Capsule Estro-Glucozamin
Prețul inițial a fost: 38,00 lei.31,50 leiPrețul curent este: 31,50 lei.
Descriere
Capsule Estro-Glucozamin
Capsule Estro-Glucozamin – Supliment alimentar cu rol de refacere a mielinei și de protejare a articulațiilor
Ingrediente (360 mg/cps):
N-acetil-D-glucozamină – 216 mg, capsulă vegetală (hipromeloză), extract hidroetanolic din boabe de Soia (Glycine max) (min. 90% Fitosteroli) – 54 mg.
Informații nutriționale | Per porție
(6 cps) |
VNR* (%)
Per capsulă |
VNR* (%)
Per porție (6 cps) |
N-acetil-D-glucozamină | 1.296 mg | ** | ** |
Extract din boabe de Soia, din care:
1. Fitosteroli |
324 mg
291,6 mg |
**
** |
**
** |
*VNR = Valoare Nutrițională de Referință cf. Regulament 1169/2011
**Nu a fost stabilită VNR
Caracteristici generale ale produsului:
Suplimentul alimentar Estro-Glucozamin este un produs atent formulat pentru refacerea mielinei și menținerea sănătății sistemului articular.
Prin asocierea N-acetil-D-glucozaminei (NAG) cu extractul de Soia bogat în fitosteroli și izoflavone, produsul contribuie la protejarea și regenerarea cartilagiilor, ameliorarea durerilor articulare, precum și la stimularea proceselor de remielinizare. În plus, acesta contribuie și la echilibrarea balanței hormonale, refacerea mucoasei gastrointestinale și normalizarea lipidelor serice. Susținerea regenerării mielinei, încetinirea proceselor de neurodegenerescență și protejarea sistemului articular sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat (de ex., sedentarism, postură incorectă, suprasolicitare), o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.
Inflamația cronică este declanșatorul principal pentru multe probleme de natură metabolică, renală, hepatică, cardiovasculară, autoimună, neuronală, osteoarticulară și chiar și pentru unele alergii. Astfel, prezența unui status inflamator în organism pe perioade îndelungate de timp are o influență negativă asupra întregului corp reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. Inflamației subclinice i se adaugă, cel mai adesea, un stres suplimentar provenind din purtarea articolelor vestimentare și a încălțămintei nepotrivite (de ex. tocuri înalte). În astfel de cazuri, sistemul articular are foarte mult de suferit prin suprasolicitare mecanică, expunerea constantă la procese inflamatorii și acumularea de metaboliți sau toxine (de ex. acid uric) ce contribuie la pierderea de lichid sinovial, reducerea cartilagiului și chiar erodarea și fragmentarea sa parțială sau totală. În cele din urmă, toți acești factori pot duce la umflarea articulațiilor, pierderea mobilității și durere în zonele afectate. Similar, expunerea constantă la factori inflamatori, infecțioși sau fenomene de natură autoimună poate duce la afectarea sistemului nervos, cu scăderi semnificative ale gradului de mielinizare a neuronilor și cu accelerarea proceselor neurodegenerative.
Pentru a ne proteja sistemul nervos și pe cel articular față de influența acestor factori negativi și a ne menține mobilitatea și flexibilitatea, putem face apel la alimente și suplimente alimentare, precum Estro-Glucozamin, ce protejează și stimulează sinteza internă a compușilor cu rol structural la nivel articular și susține procesul de remielinizare.
Pentru realizarea suplimentului Estro-Glucozamin, au fost folosite ingrediente 100% naturale precum N-acetil-D-glucozamina și extractul din boabe de Soia. Consumați împreună, cei doi compuși activi sinergizează, potențându-și reciproc acțiunea protectoare și regeneratoare asupra țesuturilor conjunctive și a cartilajului articular, precum și a tecilor de mielină.
Așadar, acest produs deosebit a fost special conceput pentru a avea o acțiune: remielinizantă, de protejare a sănătății și flexibilității articulațiilor, de protejare și refacerea a cartilagiilor și lichidului sinovial, antiinflamatoare, ușor analgezică, calmantă, de refacere a mucoasei gastro-intestinale, fitoestrogenică, imunomodulatoare, de echilibrare a balanței hormonale, de creștere a elasticității vasculare, antireumatică, antiartritică, hipocolesterolemiantă, osteoprotectoare și geriatrică.
