Hypericum Impex logo
Odessa Lviv
+3 (800) 233-22-11
0
SHOPPING CART

Capsule Antialcool

Prețul inițial a fost: 42,00 lei.Prețul curent este: 35,00 lei.

Suplimentul alimentar Capsule Antialcool este un produs atent formulat pentru susținerea organismului în perioadele de dezalcoolizare, sau pentru atenuarea efectelor negative ale consumului de băuturi alcoolice.

In stock
Add to wishlistAdded to wishlist7
Add to compareAdded to compare0
Free shipping for orders above $100
30 Days free return and refund
SKU: 6422572000747

Descriere

ANTIALCOOL

Supliment alimentar cu rol adjuvant în curele de dezalcoolizare

Ingrediente (mg/cps): capsulă vegetală (hidroxipropil metilceluloză, gumă gellan), extract fermentat și atomizat (pe suport de 10% maltodextrină) din: părți aeriene de Sunătoare (Hypericum perforatum) – 47,15 mg, fructe de Cătină-albă (Hippophae rhamnoides) – 47,15 mg, părți aeriene de Pedicuță (Lycopodium clavatum) – 47,15 mg, frunze de Păpădie (Taraxacum officinale) – 47,15 mg, rădăcină de Brusture (Arctium lappa) – 47,15 mg, scoarță de Salcie (Salix alba) – 47,15 mg, părți aeriene de Cimbrișor (Thymus serpyllum) – 47,10 mg.

Informații nutriționale Per porție

(6 cps)

VNR* (%)

Per porție (6 cps)

Extract din Sunătoare (Hypericum perforatum) 282,9 mg **
Extract din Cătină-albă (Hippophae rhamnoides) 282,9 mg **
Extract din Pedicuță (Lycopodium clavatum) 282,9 mg **
Extract din Păpădie (Taraxacum officinale) 282,9 mg **
Extract din Brusture (Arctium lappa) 282,9 mg **
Extract din Salcie (Salix alba) 282,9 mg **
Extract din Cimbrișor (Thymus serpyllum) 282,6 mg **

*VNR = Valoare Nutrițională de Referință cf. Regulament 1169/2011

**Nu a fost stabilită VNR

Produsele Hypericum: Tehnologie extractivă de top. Calitate garantată!

Produsele sau suplimentele nutritive concepute de laboratoarele Hypericum sunt obținute din surse naturale atent verificate. Așadar, plantele medicinale folosite ca materie primă sunt recoltate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului, prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau virusuri patogene. Noutatea acestor produse este reprezentată de extractul integral concentrat din acestea, ceea ce asigură o mai bună biodisponibilitate și o mai bună asimilație în organism a substanțelor active benefice.

Mai mult, suntem bucuroși să anunțăm actualizarea integrală a produselor din gama „Hyper”! Având la bază primele și cele mai longevive formule ale firmei, această gamă cuprinde produse obținute aproape exclusiv din extracte naturale din plante regăsite în flora spontană a țării noastre. Deoarece știm cât de mult îndrăgiți aceste formule cu tradiție, am dorit să le creștem și mai mult eficiența și proprietățile sanogene. Utilizând fermentația bacteriană – o modalitate de procesare cunoscută și apreciată din timpuri străvechi, însă realizând-o prin folosirea unor tulpini moderne, ultraperformante de lactobacili și a unor procedee inovatoare, am conferit formulelor noastre tradiționale din gama „Hyper” noi proprietăți sanogene, precum acțiunea pro- și post-biotică. Prin selecționarea unor tulpini deosebit de active de Lactiplantibacillus plantarum (fost Lactobacillus plantarum) și controlarea atentă a procesului de fermentație lactică a plantelor medicinale, am mărit biodisponibilitatea suplimentelor, le-am crescut activitatea biologică și sanogenă și le-am transformat în produse cu acțiune biotică.

