Supliment alimentar cu rol în prevenirea afectiunilor cardiovasculare
Supliment alimentar cu rol adjuvant în menținerea sănătății sistemului cardiovascular
Suplimentul alimentar Cardio Protect este un produs concentrat, cu o formulă originală, ce are la bază atât ingrediente de natură vegetală, cât și ingrediente de natură animală. Acesta a fost atent formulat pentru a ajuta metabolismul uman în vederea menținerii sănătății sistemului cardiovascular. Datorită conținutului în betaină, vitamina B6 (din drojdia de bere) și vitamina B12 (din extractul de ficat de pui), produsul de față ajută la normalizarea nivelului de homocisteină din sânge. Tot aceste componente sinergizează pentru a proteja și energiza celulele sistemului circulator cerebral și pentru a stimula și tonifia celulele mușchiului cardiac. Pe cale de consecință, produsul este util și în stările de oboseală fizică și intelectuală. Datorită acțiunii hipolipemiante, Cardio Protect ajută la normalizarea colesterolului și a trigliceridelor sangvine. De asemenea, suplimentul facilitează buna funcționare a celulelor din măduva osoasă, întărind imunitatea organismului prin stimularea producerii de hematii și anticorpi. Nu în ultimul rând, betaina din compoziția produsului este necesară pentru absorbția adecvată a proteinelor, calciului, vitaminei B12 și a fierului în organism.
Susținerea corectă a sistemului cardiovascular este un demers cu atât mai necesar cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Prezența unui status inflamator în organism pe perioade îndelungate va avea efecte negative asupra întregului organism, putând crește, printre altele, riscul de afectare al vaselor de sânge (de ex., depunere de grăsimi, îngroșare, rigidizare, formare de trombi), acest lucru îngreunând oxigenarea corectă a organelor (inclusiv creierul) și favorizând creșterea tensiunii arteriale. Spre exemplu, în prezența stresului oxidativ, lipidele din sânge pot fi oxidate generând, astfel, lipoproteine oxidate (LDLox). Acestea sunt, cel mai adesea, recunoscute greșit de către corpul uman, generând un răspuns inflamator și fiind implicate în procesul de aterogeneză. De asemenea, expunerea prelungită la episoade stresante (de natură atât psiho-emoțională, cât și fizică) poate duce la afectarea sănătății cardiovasculare prin perturbarea ritmului și pulsului cardiac, inducerea vasoconstricției, sau a altor dezechilibre mai complexe.
Curele cu suplimente alimentare ce au la bază extracte concentrate din plante medicinale și alte ingrediente cu proprietăți cardioprotectoare și fortifiante sunt o soluție eficientă și sigură de a proteja și susține funcționarea normală a inimii și de a limita cât mai mult procesele inflamatorii din organism ce ar putea afecta sănătatea sistemului cardiovascular. În plus, extractele vii obținute prin atomizare asigură produsului un conținut foarte bogat în compuși bioactivi (betaină, complex vitaminic B, aminoacizi esențiali, minerale ș.a.). Acești compuși bioactivi au un rol adjuvant în susținerea funcțiilor cardiace și circulatorii, conferind produsului o acțiune cardiotonică și cardioprotectoare. De asemenea, se mai poate remarca și efectul hepatoprotector al betainei ce este capabilă să combată acumularea de grăsimi la nivelul ficatului și să susțină funcția de detoxifiere a acestuia.
Extract atomizat (pe suport de 10% maltodextrină) din: Drojdie de bere (invertază) – 234 mg, Sfeclă-de-zahăr / Betaină (Beta vulgaris) – 108 mg, capsulă vegetală (hidroxipropil metilceluloză, gumă gellan) și Ficat de pui – 18 mg.