Proprietățile benefice ale ingredientelor:
Glucozamina (cunoscută și drept Citosamină) este o moleculă hidrosolubilă care este sintetizată inclusiv în corpul uman, fiind una dintre cele mai comune monozaharide. Mai exact, aceasta face parte din categoria aminozaharurilor, fiind un precursor al proteinelor și lipidelor glicozilate.
În mod natural, se găsește în oasele animalelor, în măduvă, cochiliile scoicilor, exoscheletul crustaceelor și în peretele celular al fungilor, ca parte din structura chitinei, chitosanului sau a anumitor polizaharide.
În mod comercial, aceasta este obținută prin hidroliză sau fermentație din carapacea crustaceelor sau din cereale. În corpul uman, aceasta este sintetizată din glutamină și un derivat al fructozei. Cel mai relevant pentru acțiunea sanogenă a Glucozaminei este faptul că aceasta este un precursor important pentru glicozaminoglicani, proteoglicani și glicolipide.
Proteoglicanii sunt un compus major al macromoleculelor cartilaginoase care formează articulațiile. Alături de aceștia, dar și de Hialuronan (Acid hialuronic), Glucozamina joacă, deci, un rol important în menținerea sănătății articulațiilor, crescându-le rezistența și stimulând regenerarea lor. Astfel, Glucozamina este un compus natural, sigur, ce este util în ameliorarea simptomelor asociate osteoartritei, fiind utilizată în mod comun alături de Condroitină datorită efectului lor sinergic.
Alături de fitosterolii și izoflavonele din extractul de Soia, glucozamina are o acțiune protectoare asupra sistemului cardiovascular, prin reglarea nivelului colesterolului seric, și asupra sistemului nervos central, prin stimularea refacerii tecii de mielină a neuronilor.
În produsul de față am ales forma de glucozamină cea mai potrivită pentru susținerea proceselor de remielinizare și anume, N-acetil-D-glucozamina (GlcNAc). Cunoscută comercial drept NAG, aceasta este monomerul chitinei, putând fi polimerizată cu acid glucuronic pentru obținerea hialuronanului (acid hialuronic). De asemenea, NAG este și un compus de bază al heparinei (anticoagulant) sau al sulfatului de cheratină (substanță ce atenuează șocurile mecanice de la nivelul cartilajelor, oaselor și al corneei). Mai mult, diferite molecule ce au la bază GlcNAc au și un rol important în creșterea specificității și forței de interacțiune dintre celule. Nu în ultimul rând, această formă de glucozamină este regăsită și în componența glicoproteinelor care formează mucoasa tractului digestiv. Datorită proprietăților sale deosebite și a lipsei toxicității, NAG a intrat în atenția lumii medicale, fiind în prezent studiată pentru dezvoltarea unor tratamente pentru o serie de probleme de sănătate precum cele de natură autoimună, neurodegenerativă sau inflamatorie.
Mai exact, în prezent, NAG este folosit ca ingredient activ în diverse preparate cu administrare internă sau topică pentru tratarea problemelor osteoarticulare (artrită reumatoidă, osteoartrită, accidentări la nivelul articulațiilor, afecțiuni articulare degenerative ș.a.). De asemenea, această formă de glucozamină este studiată intens și pentru adresarea bolilor inflamatorii ale intestinelor (colite ulcerative, proctite cronice, boala Crohn), precum și a condițiilor asociate acestora (alergii și intoleranțe alimentare, psoriazis).
Studiile clinice efectuate au demonstrat clar capacitatea NAG de a reface structura protectoare a mucoasei tractului gastrointestinal (prin creșterea producției mucopolizaharidelor acide de către fibroblaste) și îmbunătățirea vascularizării acesteia (prin creșterea elasticității țesutului perivascular). Nu în ultimul rând, cele mai recente studii cu privire la potențialele efecte sanogene ale administrării de NAG s-au axat pe acțiunea remielinizantă a acesteia, cu aplicații directe în ameliorarea simptomelor unor afecțiuni precum scleroza multiplă. Astfel, a fost observat un nivel scăzut al NAG și al stereoizomerilor săi la pacienții de scleroză multiplă, acest lucru fiind asociat cu procesele neurodegenerative și progresia bolii. Suplimentarea cu NAG a condus la reducerea răspunsului proinflamator, repararea tecilor de mielină a axonilor (prin stimularea oligodendrogenezei) și la încetinirea neurodegenerescenței.