De multă vreme, plantele și fructele fermentate trezesc un interes considerabil datorită beneficiilor pe care le au pentru sănătate. Alimentele fermentate sunt produse cu valoare nutrițională și funcțională ridicată și cu efect pozitiv asupra sănătății umane. Transformarea materialului vegetal în timpul fermentației are ca rezultat modificări ale proprietăților organoleptice și nutriționale ale produsului, mărește siguranța alimentelor, prelungește perioada de valabilitate și oferă anumite caracteristici sanogene și senzoriale. Efectul fermentației asupra matricei informațional-nutriționale a plantei este specific microorganismelor implicate și depinde de materialul vegetal utilizat, în special de compoziția sa chimică unică. În plus, alimentele fermentate pot fi o sursă de probiotice, prebiotice și postbiotice care promovează dezvoltarea bacteriilor intestinale benefice și ținerea sub control a celor patogene. Acțiunea combinată a bioticelor din alimentele fermentate poate avea un efect sinergic asupra sănătății intestinale, ajutând la menținerea unui microbiom intestinal echilibrat și la modularea răspunsul imunitar.

Fermentația lactică este un proces prin care bacteriile lactice transformă zaharurile prezente în alimente în acid lactic. Acest acid nu numai că acționează ca un conservant natural, prelungind perioada de valabilitate a alimentelor, dar conferă și o aromă acidulată caracteristică. Alimentele comune care suferă acest tip de fermentație includ iaurtul, brânza și legumele murate. Culturile de lactobacili au o tradiție îndelungată în industria alimentară, fiind folosite în procesele de fermentație lactică pentru conservarea alimentelor, îmbunătățirea aromei, texturii și a proprietăților organoleptice și nutriționale ale mâncării. Prin metabolizarea carbohidraților precum amidonul conținut în materialul vegetal, bacteriile lactice produc acizi grași esențiali cu lanț scurt și alte componente organice cu greutate moleculară mică. Câteva exemple de astfel de componente ar fi: complexul vitaminic B, aminoacizii și substanțele fenolice precum quercetina, luteolina și acidul clorogenic, fitosterolii și enzimele.

Lactiplantibacillus plantarum este unul dintre cele mai nomade, studiate și des întâlnite specii de lactobacili din alimentele fermentate, fiind sigur pentru consum (QPS – EFSA și GRAS – US FDA) și regăsindu-se printre microorganismele utile din microbiota intestinală a organismului uman și a altor mamifere. Pe lângă bine-cunoscutul efect de conservare a alimentelor, un aspect pozitiv deosebit al fermentării cu L. plantarum, efect bine documentat științific, este acela de reducere a imunoreactivității alimentelor. Altfel spus, prin fermentarea alimentelor cu potențial alergenic crescut (lapte, soia, grâu etc.) cu acest bacil, s-a observat reducerea semnificativă a severității răspunsului alergic pe care organismul îl are ca urmare a consumului acestora. De asemenea, acest microorganism și numeroasele sale tulpini au o importanță deosebită în industria alimentară și datorită producției diverse de bacteriocine (peptide sau proteine de dimensiuni mici), în special din clasele I și II, deosebit de potente din punct de vedere al activității antimicrobiene, atât împotriva bacteriilor Gram-pozitive, cât și a celor Gram-negative. Nu în ultimul rând, procesele fermentative cu L. plantarum au și capacitatea (documentată științific) de a reduce cantitatea de aflatoxine din alimente.

