutritive concepute de laboratoarele Hypericum sunt obținute din surse naturale atent verificate. Materiile prime folosite sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau virusuri patogene. Noutatea acestor produse este reprezentată de extractul integral concentrat din acestea și de formulele holistice special create pentru a genera sinergie între ingredientele alese, ceea ce asigură o mai bună biodisponibilitate și o mai bună asimilație în organism a substanțelor active benefice.

Capsulele gelatinoase moi Omega 3-6-9 sunt un produs atent formulat pentru a ajuta la echilibrarea profilului lipidic și a susține sănătatea cardio- și cerebrovasculară. Datorită conținutului generos, cu un raport corect între cei trei acizi grași nesaturați esențiali (ω-3, ω-6) și parțial-esențiali (ω-9), produsul de față ajută la completarea necesarului zilnic din acești trei nutrienți deosebit de importanți pentru sănătatea organismului uman. Astfel, uleiul de pește este una dintre cele mai bune surse de acizi grași omega-3 cu lanț lung (EPA și DHA). Aceștia au un rol adjuvant în fluidizarea sângelui, menținerea sănătății ochilor și a creierului și în protejarea sistemului cardiovascular. Uleiul de In este și el o sursă excelentă de acizi grași polinesaturați omega-3, dar cu lanț scurt (Acid alfa-linolenic – ALA), asistând procesul antiinflamator propriu organismului și ajutând la reglarea tranzitului intestinal. Împreună, cele trei forme de omega-3 contrabalansează efectul proinflamator al unei diete excedentare în acizi grași saturați și polinesaturați omega-6 de joasă calitate (regăsiți în mod covârșitor în alimentația modernă, de tip vestic). Totuși, atunci când provin din alimente naturale curate, nemodificate genetic și neprocesate, și nu sunt prezenți în mod covârșitor în alimentație, acizii grași polinesaturați omega-6 sunt niște nutrienți valoroși, ce pot chiar să fie insuficient prezenți în unele diete foarte restrictive sau la persoanele cu probleme de absorbție intestinală. În produsul de față, acizii grași ω-6 (acid linoleic) și ω-9 (acid oleic) provin majoritar din uleiul presat la rece de Floarea-soarelui nemodificată genetic, dar și din cel de In. În plus, uleiul de Floarea-soarelui este deosebit de bogat nu doar în acizi grași ci și în lecitină și vitamina E – un antioxidant natural ce are o acțiune protectoare și stabilizatoare pentru acizii grași mono- și polinesaturați.

Limitarea proceselor inflamatorii din organism și susținerea bunei funcționări a inimii, creierului și a sistemului vascular sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism.

Vedem, astfel, că inflamația cronică este declanșatorul principal pentru multe probleme de natură metabolică, autoimună, cardiovasculară, hepatică, renală, neuronală, osteoarticulară și chiar și pentru unele alergii. Astfel, prezența unui status inflamator în organism pentru un timp îndelungat are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. Cel mai adesea, aflarea prelungită într-o stare de inflamație sub-clinică crește, printre altele, riscul de afectare al vaselor de sânge (de ex., depunere de plăci ateromatoase, îngroșare, rigidizare, formare de trombi/cheaguri), acest lucru îngreunând oxigenarea corectă a organelor (inclusiv a creierului) și favorizând creșterea tensiunii arteriale. Spre exemplu, în prezența stresului oxidativ, lipidele din sânge pot fi oxidate generând, astfel, lipoproteine oxidate de tipul „LDLox”. Acestea sunt, de regulă, recunoscute greșit de către corpul uman, generând un răspuns inflamator și fiind implicate în procesul de aterogeneză. În plus, expunerea prelungită la episoade stresante (atât de natură psiho-emoțională, cât și fizică) poate duce la afectarea sănătății cardiovasculare prin perturbarea ritmului și pulsului cardiac, inducerea vasoconstricției, sau a altor dezechilibre mai complexe.

De asemenea, la fel de important precum impactul asupra sistemului cardiovascular este și impactul inflamației asupra metabolismului și a greutății corporale. Odată cu destabilizarea microbiotei intestinale și acumularea unui surplus de grăsimi în organism (în special în regiunea omentală), se poate crea un cerc vicios ce conduce la mai multă inflamație, care la rândul său favorizează luarea în greutate prin creșterea nivelelor de insulină și perturbarea nivelelor altor hormoni. Similar, acumularea grăsimii la nivelul ficatului (steatoză hepatică) duce la îngreunarea funcției hepatice, afectarea digestiei și scăderea eficienței proceselor de detoxifiere ale organismului. Pentru o slăbire sănătoasă și de durată, este recomandată eliminarea treptată a depozitelor de grăsime aflate în exces (provenite fie pe cale exogenă, din alimentație, fie endogenă din cauza unor predispoziții genetice sau afecțiuni metabolice). Indiferent de cauza apariției kilogramelor în plus, pentru a ne proteja sănătatea, este indicat un management atent al greutății corporale, adoptarea unei diete variate și echilibrate, asigurarea unui somn suficient și de calitate și valorificarea tuturor oportunităților de a face sport și a rămâne activi atât fizic, cât și psihic.