Informații nutriționale | Per porție
(3 cps) |
VNR* (%)
Per capsulă |
VNR* (%)
Per porție (3 cps) |
Drojdie de bere | 702 mg | ** | ** |
Sfeclă-de-zahăr (Betaină) | 324 mg | ** | ** |
Ficat de pui | 54 mg | ** | ** |
*VNR = Valoare Nutrițională de Referință
**Nu a fost stabilită VNR
Suplimentele nutritive concepute de laboratoarele Hypericum sunt obținute din surse naturale atent verificate. Așadar, materiile prime folosite sunt procurate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului, prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau virusuri patogene. Noutatea acestor produse este reprezentată de extractul integral concentrat pe care îl conțin. Acesta asigură o mai bună biodisponibilitate și o mai bună asimilație în organism a substanțelor active benefice. Pentru realizarea suplimentului, au fost folosite ingrediente 100% naturale precum: Drojdia de bere, ficatul de pui sau extractul de Sfeclă-de-zahăr, provenind din plante nemodificate genetic, neiradiate și necontaminate cu metale grele sau alt fel de poluanți, și de la animale crescute tradițional, la sol, cu hrană curată și variată. Datorită procesării minimale, prin tehnici menajante (atomizare), aceste ingrediente naturale au o matrice informațională apropiată de forma lor naturală. Acest lucru le permite substanțelor active să acționeze sinergic, completându-se și potențându-se reciproc. Datorită formulei concentrate, produsul de față asigură o cantitate optimă de principii active, fiind totodată ușor de utilizat.
Așa cum s-a menționat deja, extractele din produsul de față sunt obținute prin atomizare, un proces menajant, net superior pulberilor măcinate din plante uscate. La obținerea extractului uscat atomizat, a fost folosită aparatură de top, unică în România, constând într-un atomizor Spray-dry. Tehnologia uscării prin Spray-dry este superioară din toate punctele de vedere uscării clasice, în uscător. Astfel, în cazul uscării clasice, pulberea măcinată se obține din plante uscate în camere de uscare la temperaturi cuprinse între 55 și 70°C; uneori pentru a crește randamentul uscării se crește temperatura chiar și până aproape de 100°C. Din păcate, vitaminele, enzimele sau alte substanțe valoroase termolabile sunt distruse sau inactivate în acest proces forțat de deshidratare a plantelor. Mai mult, orice zahar din plante este caramelizat, iar uleiurile esențiale precum cele din plantele aromatice se pierd din cauza temperaturilor ridicate.
Pe de cealaltă parte, uscarea prin atomizare se pretează, prin excelență, la materiile prime sensibile la temperatură (termolabile). Atomizorul diferă față de alte instalații de uscare prin faptul că operează numai cu lichide (soluții, suspensii), în cazul produsului de față, extractul proaspăt obținut din numeroasele plante medicinale ce au fost presate la rece în prealabil. În procesul de atomizare, suspensia rezultată este dispersată sub formă de picături fine într-un curent de aer cald în care solventul se evaporă rapid. Picăturile de lichid trec imediat în stare gazoasă datorită suprafeței mari de contact și a interacțiunii cu gazul purtător. Datorită pierderii de energie calorică prin evaporarea lichidului, extractul se menține rece, iar particulele uscate din suspensie nu se supraîncălzesc, fiind îndepărtate rapid din zona de uscare.
În consecință, produsul se usucă sub formă de pulbere fină, formată din particule sferice care au o curgere mai bună decât cea a formulelor clasice. În plus, pulberea astfel obținută este mai stabilă în timp decât produsele obținute prin alte metode de uscare. Unul dintre motivele principale ale acestei stabilități este acela că forma sferică a particulelor oferă extractului o textură mai compactă, reducând posibilitatea înglobării de aer în produsul final, astfel încât și dozarea în capsule este mult mai exactă și mai ușoară. Un alt motiv important este acela că extractul lichid obținut prin presarea mecanică la rece a plantelor medicinale păstrează nealterate toate uleiurile esențiale pe care acestea le conțin. Prin atomizarea acestui lichid, uleiurile sunt micro-încapsulate prin emulsionarea extractului apos cu maltodextrină. Particulele solide din suspensie sunt acoperite cu maltodextrină prin atomizarea extractului în care s-a adăugat aceasta. Pe măsură ce apa se evaporă, maltodextrina acoperă fiecare particulă suspendată. În acest fel, crește stabilitatea substanței active și se asigură o acoperire enterică a acesteia, deosebit de importantă mai ales pentru substanțele instabile în mediul acid din stomac.