Noi studii efectuate pe diversele tulpini de L. plantarum și bacteriocinele produse de acestea au dezvăluit o serie vastă de proprietăți sanogene ce rezultă din fermentarea alimentelor cu acest tip de microorganism. Dintre acestea, amintim: proprietățile antioxidante (prin generarea și biodisponibilizarea compușilor fenolici și a enzimelor precum superoxid dismutaza – SOD); proprietățile cardio- și hepato-protectoare (prin generarea și biodisponibilizarea unor compuși sanogeni precum fitosterolii, polifenolii sau acizii grași esențiali cu lanț scurt); proprietățile hipoglicemiante (prin creșterea sensibilității la insulină și eficientizarea metabolismului glucidic, în plus alimentele fermentate au un conținut redus sau aproape inexistent de zaharuri); proprietățile vitaminizante (literatura de specialitate consemnând o creștere a folaților – vit. B9, riboflavinei – vit. B2 și a vitaminelor B12, K și C în alimentele vegetale fermentate); proprietățile mineralizante (procesul de fermentație poate duce la creșterea cantității de minerale și oligoelemente precum: calciul, sodiul, magneziul, fierul, sulful, seleniul sau borul, prin reducerea substanței uscate ca urmare a descompunerii carbohidraților și proteinelor de către L. plantarum); proprietățile imunomodulatoare și imunofortifiante (derivate din activitatea pre-, pro- și postbiotică a L. plantarum și a derivaților săi); proprietățile antibacteriene (fiind consemnată științific eficiența în limitarea dezvoltării și în reducerea populațiilor de Salmonella typhimurim, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Bacillus subtilis și Streptococcus pyogenes); proprietățile antivirale (mecanismul de acțiune antiviral datorându-se stimulării funcției sistemului imunitar prin creșterea toxicității celulelor ucigașe naturale, creșterea producției de citokine proinflamatorii și creșterea citotoxicității limfocitelor T – CD3+, CD16+, CD56+); proprietățile antidepresive și anxiolitice (derivate din modularea microbiotei intestinale, stimularea producției de serotonină la nivel intestinal și creșterea cantității de vitamine din complexul B); proprietățile anti-obezitate și de reducere a grăsimii corporale (prin biodisponibilizarea și generarea de compuși sanogeni precum: acizii organici, compușii fenolici, polizaharidele sau proteazele, și prin controlul apetitului prin modularea sensibilității la leptine, reglarea metabolismului lipidelor, îmbunătățirea metabolismului glucozei, promovarea conversiei adipocitelor, modularea proceselor inflamatorii, și modularea microbiotei intestinale prin promovarea producției de acizi grași cu lanț scurt); și, nu în ultimul rând, proprietățile antiinflamatoare și anti-îmbătrânire (prin generarea și reglarea activității enzimelor antioxidante, reducerea stresului oxidativ, modularea proceselor inflamatorii și îmbunătățirea performanței sistemului imunitar). Așadar, prin fermentarea materialului biologic din produsele gamei „Hyper” cu tulpini de L. plantarum de ultimă generație, am reușit să obținem o valoare nutritivă și sanogenă superioară formulelor noastre clasice, valoare observată prin creșterea biodisponibilității și a cantităților de compuși activi precum: polifenolii, flavonoidele, acizii organici, bioticele (pro-, pre- și postbiotice), vitaminele, mineralele, acizii grași esențiali cu lanț scurt, compușii antibacterieni și antivirali, și enzimele cu activitate antioxidantă.

Deși am introdus etapa fermentației bacteriene, extractele fermentate din plante sunt supuse în continuare atomizării – un proces menajant, net superior obținerii pulberilor prin măcinarea plantelor uscate. La obținerea extractului uscat atomizat, a fost folosită aparatură de top, unică în România, constând într-un atomizor Spray-dry. Tehnologia uscării prin Spray-dry este superioară din toate punctele de vedere uscării clasice, în uscător. Astfel, în cazul uscării clasice, pulberea măcinată se obține din plante uscate în camere de uscare la temperaturi cuprinse între 55 și 70°C; uneori pentru a crește randamentul uscării se crește temperatura chiar și până aproape de 100°C. Din păcate, vitaminele, enzimele sau alte substanțe valoroase termolabile (precum bioticele rezultate din procesele de fermentație) sunt distruse sau inactivate în acest proces forțat de deshidratare a plantelor. Mai mult, orice zahar din plante este caramelizat, iar uleiurile esențiale precum cele din plantele aromatice se pierd din cauza temperaturilor ridicate.