Pentru a ne ajuta organismul în procesul de limitare a proceselor inflamatorii, precum și pentru a-i asigura un aport echilibrat de nutrienți, putem face apel la suplimentele ce au la bază compuși cu proprietăți antiinflamatoare, cardioprotectoare, hipotensive și cerebroprotectoare precum acizii grași mono- și polinesaturați ω-3, ω–6 și ω-9, în proporții corecte. O variantă curată, cu o concentrație ridicată de acizi grași omega-3 cu lanț scurt (ALA) și lung (EPA și DHA) sunt Capsulele moi Omega 3‑6‑9 de la Hypericum. Produsul este atent verificat pentru a nu conține contaminanți periculoși, fiind o soluție sigură, eficientă și la îndemână pentru susținerea organismului în combaterea factorilor (menționați mai sus) cu impact negativ asupra sănătății noastre fizice și psihice.

În continuare, vom prezenta câteva informații despre compușii activi din compoziția capsulelor gelatinoase moi Omega 3‑6‑9:

Uleiul de pește bogat în omega-3 din produsul de față este obținut din specii de apă rece (de ex: hering, macrou, sardine, anșoa), procurate în mod responsabil, atent selecționate și procesate cu grijă pentru a nu conține metale grele și alți contaminanți organici sau anorganici. Deoarece acizii grași omega-3 pot fi de mai multe tipuri (de ex.: ALA, EPA, DHA), aceștia pot fi metabolizați diferit de către organism și pot avea, de asemenea, o acțiune un pic diferită unul față de celălalt. De aceea, este indicat să aducem în alimentația noastră surse diverse pentru acești nutrienți, asigurând, astfel, un plus de biodisponibilitate și eficiență a acestora în organism. Spre exemplu, uleiul de pește din produsul de față conține cantități însemnate, atât din acidul eicosapentaenoic (18% EPA), cât și din cel docosahexaenoic (12% DHA), ambii fiind acizi grași omega-3 cu lanț lung. Cunoscând aceste procente, consumatorul își poate monitoriza cu mai mare ușurință aportul suplimentar acizi grași din alimentație.

Deși, de către consumatorul de rând, omega-3 este deseori văzut ca fiind sinonim cu uleiul de pește, adevărul este că sursa originară de omega-3 este cea din alge. Astfel, uleiul de pește, ficatul de cod sau extractul din krill sunt bogate în omega-3 datorită faptului că peștii și respectivele crustacee consumă aceste alge unicelulare (de ex., cele din genul Schizochytrium). Datorită fenomenului de bioacumulare, peștii concentrează și depozitează acizii grași omega-3 din alge, formându-și un strat de grăsime cu rol de rezervă energetică, protecție și, în special, de izolare termică. De aceea, uleiul de pește este de cele mai multe ori, o sursă concentrată, mult mai bogată în acizi grași EPA și DHA decât sursele vegetale.

Așa cum am văzut, uleiul de pește din produsul de față este o sursă excelentă de omega-3 cu lanț lung, în forma sa cea mai valoroasă și biodisponibilă – DHA (acidul docosahexaenoic). De asemenea, este prezent într-un procent generos și acidul gras polinesaturat eicosapentaenoic (EPA). Este important să știm că, pe măsură ce înaintăm în vârstă, acizii grași omega-3 cu lanț scurt (de ex.: acidul alfa-linolenic – ALA), regăsiți în sursele vegetale (precum uleiul de In din formula de față) sunt din ce în ce mai greu transformați de către corpul nostru în acizi omega-3 cu lanț lung (EPA și DHA). Mai mult, persoanele care suferă de diabet sau anumite alergii au rate de sinteză a EPA și DHA din ALA deosebit de mici. De aceea, formele necesare și cel mai ușor asimilabile sunt cele cu lanț lung. Acest lucru este cu atât mai important cu cât majoritatea dintre noi nu apucăm să ne bucurăm de un regim alimentar echilibrat, bogat în surse naturale de omega-3 (semințe de in, alge, pește gras ș.a.), fie din lipsa timpului, fie a raționamentelor de natură financiară sau din cauza preferințelor alimentare și a lipsei disponibilității produselor de calitate din această categorie. Oricare ar fi motivul unui aport insuficient de omega‑3 în dieta noastră, acest aspect poate fi ameliorat cu ajutorul suplimentelor alimentare de calitate, dar cu un preț accesibil, precum capsulele moi de față ce sunt concentrate și ușor de administrat, asigurând o cantitate optimă de acizi grași mono- și polinesaturați omega 3-6-9, fără a avea un gust neplăcut.