Folosită extern, NAG contribuie la îmbunătățirea calității pielii prin creșterea proliferării keratinocitelor și fibroblastelor și stimularea producției de colagen și acid hialuronic de către acestea. În plus, aceasta are și o acțiune ușor inhibitoare (8-17%) asupra eliberării de elastază, enzima responsabilă cu degradarea fibrelor de elastină. Studiile efectuate până în prezent, au evidențiat și capacitatea NAG de a reduce hiperpigmentația facială (după 8 săptămâni), de a crește gradul de hidratare al pielii, de a combate ridurile și de a reduce timpul necesar vindecării rănilor. Datorită capacității bune de pătrundere în piele, NAG este considerat un ingredient foarte valoros pentru dezvoltarea produselor dermato-cosmetice.
Extractul din boabe de Soia (Glycine max) este obținut doar din plante nemodificate genetic, fiind o sursă bogată de fitosteroli și izoflavone. Soia și derivatele sale au o tradiției îndelungată de consum, stând la baza alimentației popoarelor asiatice. Boabele de Soia conțin o multitudine de compuși biologic-activi (lecitine, fitosteroli, izoflavone, saponine, fitați, acizi grași omega-3 ș.a.), fiind în același timp o sursă valoroasă de proteine vegetale.
Datorită acestei bogății în compuși nutritivi și cu potențial sanogen, Soia este mereu în atenția lumii științifice fiind studiate până în prezent proprietățile sale: fitoestrogenice, hipolipemiante, antioxidante și anticancerigene.
Astfel, s-a observat faptul că izoflavonele din Soia precum daidzeina și genisteina acționează ca modulatori selectivi ai receptorilor de estrogen, cu posibile efecte benefice în echilibrarea balanței hormonale, reglarea ciclului menstrual și ușurarea parcurgerii etapelor menopauzei. De asemenea, studiile in vitro au evidențiat capacitatea extractelor de Soia de a reduce absorbția de colesterol și acizi biliari din tractul gastrointestinal, acest efect fiind atribuit conținutului crescut în fitosteroli (compuși din plante cu structură asemănătoare cu cea a colesterolului – β-sitosterol, campesterol, stigmasterol, sitostanol ș.a.) al boabelor. Mai mult, cercetătorii sunt de părere că efectele hipocolesterolemiante ale extractelor de Soia pot sinergiza cu cele ale medicamentelor ce conțin statine, observându-se o scădere mai pronunțată a valorilor colesterolului seric ca urmare a asocierii dintre cele două tratamente.
Pe lângă proprietățile fitoestrogenice și hipolipemiante, studiile au vizat și capacitatea derivatelor din Soia de a proteja împotriva diverselor tipuri de cancer (de sân, prostată, colon ș.a.), în acest sens, s-au remarcat proprietățile de stimulare a activității enzimatice antineoplazice, cele de reglare a ciclului celular și inducere a apoptozei, inhibarea tirozinkinazei și activitatea antioxidantă a extractelor din Soia.
Un alt domeniu de interes, în afara profilaxiei cancerului, a fost efectul osteoprotector al extractelor din Soia. Numeroase studii in vitro și in vivo au remarcat capacitatea derivatelor din Soia de a modula activitatea osteoblastică și osteoclastică, rezultatul fiind scăderea turnoverului osos și menținerea densității osoase chiar și după intrarea la menopauză. Astfel, cercetările continuă pentru o mai bună înțelegere a efectului protector al derivatelor din Soia împotriva osteoporozei și afecțiunilor similare.
Nu în ultimul rând, cercetările cele mai actuale cu privire la efectele sanogene ale extractelor din Soia au fost îndreptate asupra capacității acestora de a modula microbiota intestinală și de a ameliora anumite condiții autoimune. Astfel, un studiu recent a observat efectul modulator al izoflavonelor din Soia asupra microbiotei intestinale a unor șobolani de laborator cu neurodegenerescență indusă. Pe parcursul cercetării, a putut fi observată o corelație puternică între starea de sănătate a subiecților și prezența bacteriilor care metabolizau izoflavonele. Mai exact, s-au observat asemănări semnificative ale profilului microbian din probele de fecale de la animalele din dieta cărora s-au exclus izoflavonele, cu cele ale fecalelor pacienților umani cu scleroză multiplă. Pe de cealaltă parte, suplimentarea cu izoflavone a dietei animalelor a condus la ameliorarea simptomelor cauzate de procesele induse de neurodegenerescență. Așadar, în cazul animalelor care au primit o dietă bogată în izoflavone, s-a observat un nivel mult mai scăzut al inflamației de la nivelul sistemului nervos central și un mai bun control al simptomelor.