Pe de cealaltă parte, uscarea prin atomizare se pretează, prin excelență, la materiile prime sensibile la temperatură (termolabile). Atomizorul diferă față de alte instalații de uscare prin faptul că operează numai cu lichide (soluții, suspensii). În cazul produsului de față, extractul este obținut din fructe de Cătină-albă, părți aeriene de Sunătoare, Pedicuță și Cimbrișor, scoarță de Salcie-albă, frunze de Păpădie și rădăcini de Brusture ce au fost supuse fermentației lactice și presate la rece în prealabil. În procesul de atomizare, suspensia rezultată este dispersată sub formă de picături fine într-un curent de aer cald în care solventul se evaporă rapid. Picăturile de lichid trec imediat în stare gazoasă datorită suprafeței mari de contact și a interacțiunii cu gazul purtător. Datorită pierderii de energie calorică prin evaporarea lichidului, extractul se menține rece, iar particulele uscate din suspensie nu se supraîncălzesc, fiind îndepărtate rapid din zona de uscare.

În consecință, produsul se usucă sub formă de pulbere fină, formată din particule sferice care au o curgere mai bună decât cea a formulelor clasice. În plus, pulberea astfel obținută este mai stabilă în timp decât produsele obținute prin alte metode de uscare. Unul dintre motivele principale ale acestei stabilități este acela că forma sferică a particulelor oferă extractului o textură mai compactă, reducând posibilitatea înglobării de aer în produsul final, astfel încât și dozarea în capsule este mult mai exactă și mai ușoară. Un alt motiv important este acela că extractul lichid obținut prin presarea mecanică la rece a plantelor medicinale păstrează nealterate toate uleiurile esențiale, enzimele și bioticele pe care acestea le conțin. Prin atomizarea acestui lichid, uleiurile, enzimele și culturile pre-, pro- și postbiotice rezultate prin fermentație sunt micro-încapsulate prin emulsionarea extractului apos cu maltodextrină și/sau gumă acacia. Mai exact, particulele solide din suspensie sunt acoperite cu maltodextrină/gumă acacia prin atomizarea extractului în care s-a adăugat în prealabil acest compus. Pe măsură ce apa se evaporă, maltodextrina/guma acacia acoperă fiecare particulă suspendată. În acest fel, crește stabilitatea compușilor activi și se asigură o acoperire enterică a acestora, deosebit de importantă mai ales pentru substanțele și microorganismele instabile în mediul acid din stomac. Un aspect important de menționat este acela că maltodextrina sau alte zaharurile din produsul final se regăsesc doar în cantități neglijabile, fiind aproape inexistente, datorită acțiunii bacteriilor lactice (L. plantarum) care rămân vii în urma atomizării și care le folosesc pe post de hrană.

De aceea, pulberea obținută prin atomizare este vie, activă din punct de vedere enzimatic și păstrează toate vitaminele, minerale, bioticele și alți compuși valoroși din materia primă și din procesul fermentativ, compuși ce altfel s-ar degrada, sau chiar distruge, prin procedurile de uscare clasice. Concluzia este că, prin acest procedeu menajant de extracție fermentativă, urmată de atomizare, se obține un produs foarte valoros din punct de vedere nutrițional, un produs a cărui matrice nutrițional-informațională poartă informația viului, este recunoscut de organism și îi imprimă acestuia un comportament antientropic, regenerant și fortifiant. Astfel, prin procesul original de fermentație și atomizare dezvoltat de Laboratoarele Hypericum, procedeu unic pe piața suplimentelor din România, se obține un extract concentrat integral, viu, biodisponibil, în el regăsindu-se atât partea hidrosolubilă, cât și cea liposolubilă din plantele medicinale proaspete, uscate, congelate sau fermentate.