Revenind la acizii grași Omega 3 cu lanț lung, aceștia sunt recunoscuți pentru capacitatea lor de a menține nivelul colesterolului și al trigliceridelor din sânge în limitele lor normale. În cantitățile corecte, ei contribuie la fluidizarea sângelui ceea ce duce la optimizarea circulației și la normalizarea tensiunii arteriale, fapt ce se reflectă în mai buna oxigenare a țesuturilor. Pe termen lung, aceste proprietăți conduc la menținerea funcțiilor cardiace în parametrii normali. De asemenea, aceștia contribuie la susținerea și îmbunătățirea capacității cognitive, a memoriei și a vederii. Nu în ultimul rând, datorită acțiunii antiinflamatorii, acizi grași omega-3 pot contribui la reducerea durerilor articulare și la limitarea hipertrofiei prostatei. Trebuie menționat faptul că majoritatea acestor beneficii sunt valabile pentru un aport minim de 250 mg acizi grași omega-3 (DHA și EPA) pe zi.

Acidul docosahexaenoic (DHA) este unul dintre acizii polinesaturați cu lanț lung omega-3. Acesta are 22 de atomi de carbon și 6 legături duble, fiind notat sub forma: 22:6(n-3). În general, DHA este văzut ca fiind forma cea mai valoroasă și biodisponibilă de omega-3. Acesta este indispensabil organismului nostru, fiind o grăsime ce se regăsește în structura creierului, pielii și a retinei. De asemenea, acesta este prezent și în laptele matern, fiind un factor important în dezvoltarea sănătoasă a fătului. Importanța sa devine și mai evidentă atunci când observăm faptul că 97% din acizii grași Omega 3 din creier sunt de tip DHA, procentul fiind de 93% în cazul retinei.

În mod interesant, rata de sintetizare a DHA în organism este cu 15% mai mare în cazul femeilor, decât în cel al bărbaților. O posibilă explicație este aceea că acizii grași omega-3 sunt deosebit de importanți pentru femeile gravide sau care alăptează. Aceștia contribuie la desfășurarea normală a sarcinii și sunt esențiali în perioada prenatală deoarece contribuie la formarea membranelor celulare și a sinapselor, astfel, în perioada de dezvoltare acești acizi grași sunt indispensabili în formarea creierului (mai exact a tubului neural) al fetusului. Acidul docosahexaenoic (DHA) este un compus structural primar al: cortexului cerebral, creierului, retinei, pielii și al lichidului seminal.

Suplimentarea cu DHA este recomandată, în literatura de specialitate, pentru susținerea dezvoltării copiilor (încă din primele luni de viață), îndeosebi celor născuți prematur. Acesta ajută la îmbunătățirea funcțiilor cerebrale și a acuității vizuale, fiind un bun adjuvant și în cazul deficitului de atenție (ADD, ADHD). La adulți, DHA, mai ales luat împreună cu EPA, este un bun adjuvant în menținerea sănătății cardiovasculare prin normalizarea tensiunii arteriale, a profilului lipidic, a ritmului cardiac și a vâscozității sângelui. Mai mult, la persoanele vârstnice, acesta este de mare ajutor în problemele degenerative (demență, artrită reumatoidă, degenerescență maculară). Nu în ultimul rând, DHA este folosit cu succes și ca adjuvant în diabetul zaharat de tip 2.

Acidul eicosapentaenoic (EPA) este un alt acid polinesaturat cu lanț lung, de tip Omega 3. Acesta este mai scurt cu 2 atomi decât DHA și are doar 5 legături duble. Notația sa standard este: 20:5(n-3). Similar cu DHA, acest acid gras are un rol însemnat în organism, regăsindu-se în laptele matern și fiind un precursor important al unor categorii de lipide (grăsimi) precum prostaglandinele. Mai mult, EPA este un precursor și pentru sinteza de DHA. Acestea sunt implicate în procesele inflamatorii din organism, circulația sangvină și coagularea sângelui. De aceea, numeroase studii științifice au consemnat, de-a lungul timpului, efecte cardioprotectoare de excepție ale EPA, acesta reducând riscul de calcifiere al arterelor și normalizând trigliceridele serice și tensiunea arterială. Astfel, unele surse au raportat scăderi și de 8,7% ale valorilor pentru presiunea sistolică a sângelui. În cazul trigliceridelor serice, s-au observat reduceri de 19,7%, până la 33,1%, la suplimentarea cu EPA timp de 12 săptămâni. Acest lucru este benefic deoarece excesul de trigliceride afectează pancreasul și, cel mai important, poate duce la rigidizarea arterelor (arterioscleroză).

Mai mult, conform literaturii de specialitate, administrat împreună cu DHA, sau ca atare, EPA a fost asociat și cu ușurarea parcurgerii etapelor menopauzale, prin reducerea frecvenței bufeurilor. La administrarea concomitentă cu DHA, au fost înregistrate îmbunătățiri ale simptomelor artritei reumatoide, prin modularea răspunsului inflamator (observată prin reducerea interleukinelor IL-17A, IL-1β, IL-6 și a factorului de necroză tumorală α – TNFα). În mod interesant, administrat separat, la concentrații medii spre mari (60%), EPA are și un efect antidepresiv, fiind mai eficient decât DHA în acest sens.