De aceea, pulberea obținută prin atomizare este vie, activă din punct de vedere enzimatic și păstrează toate vitaminele, minerale și alți compuși valoroși din materia primă, compuși ce altfel s-ar degrada, sau chiar distruge, în procesul de uscare clasic. Concluzia este că, prin acest procedeu menajant de extracție prin atomizare, se obține un produs foarte valoros din punct de vedere nutrițional, un produs a cărui matrice nutrițional-informațională este aproape intactă. Se obține un extract concentrat integral, viu, biodisponibil, în el regăsindu-se atât partea hidrosolubilă, cât și cea liposolubilă din plantele medicinale și extractele de natură animală, proaspete sau congelate.
În concluzie, prin sinergia celor 3 ingrediente bioactive, suplimentul Cardio Protect contribuie la protejarea sistemului cardiovascular, vitaminizarea organismului și combaterea acumulării de homocisteină. În plus, compușii activi (de ex.: betaină, carotenoizi, fenoli, flavonoide, alcaloizi, betaxantine, betacianine, fitosteroli, glucani, vitamine: A, C, complex B, minerale) din ingredientele conținute contribuie și la: protejarea ficatului, normalizarea tensiunii arteriale, ușurarea circulației sângelui, eliminarea toxinelor din organism prin susținerea funcției hepatice, întărirea organismului și completarea necesarului de vitamine și minerale. Astfel, printre proprietățile suplimentului Cardio Protect se numără acțiunile: cardioprotectoare, fortifiantă, imunomodulatoare, detoxifiantă, antianemică, vitaminizantă și hipolipemiantă.
Drojdia de bere (invertază) atomizată și plasmolizată completează aportul de vitamine din complexul B ce sunt necesare funcționării optime a sistemului nervos, în special a creierului, și susține procesele de memorare și concentrare. Așa cum este sugerat în denumire, invertaza este obținută din drojdie și are o acțiune de scindare a zaharozei în glucoză și fructoză, micșorând travaliul metabolic al asimilării dizaharidelor. Prezența atomizatului din Drojdie în suplimentul de față mai are ca rol menținerea sănătății cardiovasculare prin aportul de steroli și glucani – ce au rol hipocolesterolemiant, tiramină (cu rol de normalizare a tensiunii arteriale), vitamine din complexul B, antioxidanți (glutation, selenometionină) și minerale precum Potasiul, Zincul, Seleniul sau Manganul. În perioadele solicitante, cu un nivel ridicat de stres, organismul are nevoie de cantități mai mari de vitamine din complexul B, iar aportul suficient al acestor vitamine poate fi dificil uneori, mai ales în cazul persoanelor cu diete foarte restrictive sau a vegetarienilor. Similar, pentru dietele vegetariene, aportul de aminoacizi esențiali și a proteinelor de bună calitate poate fi mai dificilă. Totuși, ciupercile și drojdia nutrițională sunt recunoscute ca fiind surse de proteine de calitate superioară, similară cu cea din produsele de origine animală. Aportul de vitamine și minerale și cel de proteine de calitate este esențial pentru asigurarea unei funcționări corecte a mușchiului cardiac (miocard) prin susținerea proceselor metabolico-energetice și a celor plastice – de reparare și reînnoire celulară, atât de necesare acestui mușchi ce nu se odihnește niciodată. Nu în ultimul rând, în drojdia de bere se găsesc în mod natural, ingrediente ce au rol în modularea sistemului imunitar cu efect benefic în combaterea fenomenului de inflamație cronică.