În concluzie, prin sinergia compușilor activi din cele 7 plante medicinale, cu cei generați în urma procesului de fermentație, produsul Antialcool de la Hypericum contribuie la: susținerea organismului în curele de dezintoxicare etanolică; atenuarea efectelor negative ale consumului cronic de băuturi alcoolice; limitarea dorinței de a consuma alcool și, uneori, chiar inducerea repulsiei față de acesta; calmarea durerilor de cap și a migrenelor cauzate de intoxicația etanolică; protejarea funcțiilor hepatobiliare; fortifierea organismului; diminuarea stărilor de spirit negative ce pot apărea în curele de renunțare la alcool; protejarea mucoasei gastrointestinale; îmbunătățirea digestiei. Pe scurt, printre virtuțile suplimentului Antialcool se numără acțiunea: hepatoprotectoare, detoxifiantă, depurativă, calmantă, hipotensoare, fortifiantă, antiinflamatoare, antioxidantă, digestivă, colecistokinetică, imunomodulatoare, pro-, pre- și postbiotică.

Caracteristici generale ale produsului:

Băuturile alcoolice din ziua de azi au din ce în ce mai mulți aditivi și sunt consumate în tot mai multe combinații (de ex., cocktail-uri). De asemenea, excesul de alcool, amestecarea diferitelor tipuri de băuturi alcoolice sau non-alcoolice între ele, asocierea consumului de alcool cu fumatul sau cu alimente foarte grele sau chiar și băutul în lipsa consumului de alimente sunt greșeli comune pe care, în ciuda sfaturilor medicilor și ale nutriționiștilor, majoritatea dintre noi ajungem să le facem măcar o dată pe parcursul vieții noastre. Produsul de față a fost special creat pentru a combate efectele negative ale unor astfel de greșeli și pentru a susține organismul pe parcursul curelor de dezintoxicare etanolică. Datorită formulei holistice și a metodei unice de obținere (fermentație lactică a materialului biologic urmat de atomizarea sa), capsulele Antialcool au o acțiune benefică atât asupra psihicului, cât și a fizicului, asigurând protecție sistemului hepatobiliar și contribuind la menținerea unei stări de bine prin atenuarea sentimentelor de nervozitate și agitație asociate perioadelor de dezalcoolizare. De asemenea, suplimentul este util și în susținerea proceselor de detoxifiere, în fortifierea imunității și în limitarea proceselor inflamatorii din organism. În plus, datorită procesului fermentativ, produsul are și proprietăți pre-, pro- și postbiotice ce amplifică efectul regenerator asupra mucoasei gastrointestinale (profund afectate în consumul cronic de alcool).

Protejarea sănătății ficatului, managementul stresului și susținerea proceselor de detoxifiere ale organismului sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. Mai mult, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, a tranzitului intestinal și a răspunsului imun. Acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp și, nu de puține ori, afectează rezistența organismului la diverși agenți patogeni și alergeni din mediul înconjurător, provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. 

Pentru a limita efectele negative ale consumului irațional de alcool și a ne susține organismul în lupta cu dependența față de acesta, putem face apel la soluții naturale bazate pe plante cu o acțiune hepatoprotectoare, detoxifiantă, calmantă, antiinflamatoare și fortifiantă. O astfel de soluție poate fi reprezentată de extractele din plante medicinale special alese precum: fructele de Cătină-albă, părțile aeriene de Sunătoare, Pedicuță și Cimbrișor sau scoarța de Salcie, regăsite în formula originală a suplimentelor din gama Antialcool (capsule, ceai, tinctură) de la Hypericum. Astfel, ingredientele regăsite în aceste produse ajută la: protejarea sistemului hepatobiliar, menținerea unei stări de spirit bune, susținerea proceselor de detoxifiere proprii organismului, modularea răspunsului imun, protejarea mucoasei gastrointestinale, îmbunătățirea digestiei, combaterea proceselor inflamatorii și reducerea efectelor negative ale intoxicației etanolice asupra organismului.