Uleiul de In este deosebit de apreciat atât ca aliment, cât și ca supliment alimentar. În produsul de față, acesta a fost obținut exclusiv prin metode mecanice de extracție (presare la rece), fără solvenți chimici și provine din culturi nemodificate genetic, atent verificate, necontaminate cu metale grele, pesticide sau alți compuși toxici de natură organică sau anorganică. De asemenea, acesta NU a fost hidrogenat. Datorită conținutului bogat în lipide (42%), în special acizi grași polinesaturați omega-3 (23%), a fibrelor (27%), a proteinelor (18%), a vitaminelor din complexul B (în special B1 și B6) și a mineralelor precum magneziul, fosforul, zincul, fierul, calciul sau potasiul, semințele de In sunt un aliment integral sănătos, nutritiv, folosit din timpuri străvechi de către specia umană. Astfel, acestea sunt un aliment recomandat într-o dietă sănătoasă și diversificată. Spre deosebire de semințele integrale, uleiul de In este compus numai din lipide (trigliceride), neavând fibre sau proteine. Totuși, concentrația sa de acizi grași polinesaturați omega-3 este dublă față de cea din semințe, fiind, astfel, o sursă mult mai bună pentru acest tip de nutrienți.

Mai exact, uleiul din semințe de In conține toate cele 3 tipuri de acizi grași esențiali „omega” (3, 6 și 9) și este compus în proporție de aproximativ: 52-55% din acid alfa-linolenic (ALA – acid gras esențial triplu-nesaturat, omega-3 cu lanț scurt), 18,5-22,6% din acid oleic (acid mononesaturat), 14-17% din acid linoleic dublu-nesaturat, și din doar 7% acid palmitic și 3,4-4,6% acid stearic, care sunt acizi grași saturați. Vedem, astfel, că Uleiul de In se remarcă printr-un procent deosebit de mare de acizi grași polinesaturați omega-3 cu lanț scurt în compoziția sa. Mai mult, procentul de acizi grași saturați omega‑6 este mult mai scăzut față de cel al acizilor omega‑3. Datorită acestui raport deosebit între acizii grași omega‑6 și omega‑3, uleiul de In contribuie la menținerea concentrațiilor normale de colesterol și trigliceride din sânge, la reducerea tensiunii arteriale și la fluidizarea sângelui, cu efecte benefice asupra sănătății cardio- și cerebro-vasculare. Concentrația mare de acizi grași omega‑3 îi conferă acestui tip de ulei și proprietăți antiinflamatorii și imunomodulatoare (prin echilibrarea balanței ω‑3:ω‑6 din alimentație) ce ajută la ameliorarea simptomelor unor afecțiuni precum artrita reumatoidă, scleroza multiplă sau a altor condiții de natură reumatică sau autoimună. În plus, acesta se completează perfect cu uleiul din Floarea-soarelui, regăsit și el în formula de față.

Totuși, din cauza procentului foarte mare de grăsimi polinesaturate în raport cu cele saturate, uleiul de In are un punct de fumigație scăzut (107°C), nefiind indicat pentru prăjire sau alte tratamente termice și putând fi adăugat doar la sfârșitul procesului de preparare al mâncării gătite. Astfel, pentru a beneficia la maximum de proprietățile sanogene de excepția ale acestui ulei, se recomandă folosirea sa în stare crudă, ca atare, în salate, paste, orez și alte preparate reci, sau, așa cum este cazul suplimentului de față, luat sub formă de capsulă moale. Forma încapsulată este ideală atunci când se dorește stabilizarea uleiului de In prin reducerea expunerii la factorii externi ce produc râncezirea (de ex., oxidare produsă de aer, lumină, temperatură etc.). Astfel, uleiul rezistă o perioadă mult mai mare de timp, își păstrează toate proprietățile nutriționale și sanogene și este mai ușor de administrat decât forma lichidă. De asemenea, în cazul gelulelor precum Omega 3-6-9 de la Hypericum, cantitatea mare de acizi grași omega-3 este garantată, uleiul de In din produsul de față conținând minimum 50% ALA – această valoare nefiind menționată prea des pe uleiul din semințe de In de uz alimentar și putând varia destul de mult de la produs la produs (3-71%) în funcție de mulți factori (condițiile de cultură, soiul folosit – bogat/sărac în ALA, metoda de procesare, condițiile de transport și depozitare ș.a.).