Sfecla-de-zahăr (Beta vulgaris) este o plantă bienală ce este cultivată pentru obținerea zahărului datorită concentrației mari de zaharoză din rădăcinile sale. Aceasta crește doar în regiunile temperate și face parte din aceeași specie cu Sfecla-roșie față de care, însă, conține cantități mai însemnate de zahăr, unele cultivare ajungând și la 20%. Pe lângă zaharoză, Sfecla-de-zahăr este una dintre principalele surse de Betaină, împreună cu germenii de Grâu, Quinoa sau Spanacul. De asemenea, din aceasta a fost izolată și uridină. Betaina, cunoscută și drept Trimetilglicină (TMG) este un aminoacid regăsit în general în plante. În scop terapeutic, aceasta se regăsește sub 2 forme majore: Betaina anhidră și Betaina HCl, prima având indicații în problemele de natură cardiovasculară, hepatobiliară și renală, iar cea de-a doua în adresarea deficitului de acid clorhidric din sucul gastric și creșterea eficienței formulelor enzimatice.
În corpul uman, Betaina se sintetizează în mod normal prin descompunerea colinei și acționează ca un donator de metil, cu implicații în activitatea genetică (secvențierea ADN-ului) și în funcția proteică. Conform studiilor științifice, acest compus este un adjuvant puternic împotriva problemelor cronice de sănătate și este deseori folosit în diverse formule de suplimente alimentare ce au ca rol protejarea sistemelor cardiovascular, renal și hepatobiliar. Mai mult, Betaina este folosită în tratamentul homocistinuriei, o boală genetică ce se caracterizează prin nivele anormal de crescute ale homocisteinei. De asemenea, acest compus ajută și la menținerea concentrației osmotice intracelulare în parametrii normali astfel încât celula să nu sufere deformări ce pot duce la distrugerea sa prin acumularea excesivă de fluide (umflare) sau prin pierderea acestora (disecare).
Așa cum am menționat, Betaina este deseori folosită în preparatele cu acțiune cardioprotectoare. Mecanismul prin care aceasta scade eficient riscul de boli cardiovasculare și atacul de cord este reducerea nivelului de homocisteină din organism. Fiind un donator de metil, aceasta metilează homocisteina, transformând-o în metionină, un aminoacid esențial în sinteza proteică și în creșterea producției de leucină. Această acțiune a Betainei asupra homocisteinei este cu atât mai importantă în cazul persoanelor care nu au un aport corespunzător de folați și vitamine B12 în alimentație. Nu în ultimul rând, acest aminoacid contribuie și la reglarea producției de amoniac în organism. Homocisteina este un aminoacid produs de organismul uman ea influențând, în primul rând, elasticitatea vaselor de sânge și contribuind la apariția și formarea depunerilor pe pereții vaselor de sânge. Astfel, nivelul ridicat al acesteia în sânge poate afecta sănătatea sistemului cardiovascular.
În ceea ce privește funcția hepatobiliară, Betaina este un aliat de nădejde în combaterea steatozei hepatice. Prin eliminarea excesului de acizi grași de la nivelul ficatului și împiedicarea acumulării lor în acest organ, Betaina protejează funcția hepatică și este un real ajutor în cazul persoanelor diabetice, supraponderale sau alcoolice, acestea fiind cele mai expuse la a dezvolta așa-numitul „ficat gras”. De asemenea, odată cu administrarea Betainei a fost observată și creșterea concentrațiilor de S-adenosilmetionină (SAMe), cel mai probabil datorită proceselor de remetilare a homocisteinei. SAMe este implicat în procesele de reglare epigenetică și se regăsește ca donator de metil în peste 40 de substrate ale acizilor nucleic, proteinelor, lipidelor și a unor metaboliți secundari. Acesta este studiat pentru rolul său antidepresiv, hepatoprotector și calmant asupra durerilor osteoarticulare.
Nu în ultimul rând, Betaina este folosită tot mai des în formulele ergogenice (de creștere a performanțelor sportive). Studiile recente au arătat eficiența acestui compus în creșterea forței fizice cu 25% și a celei musculare cu 20%. Aceste rezultate pot fi explicate prin creșterea semnificativă a sintezei proteice la nivel muscular (și în consecință a masei musculare), elevarea nivelului de agenți anabolici și modularea hormonilor catabolici precum cortizolul. De asemenea, administrarea de Betaină a fost asociată și cu reducerea semnificativă a lactatului din sânge, fapt ce este asociat cu o rezistență crescută la efort prin reducerea senzației de oboseală musculară.