În continuare, vom prezenta principalele proprietăți benefice ale ingredientelor din suplimentul Antialcool (capsule):

Sunătoarea (Hypericum perforatum) este o specie erbacee aromatică, perenă, din familia Hypericaceae. Menționată în nenumărate scrieri din antichitate, precum cele ale lui Plinius cel Bătrân, Dioscoride, Galen, Paracelsus sau Hipocrate, Sunătoarea este una dintre cele mai cunoscute și utilizate specii de plante medicinale. Aceasta a făcut parte din numeroase antidoturi și panacee precum mitridatiumul (presupus a fi fost creat de către Mitridate al VI-lea) sau teriacul Venețian (Theriaca andromachi). Astfel, de-a lungul timpului aceasta a fost folosită pentru combaterea și ameliorarea multor probleme de sănătate, spre exemplu: dezinfectarea și grăbirea închiderii rănilor, combaterea stărilor de tristețe, apatie, oboseală, reglarea ciclului menstrual, normalizarea digestiei, calmarea tusei, curățarea rinichilor, combaterea incontinenței urinare la copii (enurezis), protejarea ficatului sau calmarea durerilor. De asemenea, acesteia i s-au atribuit numeroase proprietăți mistice, fiind considerată utilă în alungarea duhurilor rele și protejarea casei și a animalelor. În prezent, Sunătoarea este recunoscută și folosită în fitoterapie pentru proprietățile sale benefice asupra sistemului nervos, precum și a celui digestiv. Aceasta a fost dovedită științific ca fiind de 3 ori mai eficientă în îmbunătățirea stării de spirit față de antidepresivele de sinteză. Acest efect se datorează conținutului în hipericină, un compus activ major din Sunătoare ce acționează prin inhibarea monoaminooxidazei și recaptarea serotoninei la nivel postsinaptic. De asemenea, proprietățile sedative și antiinflamatorii le recomandă și în calmarea durerilor reumatismale sau cauzate de gută.

În concluzie, extractul de Sunătoare ajută la menținerea echilibrului psiho-emoțional, inducerea unei stări de bine, combaterea stărilor de oboseală nervoasă, agitație, depresie și nervozitate și la obținerea unui somn odihnitor. De asemenea, uleiul esențial conținut de către această plantă are proprietăți antivirale (virusuri gripale A şi B, stomatite veziculare, virusuri herpetice) și antibiotice (germeni gram pozitivi și negativi – Escherichia coli, Proteus vulgaris, Staphylococcus aureus, Streptococcus mutans). În plus, compușii activi (de ex.: antrachinone – hipericină, pseudohipericină, hiperforină, adhiperforină; flavonoide – quercitrină, izoquercitrină, hiperozide, rutin; taninuri, catechine, bioflavonoide, derivați fluoroglucinici, acizi fenol-carboxilici – cafeic, clorogenic, ferulic; fitosteroli – beta-sitosteroli, triterpene, carotenoizi, vitamine – C, A; xantone, colină, săruri minerale ș.a.) din părțile aeriene de Sunătoare contribuie și la optimizarea digestiei, drenarea bilei, protejarea stomacului, reducerea tensiunii arteriale, reducerea durerilor reumatice și de natură menstruală, menținerea sănătății renale și la calmarea iritațiilor cutanate. Pe scurt, printre virtuțile extractului de Sunătoare se numără acțiunea: tonică la nivel nervos și digestiv, anxiolitică, antidepresivă, colecistokinetică, hepatoprotectoare, antiinflamatoare, antivirală, antibacteriană, analgezică, cicatrizantă, antidiareică, reepitelizantă, capilaro-protectoare, hipotensoare, antipruriginoasă, antihemoroidală și diuretică. În formula de față Sunătoarea este folosită pentru a ajuta la îmbunătățirea stării de spirit, susținerea digestiei și protejarea sistemului hepatobiliar al persoanelor care urmează o cură de dezalcoolizare sau a celor care doresc combaterea efectelor negative ale consumului cronic de alcool.