Deși uleiurile vegetale, precum cele din semințe de In, Chia sau Cânepă conțin forme de acizi grași omega-3 cu lanț scurt (ALA), considerați inferiori acizilor grași omega-3 cu lanț lung (EPA și DHA) deoarece au o rată mai mică de absorbție și metabolizare în organism, aceste surse de omega-3 au, totuși, anumite avantaje însemnate. Astfel, trebuie menționat faptul că majoritatea surselor de acizi grași omega-3 EPA și DHA sunt procurate pe cale alimentară din produsele animale (în special uleiul de pește), singura excepție fiind unele specii de alge (Schizochytrium, Chlorella) și cianobacteriile din genul Spirulina. Problema cel mai des întâlnită în cazul suplimentelor alimentare cu omega-3 din ulei de pește (sau Krill) este aceea că aceste surse valoroase de nutrienți pot fi contaminate cu metale grele (în special mercur) din cauza poluării oceanelor și al mecanismelor de bioacumulare a acestor metale în grăsimea viețuitoarelor marine. Deși acest fenomen este mai prevalent în cazul peștilor de captură, pentru cei de crescătorie apare problema contaminării cu antibiotice, substanțe ce sunt administrate atât în scop terapeutic, cât și pentru a grăbi creșterea peștilor. Din aceste motive, suplimentele de calitate cu omega-3 obținut din ulei de pește (sau Krill) tind să fie mult mai scumpe decât cele cu omega-3 din surse vegetale. În plus, în ceea ce privește suplimentele din Krill, acestea pot da naștere și unor reacții alergice în cazul persoanelor cu alergie la crustacee, fructe de mare și derivați ai acestora. Nu în ultimul rând, suplimentele cu omega‑3 din alge pot avea și ele unele dezavantaje, în afară de prețul mai mare (de ex. Chlorella), acestea pot fi uneori obținute din microalge modificate genetic pentru a avea un conținut mai mare de acizi grași.

Vedem, astfel, că uleiurile vegetale precum cel din semințe de In sunt o alegere mult mai facilă pentru cei care doresc să consume o dietă bazată pe plante, acesta fiind o alternativă mai ieftină, mai curată (Inul fiind o plantă nepretențioasă care nu necesită fertilizări sau tratamente fitosanitare deosebite), mai etică și cu concentrații mari de omega-3, față de suplimentele mai scumpe și uneori provenind din organisme modificate genetic. Oricare ar fi preferințele noastre în ceea ce privește sursele din care ne procurăm acizii grași omega-3 atât de necesari bunei funcționări a organismului, în cele mai multe cazuri, este indicat să avem o dietă cât mai variată, proaspătă și locală. Astfel, pentru a ne asigura că primim cantitățile optime din nutrienții pe care ni-i dorim, poate fi o bună idee să introducem în dietă mai multe surse pentru același tip de nutrient. Mai exact, pentru a ne asigura că avem un aport suficient de acizi grași omega-3 în dieta zilnică, o soluție utilă este alternarea surselor pentru acest nutrient (pește – Macrou, Somon, Hering, Anșoa, ficat de Cod; alge; semințe – In, Chia, Cânepă; nuci; fructe – Cătină-albă, Kiwi, Merișoare-de-pădure; iarbă-grasă; uleiuri vegetale – In, Cânepă, Rapiță, Chia, Soia; suplimente de calitate cu omega-3 din: ulei de pește, ulei din semințe de In, microalge, Spirulina ș.a.). Acest demers va reduce riscul de a nu primi cantitatea dorită de omega-3 din alimente și suplimente din cauza unor intoleranțe sau a unor probleme de metabolizare și asimilare pe care fiecare din noi le-am putea avea față de anumite alimente sau chiar categorii de alimente. Acesta este și raționamentul ce stă în spatele formulei suplimentului Omega 3-6-9 ce combină uleiul de pește cu cel de In și cu cel de Floarea-soarelui, în vederea echilibrării raportului dintre acizii grași și creșterii biodisponibilității și activității biologice a acestora.

Pe scurt, putem concluziona faptul că acizii grași Omega-3 (inclusiv cei cu lanț scurt) sunt recunoscuți pentru capacitatea lor de a menține nivelul colesterolului și al trigliceridelor din sânge în limitele lor normale. Aceștia contribuie la fluidizarea sângelui ceea ce duce la optimizarea circulației și la normalizarea tensiunii arteriale, fapt ce se reflectă în mai buna oxigenare a țesuturilor. Pe termen lung, aceste proprietăți conduc la menținerea funcțiilor cardiace în parametrii normali. De asemenea, aceștia contribuie la susținerea și îmbunătățirea capacității cognitive, a memoriei și a vederii. Similar cu semințele integrale, uleiul de In este și el un bun adjuvant în curele de slăbire, contribuind la reglarea metabolismului, echilibrarea balanței hormonale și accelerarea tranzitului intestinal lent. Nu în ultimul rând, datorită acțiunii antiinflamatorii, acizi grași omega-3 pot contribui la reducerea durerilor articulare și menstruale, și la limitarea simptomelor asociate unor condiții autoimune.

Uleiul de Floarea-soarelui este unul dintre alimentele de bază în alimentația multor popoare, printre care se numără și cel român. În ultimele decenii producția și consumul acestui tip de ulei a crescut în mod constant, cu precădere în Uniunea Europeană, Rusia, Ucraina sau Turcia. În produsul de față acesta este obținut prin mecanisme exclusiv mecanice (presare la rece) din plante nemodificate genetic, crescute în zone ecologic curate. Pe lângă utilizarea sa alimentară, acest tip de ulei este întâlnit și în produsele cosmetice – fiind un bun emolient, iar mai nou, acesta este folosit și în industria energetică pe post de biodiesel. Din punct de vedere alimentar, acesta este apreciat pentru gustul și mirosul său neutre, forma lichidă ușor de utilizat și conținutul semnificativ de vitamina E. Deși profilul său lipidic nu este considerat printre cele mai favorabile – având un conținut prea mare în omega-6 – consumat corect (netratat termic, în cantități limitate, ca parte a unei diete diversificate) acesta poate avea chiar și proprietăți sanogene, pe lângă cele nutriționale ce nu pot fi contestate.