Extractul din ficat de Pui este o formulă originală creată de Laboratoarele Hypericum, fiind un complex natural ce are la bază extractul atomizat integral din ficatul de pui de găină. Acesta provine de la pui de găină crescuți tradițional (la sol, în aer liber), având o alimentație naturală, diversă și bogată în nutrienți, fără antibiotice sau mâncare concentrată. Extractul este deosebit de nutritiv, fiind indicat pentru susținerea organismului în perioadele de stres și efort fizic intens. Acesta reface necesarul de vitamine și minerale pierdute ca urmare a unui efort susținut sau a episoadelor stresante, fiind eficient și în combaterea anemiei feriprive. Alături de Drojdia de bere și de Betaină, extractul din ficat de pui contribuie la protejarea funcției cognitive și la funcționarea normală a sistemelor cardiovascular și nervos, combătând stările de oboseală nervoasă și epuizare. Nu în ultimul rând, extractul susține imunitatea, crește gradul de oxigenare a corpului (în special a creierului) și eficientizează metabolismul energetic al organismului. Astfel, pe lângă fierul hemic conținut, ficatul de pui vine și cu un aport însemnat de acizi grași esențiali, aminoacizi și proteine de înaltă calitate, colină, vitamine (B12, B2, B3, B9, A, E și C) și minerale precum cuprul sau seleniul. Datorită procedeului blând de procesare, reprezentat de atomizare, ficatul de pui devine ușor de administrat, este concentrat și ușor de asimilat de către organism, compușii sanogeni din acest aliment nefiind denaturați. De aceea, extractul atomizat de pui reprezintă o alternativă superioară ficatului de pui gătit care are o textură fadă și înecăcioasă ce poate îngreuna consumul și care își pierde din proprietățile sanogene prin tratamentul termic la care este supus.
Adulți: 3 capsule pe zi, câte 1 capsulă după fiecare masă principală.
Este indicată adoptarea unui stil de viață echilibrat, cu alimentație sănătoasă, efort fizic moderat și o hidratare corespunzătoare. Se vor evita mesele grele sau copioase (mai ales seara) și excesul de alcool și substanțe energizante.
Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu Ceaiul și Tinctura Cardiotonică, de la Hypericum!
Produse cu acțiune similară sau complementară: Bitterul Cardiovascular sau Ierburile vieții (capsule, hidroalcoolic), HyperCardio Tonic (capsule), CardioBor (capsule), Hyper-Cardio (capsule), Păducel (Ceai, tinctură, capsule, sirop), Hipocolesterolemiant (capsule), Natural Statine Forte (capsule), Coenzima Q10 (capsule), RO-BioMush (capsule),Droji-Mag B Complex(capsule), Hyper Antioxidant Forte(capsule), Vita Vigor (capsule), Hyper Vita (capsule), Hyper Multivitamin cu Luteină/Ginseng (capsule), Memorie Plus (capsule), Omega 3 (din alge/ulei de pește) (capsule), Infostim (capsule), 5-HTP Stres (capsule), Hyper-Stres (capsule), Hyper-Calm (capsule), Antianxietate (capsule), Ceaiul și Tinctura de Gențiană, Sunătoare (Ceai, tinctură, capsule), Ceaiul de Talpa-gâștei, Ceaiul de Hamei, Uleiul esențial de Lavandă, Siropul de Vișine, Ceaiul Somn-ușor, Ceaiul de Tei, Ceaiul de Mușețel.
Extern se poate combina cu: Crema Antiaging, Hyper VenoSan Gel, Crema cicatrizantă, Balsamul Taina Plantelor, Crema Întinerire cu Aur, Smirnă și Tămâie, Gelul Anticelulitic, Uleiul esențial de Lavandă, Ulei esential de Portocală, Ulei esential de Grapefruit, Melisă, Mandarine, Lămâie, Tămâie sau Ylang-ylang și Sarea de baie Hyper Anti-stres sau Antiaging.
Nu se utilizează de către persoanele alergice la drojdie sau de către cele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.
Flacon 60 capsule
℮ 21,18 g
Pentru mai multe informatii despre plantele constituente accesati Cartea.
|