Cătina-albă (Hippophae rhamnoides) este un arbust tufos, rustic, ce face parte din familia Elaeagnaceae. Strămoșii noștri daci utilizau fructele acestui arbust pentru vindecarea scorbutului, fortifierea organismului și ameliorarea problemelor de ficat, stomac sau piele. Deosebit de îndrăgită și de valoroasă, Cătina-albă are o gamă largă de întrebuințări, de la alimentație, până la industria cosmeticelor, medicină tradițională, furajare și chiar și în fixarea și restaurarea solurilor degradate. Datorită utilității sale deosebite și a rezistenței sporite, Cătina-albă este considerată una dintre cele mai valoroase specii de arbuști fructiferi atât din flora spontană, cât și din cea cultivată. Importanța sa nutrițională este de necontestat, fructele de Cătină-albă fiind considerate un adevărat complex vitaminic și mineral natural. O caracteristică aparte a acestor fructe este conținutul de acizi grași (inclusiv cei esențiali), atât în sâmburi, cât și în pulpă. Din ambele se extrage prețiosul ulei de Cătină, cele două surse oferind proprietăți ușor diferite uleiului rezultat. Astfel, uleiul obținut din semințe are o culoare gălbui-portocalie, mai deschisă decât cel obținut din pulpă, principalii acizi grași conținuți fiind cel linoleic și cel α-linolenic (ALA). În ceea ce privește uleiul obținut din pulpă, acesta este mai bogat în acizii palmitic și palmitoleic. Ambele tipuri de uleiuri au proprietăți sanogene și cosmetice importante, dar perisabilitate crescută.

Pe lângă ulei, fructele de Cătină-albă sunt utilizate pentru obținerea multor preparate fitoterapice și alimentare precum: infuzia, decoctul, tincturile și maceratele (în miere, glicerol, apă, alcool), sucul, siropul, nectarul, băuturile alcoolice (cidru, vin din fructe, lichior) și diverse deserturi (dulceață, marmeladă, gem, fructe uscate). Gustul astringent și acrișor al Cătinii este deseori redus prin procese precum înghețarea, fermentarea sau îndulcirea fructelor cu miere, zahăr sau sucuri de fructe. În general, produsele pe bază de Cătină-albă ajută la întărirea imunității naturale a organismului prin bogăția de compuși activi (de ex., fitosteroli, acizi grași esențiali, acidul chinic, L-chebrachitol, vitaminele C și D3, minerale). Acestea vin în ajutorul organismului în procesele de distrugere a agenților patogeni (fungi, bacterii, virusuri) și în cele de stimulare a formării de anticorpi. De asemenea, compușii cu proprietăți antioxidante din aceste fructe (de ex., vitamina C, E, carotenoizii, flavonoidele și acizii fenolici) ajută la combaterea formării radicalilor liberi, cauza stresului oxidativ.

Datorită conținutului în fibre și compuși cu acțiune astringentă (acid chinic, taninuri), antiinflamatoare (ALA, vitaminele C, E și D3), antiseptică, vermifugă și antispastică, fructele de Cătină-albă sunt ideale pentru reglarea tranzitului intestinal prea lent sau prea accelerat. Acestea ajută la calmarea intestinelor și a stomacului, susținând și funcția hepatică (acizi organici, Mg, steroli). Mai mult, conținutul în fitosteroli (340-520 mg/kg) precum β-sitosterolul (57-83%), acizi grași esențiali ω-3 cu lanț scurt (ALA), licopen, minerale (Mg, K) și vitamina E contribuie la menținerea sănătății cardiovasculare, prin fluidizarea sângelui, reducerea ușoară a glicemiei și trigliceridelor, limitarea proceselor inflamatorii, protejarea față de radicalii liberi și reglarea fracțiilor colesterolului (LDL, HDL). Nu în ultimul rând, mineralele (Mg, K, Ca) și vitaminele C, K, D3 contribuie și la menținerea sănătății sistemului osos, oferind alături de alți compuși activi și proprietăți diuretice și detoxifiante acestor fructe-minune, în special când sunt consumate sub formă de infuzie, sirop sau suc. Derivatele din fructe de Cătină-albă fiind binevenite și în curele de slăbire, energizând și contribuind cu o parte din necesarul zilnic de vitamine și minerale ce pot fi greu de obținut atunci când suntem la dietă.