Astfel, conținutul mediu în acizi grași al uleiului de Floarea-soarelui este de: 55—75% acid oleic (ω-9), 15-35% acid linoleic (ω-6) și 10% acizi grași saturați (de ex: palmitic, stearic). În funcție de soiul folosit și de condițiile de cultivare, aceste valori pot varia destul de mult, identificându-se în prezent 4 mari tipuri de ulei de Floarea-soarelui: High-linoleic (conținut crescut de acid linoleic – cca 69%), High-oleic (conținut crescut de acid oleic – cca 82%), Mid-oleic (conținut mediu de acid oleic – cca 65%) și High-stearic cu High-oleic (conținut crescut de acizi stearic – 18% și oleic – 72%). Pe lângă acizi grași, acest tip de ulei conține cantități impresionante de vitamina E, 100 g de ulei furnizând peste 340% din necesarul zilnic pentru acest nutrient (≈41 mg). Astfel, consumat proaspăt și în cantități limitate, uleiul de Floarea-soarelui presat la rece este o sursă bogată de tocoferoli, fiind un aliment cu proprietăți cardioprotectoare și antioxidante. De asemenea, tocoferolii din acest tip de ulei sinergizează cu acizii grași din uleiul de pește și din cel de In, împreună contribuind la o mai bună fluidizare a sângelui și la ameliorarea simptomelor asociate menopauzei.

Folosit extern, uleiul Floarea-soarelui are proprietăți emoliente și cicatrizante, fiind excelent ca atare sau adăugat în amestecuri destinate masajului, hidratării pielii după baie, după expunerea la soare sau înainte și după expunerea la frig. Datorita conținutului ridicat de vitamina E acesta poate fi folosit și pentru întreținerea și regenerarea tenurilor mature, grăbirea vindecării arsurilor, estomparea ridurilor, calmarea iritațiilor și a mâncărimii, creșterea elasticității pielii și uniformizarea culorii tenului. De asemenea, acest tip de ulei este foarte eficient pentru refacerea barierei lipidice a pielii în special datorită conținutului mare de acid linoleic – a cărei acțiune benefică în tratarea dermatitei atopice și în alte condiții cutanate precum xeroza – a fost studiată intensiv. Nu în ultimul rând, acesta poate fi folosit pentru hidratarea părului și a scalpului în vederea creșterii rezistenței la rupere, redării strălucirii și pentru limitarea căderii firelor de păr.

Acizii grași omega-6 (ω-6 sau n-6) fac parte din familia acizilor grași polinesaturați (PUFA). Dintre aceștia amintim: acidul linoleic (LA), acidul γ-linolenic (GLA), acidul arahidonic (AA), acidul calendic, acidul eicosadienoic și acidul docosadienoic. Alături de acizii grași omega-3 cu lanț scurt (ALA), acidul linoleic este cel de-al doilea acid gras esențial, corpul uman nefiind capabil să-l sintetizeze intern și fiind obligat să-l obțină din surse alimentare de origine animală (din ouă, carne de pui) sau vegetală (uleiuri din semințe de Floarea-soarelui, dovleac, cânepă, struguri, susan, nuci și din cereale). Deși deseori este prezentat ca fiind pro-inflamator – din cauza prevalenței sale covârșitoare în dietele moderne – în realitate, acest mod de a privi lucrurile este puțin simplist. Menținerea unui raport ω-6: ω-3 sănătos (ideal de 2:1) este un deziderat corect, însă, calitatea alimentelor din care acești acizi provin și combinațiile dintre ele sunt mult mai importante decât echilibrarea perfectă a celor 2 tipuri de acizi grași esențiali. Mai mult, este bine de punctat faptul că organismul uman folosește acidul linoleic pentru a-și sintetiza o serie de alți acizi grași de importanță majoră.

Spre exemplu, un organism sănătos – cu ajutorul unor enzime – este capabil să sintetizeze acidul arahidonic din LA. La rândul său, AA poate fi convertit în acid docosapentaenoic (DHA) – forma cea mai utilă de omega-3. Utilizarea LA pentru sinteza AA este deosebit de importantă și datorită statutului acestuia din urmă de precursor major al leucotrienelor și al prostaglandinelor, cu implicații directe în comunicarea celulară și în modularea sistemului imunitar și a proceselor inflamatorii din corp. Vedem, deci, că acizii grași omega-6, și cu precădere acidul linoleic, stau la baza sintezei unor acizi grași mai complecși și cu importanță sporită în corp. O funcție ce nu poate fi îndeplinită de acizii grași omega-3 și nici de acidul arahidonic, ci numai de către acidul linoleic, este reglarea permeabilității apei la nivelul barierei lipidice a pielii. O posibilă explicație este regăsirea acestui tip de acizi grași în componența acilglicozilceramidelor. Astfel, este de înțeles de ce autoritățile din domeniul nutriției și al sănătății au afirmat faptul că un aport alimentar insuficient de LA este mult mai nociv decât prezența sa excedentară în raport cu acizii grași omega-3, o astfel de situație crescând riscul de probleme cardiovasculare, în loc de a-l reduce.