Alte studii care au vizat efectul modulator al extractelor de Soia asupra microbiotei intestinale au evidențiat proprietățile antiinflamatoare și antioxidante ale acestor preparate. Deși mecanismele complexe prin care preparatele din Soia acționează la nivelul tractului intestinal sunt încă incomplet înțelese, cercetătorii susțin existența unui efect protector clar împotriva bolilor intestinale inflamatorii, reflectate în scăderea proceselor inflamatorii, a stresului oxidativ și a permeabilității intestinale. De asemenea, s-a observat și o modulare favorabilă a răspunsului imun.
În produsul de față, extractul de Soia are rolul de a sinergiza cu NAG și de a crește efectul antiinflamator, protector și regenerant la nivelul sistemului nervos și al celui osteoarticular.
Mod de utilizare:
Adulți: 3-6 capsule pe zi, câte 1-2 capsule după fiecare masă, cu o cantitate suficientă de lichid, în cure prelungite. Se recomandă o pauză de 1 lună la fiecare 6 luni de utilizare neîntreruptă.
Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu:
Osteoartrit Bor (capsule) și/sau cu Colagen cu Acid Hialuronic (capsule) de la Hypericum!
Produse cu acțiune similară sau complementară:
ArtroVigor (capsule), Artro-Flex HA (capsule), Artro Hyp Forte (pulbere instant), Osteoboron (capsule), Bor Organic (capsule), Hyper Bust (capsule), Hyper-Gin (capsule), Lucernă (capsule), Tinctura de Mărar, Hyper Geriatric (capsule), capsule Bitterul Ierburile-vieții sau extract hidroalcoolic Bitter Ierburile Vietii, Magneziu B-complex (Droji-Mag), Capsule Protonic Flora, Colagen Forte , Vitamina D3 5.000 UI (capsule), ImunoBor D 1.000 U.I.3 (capsule), Ceaiul Antireumatic și Tinctura antireumatică, Vitacan Forte (capsule), Vitacan Alcalin (capsule), Sevă de Mesteacăn sau Sirop Sevă de Mesteacăn, Capsule Turmeric, Turmeric pulbere, Ceai Coada-calului, tinctură de Coada Calului, capsule Coada Calului, Hyper Antioxidant Forte (capsule) sau Oțetul Antireumatic.
Extern se poate combina cu:
Unguentul Hyper-reum; Uleiul de Magneziu; Crema cu Untul-pământului; Tătăneasă și Arnică; Crema cu Untul-pământului, Arnică și Petrol; Balsamul Gel Gheara Diavolului; Gelul cu Chili, Propolis și Vitamina E; Crema cu Spânz; Ceaiul cu Tătăneasă și Crema cu Tătăneasă; Crema cu Untul-pământului; Crema cu Mărul-lupului; Crema cu Arnică și Tinctura de Arnică, Hyper Intim Gel, Crema pentru igiena intimă Hyper-Gin, Gelul Hyper VenoSan, Crema pentru Sâni, Hemor-Hyp, Ceaiul Antihemoroidal și Tinctura Antihemoroidală, Uleiurile esențiale de Camfor, Cuișoare, Ghimbir, Eucalipt sau Mentă și Sarea de baie Hyper-reum.
Formă de prezentare:
Un flacon conține 60 capsule a câte 360 mg
Greutate netă:
℮ 21,6 g
Contraindicații:
- Nu se utilizează de către persoanele alergice la crustacee și Soia, și de către cele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului. Nerecomandat persoanelor sub 18 ani și femeilor însărcinate sau care alăptează.
Precauții:
- Persoanele care urmează tratamente medicamentoase (de ex., terapii cu hormoni, inhibitori ECA, diuretice economisitoare de potasiu, anticoagulante, antiplachetare, antidiabetice, antihistaminice ș.a.), care se află sub supraveghere medicală (în special pentru astm, afecțiuni sensibile la hormoni, diabet, afecțiuni renale, hepatice sau cardiovasculare grave), sau care sunt programate a li se efectua intervenții chirurgicale, sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei.
- A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
- A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor.
- Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă alimentară echilibrată și un stil de viață sănătos.
- A se citi prospectul înainte de utilizare.
Condiții de păstrare: bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.