Mai mult, studii clinice mai vechi (2018) au arătat că un aport crescut de ω-6 a redus colesterolul total seric, cu posibile efecte cardioprotectoare. Alte studii mai recente (2023) au observat și corelații între nivelurile alimentare de ω-6 și un risc mai scăzut de apariție al hipertensiunii arteriale. În mod interesant, o meta-analiză efectuată de către OMS a arătat că un aport elevat de ω-6 este asociat cu un risc cu 9% mai scăzut al mortalității din orice cauză. Astfel, aportul corect al acestui nutrient în organism este deosebit de important, sursele cele mai recomandate fiind alimentele naturale integrale și suplimentele alimentare de calitate, fiind indicată cu tărie evitarea consumului lor din alimente înalt-procesate și cu un profil nutrițional scăzut (de ex: fast-food, mezeluri, produse de patiserie, produsele prăjite, margarină ș.a.m.d.).

Acizii grași omega-9 (ω-9 sau n-9) fac parte din familia acizilor grași mononesaturați (MUFA). Dintre aceștia amintim: acidul oleic, erucic, elaidic, ricinoleic, nervonic, gondoic și hipogenic. Deși niciunul dintre acești acizi grași nu este considerat esențial, ei putând fi sintetizați de corpul uman din grăsimi saturate, aceștia pot fi considerați, totuși, parțial-esențiali. Cel mai cunoscut dintre acizii menționați mai devreme este acidul oleic. Denumirea acestuia provine din latinescul „oleum” – însemnând ulei și exprimă corect prevalența sa în natură, fiind cel mai răspândit acid gras mononesaturat și o componentă de bază a uleiurilor și a multor altor categorii de alimente (sub forma sa esterificată – trigliceridele). Spre exemplu, cele mai bogate uleiuri vegetale în acid oleic sunt: cel de Avocado (52‑66%), cel de Rapiță (≈62%), cel de Floarea-soarelui (>62% – normal, >75% – High-oleic) și cel de Măsline (>71%). De asemenea, el este prezent și în majoritatea săpunurilor datorită acțiunii sale emulsifiante și, ca excipient, în unele produse farmaceutice, ca emulsificator sau agent de solubilizare pentru aerosoli.

Prevalența acidului oleic nu este una întâmplătoare, el fiind o componentă de bază a lipidelor (sub formă de trigliceride), fosfolipidelor care intră în componența membranelor, a esterilor de colesterol și a esterilor de ceară. În corpul uman, acest tip de acid gras este surclasat din punct de vedere al prevalenței sale în țesuturi doar de către acidul palmitic, însă este cel mai abundent în țesutul adipos. Și în alimentația umană, acesta reprezintă cca 90% din totalul MUFA, consumul său regulat și în doze potrivite fiind asociat cu o creștere a concentrației serice de lipoproteine cu densitate crescută (HDL) și o scădere a celor cu densitate joasă (LDL). Studiile științifice conduse până în prezent par să atribuie proprietățile cardioprotectoare și cele hipotensoare ale uleiului extravirgin de Măsline tocmai concentrațiilor ridicate ale acidului oleic în acest aliment. De altfel, Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (US FDA) a aprobat o mențiune de sănătate cu privire la proprietățile cardioprotectoare (de reducere a riscului de boli coronariene) pentru produsele bogate în acid oleic (>70%). Nu în ultimul rând, experții recomandă reducerea procentului de grăsimi saturate și, în special a acizilor grași trans din alimente, și înlocuirea acestora cu acid oleic, care – datorită formei sale mononesaturate este mai stabil decât acizii grași polinesaturați (în special ALA), păstrând totodată proprietățile cardioprotectoare al acestora.

Vedem, astfel, că din cauza procentului foarte mare de grăsimi polinesaturate în raport cu cele saturate, uleiurile precum cel de In sau Floarea-soarelui (High-linoleic) sunt foarte predispuse la oxidare. De aceea, formula mixtă cu acizi grași mononesaturați (omega-9) și forma încapsulată (precum în suplimentul de față) este modul de prelucrare cel mai recomandat atunci când se dorește stabilizarea uleiului prin reducerea expunerii la factorii externi ce produc râncezirea (de ex., oxidare produsă de aer, lumină, temperatură etc.). Astfel, uleiurile conținute rezistă o perioadă mult mai mare de timp, își păstrează toate proprietățile nutriționale și sanogene și sunt ușor de administrat. De asemenea, în cazul gelulelor de față, s-a ales adăugarea antioxidantului acetat de DL-alfa Tocoferol, din categoria vitaminei E (regăsită în mod natural și în uleiul de Floarea-soarelui), pentru o stabilitate și mai crescută, precum și pentru o acțiune sanogenă superioară.

Mod de utilizare:

Adulți: câte 1-2 capsule moi, de 2 ori pe zi, în timpul mesei, cu o cantitate suficientă de apă.

Copii: 1-2 capsule moi pe zi, în timpul mesei, cu o cantitate suficientă de apă.

Cura recomandată este de 3 luni, fiind urmată de o pauză de 30 de zile. Se poate repeta de câte ori este nevoie.

Pentru un efect holistic, se recomandă asocierea cu: Natural Statine Forte, CardioBor, RO-BIO MUSH, Cardio Protect și/sau HyperCardio Tonic de la Hypericum.

Produse cu acțiune similară sau complementară: Omega 3 din Alge (capsule), Omega 3 (Ulei de pește) (capsule moi), Ulei de In (capsule moi), CLA (capsule moi), Luminița Nopții (capsule moi), Lecitină 1.200 mg (capsule moi), Hyper-Cardio (capsule), Bitterul Cardiovascular (hidroalcoolic, capsule), Natural Statine Forte (capsule), Coenzima Q10 (capsule), Osteoartrit Bor (capsule), Hyper-Reum (capsule), NaturAsp (capsule), Bor Organic (capsule), Hyper Antioxidant Forte (capsule), Vitamina D3 5.000 UI (capsule), Orotat de Magneziu (capsule), Magneziu B-Complex (Droji-Mag) (capsule), Potasiu și Magneziu (capsule), Artro-Flex HA (capsule), Artro Hyp Forte (pulbere instant), HyperFlex Articulații (capsule), Ceaiul și Tinctura Antireumatică, Ulei de Cânepă (presat la rece), Ulei din Germeni de Grâu, Semințe de In (300 g, 1 kg), Vitacan (Forte/Alcalin/pulbere), Hyper-Lax (sirop, capsule), Ceaiul și Tinctura Laxativă, Sevă de Mesteacăn (sirop sau capsule), Turmeric (capsule, pulbere), Psyllium (semințe, tărâțe), Semințe de Chia, Semințe de Cânepă, Semințe de Quinoa, Mix 4 Semințe, Amestec fibre și Oțetul pentru Slăbire sau cel Antireumatic.

Pentru îngrijirea externă, vă recomandăm asocierea cu: Unguentul Hyper-Reum; Gelul Hyper VenoSan; Crema pentru Sâni; Crema Cicatrizantă; Crema de mâini Piele uscată crăpată și sensibilă (Aloe și Cătină); Crema regenerantă coate și călcâie uscate; Crema crăpate, Uleiul de Cătină-albă, Crema cu Untul-pământului, Tătăneasă și Arnică; Crema cu Untul-pământului, Arnică și Petrol; Balsamul Gel Gheara Diavolului; Gelul cu Chili, Propolis și Vitamina E; Gelul Hypericum Plant cu Ardei-iute; Hyper Gel Albastru; Tinctura de Ardei-iute; Crema cu Spânz; Ceaiul și Crema cu Tătăneasă; Crema cu Untul-pământului; Ceaiul și Tinctura Antireumatică; Crema și Tinctura de Arnică; Uleiul de Magneziu; Uleiurile esențiale de Camfor, Cuișoare, Ghimbir, Eucalipt sau Mentă; Tămâia Naturală Aromată (Trandafir/Chiparos Regal/Sparta/Mâna-Maicii-Domnului) Lucrată Manual și Sarea de baie Hyper-Reum.

Formă de prezentare:

Un flacon conține 50 capsule moi a câte 1.400 mg

Cantitate netă:

℮ 70 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către persoanele alergice la pește și produsele derivate din pește, sau de către cele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului. Nu se recomandă un aport suplimentar cumulat mai mare de 5 g/zi de EPA și DHA!

Precauții:

  • Femeile însărcinate sau care alăptează, persoanele care urmează tratamente medicamentoase, cele care se află sub supraveghere medicală sau cele care sunt programate a li se efectua intervenții chirurgicale, sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei.
  • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
  • A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici.
  • Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă alimentară echilibrată și un stil de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Tab #1 Content.

Ingrdiente:

Ingrdiente :

Proprietăți benefice ale ingredientelor active

Proprietăți Benefice Ale Compusilor Activi:

Mod de utilizare:

Mod de utilizare:

User Reviews

0.0 out of 5
0
0
0
0
0

There are no reviews yet.

Be the first to review “Capsule Omega 3 6 9”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Related Products
  • ×
    Open full product page
    0
    9
    Stoc epuizat
    29,00 lei
  • 18%
    ×
    Open full product page
    0
    8
    In stock
    Prețul inițial a fost: 45,00 lei.Prețul curent este: 37,00 lei.
  • 18%
    ×
    Open full product page
    1
    1
    71 în stoc (poate fi pre-comandat)
    Prețul inițial a fost: 40,00 lei.Prețul curent este: 33,00 lei.
  • 18%
    ×
    Open full product page
    0
    6
    In stock
    Prețul inițial a fost: 40,00 lei.Prețul curent este: 33,00 lei.

Doctorul Naturii

Comenzi telefonice: 08:00 – 16:00

Despre Noi

Politica de utilizare

Info Client

Resources

Parteneri:

Platforma B2B

Inregistreare partener.