În concluzie, extractul de Cătina-albă este un excelent tonic general și digestiv. Acesta fiind una dintre cele mai bogate surse naturale de vitamine și minerale. În plus, compușii activi (de ex.: acizi organici – malic, chinic, maleic, ascorbic; acizi grași – linoleic, palmitoleic, palmitic, pantotenic, erucic, heptadecanoic, oleic, succinic; aminoacizi, α- și β-caroten, licopen, criptoxantină, zeaxantină, taraxantină, kantofilă, taninuri, polifenoli, flavonoide, fitosteroli – β-sisterol, pectine, fructoză, glucoză, vitamine – A, C, E, D3, complex B, K, minerale și oligoelemente – K, Mn, Cu, P, Ca, Mg, Fe, Na ș.a.) din fructele de Cătină-albă contribuie și la: reglarea tranzitului intestinal, calmarea spasmelor abdominale, calmarea inflamațiilor gastrointestinale, protejarea ficatului, stimularea producției normale de lapte la femeile care alăptează, întărirea sistemului imunitar, atenuarea reacțiilor alergice, normalizarea glicemiei, trigliceridelor și a colesterolului, combaterea paraziților intestinali, menținerea sănătății cardiovasculare, combaterea erorilor de diviziune celulară, protejarea împotriva infecțiilor bacteriene și fungice, îndepărtarea toxinelor metabolice și a excesului de apă din organism pe cale urinară. Pe scurt, printre virtuțile derivatelor din fructe de Cătină-albă se numără acțiunea: antispastică, antiinflamatoare, antioxidantă, antialergică, eupeptică, anticolitică, antidiareică, vitaminizantă, mineralizantă, adaptogenă, antiscorbutică, digestivă, ușor hipoglicemiantă, hipocolesterolemiantă, tonică generală, galactogogă, bacteriostatică, antifungică, vermifugă, hepatoprotectoare, cardioprotectoare, depurativă și diuretică. Extern se poate folosi pentru: îngrijirea pielii și a tenului datorită proprietăților: antiinflamatoare, antioxidante, antimicrobiene, astringente, cicatrizante, vulnerare, detoxifiante și anti-îmbătrânire. În produsul de față, fructele de Cătină-albă au rolul de fortifiere a sistemului imunitar și energizare a organismului în vederea susținerii sale pe parcursul curelor de dezalcoolizare.

Pedicuța (Lycopodium clavatum) este o plantă erbacee care face parte din familia Lycopodiaceae (care cuprinde aproximativ 400 de specii de ferigi din care 7 genuri pot fi regăsite și în flora țării noastre). Similar altor ferigi, această specie preferă zonele însorite și mai ales umede din regiunile montane și submontane, fiind întâlnite prin păduri de molid, brad, de amestec, pe pășuni umede, pe coastele dealurilor, în zone pietroase și în mlaștinile de turbă din Carpații Orientali Meridionali și din Munții Apuseni. Ca distribuție, specia este răspândită în Europa, Asia, America, Africa și pe Insulele Hawai și Mariane. Deoarece face parte dintr-o familie cu o vechime considerabilă (cu origini în Devonianul timpuriu), Pedicuța nu produce flori sau semințe, înmulțirea speciei având loc, printre altele, cu ajutorul sporilor. Aceștia sunt inflamabili și au o compoziție mare de acizi grași (40-50%), printre care amintim acidul hexadecenic, deoxistearic, palmitic, oleic și acizii esterificați cu glicerină.

Cu o istorie de folosință ce datează din Antichitate, Pedicuța și-a căpătat un loc bine-meritat în medicina tradițională umană și veterinară a numeroase popoare. Pe teritoriul țării noastre, daco-geții foloseau planta contra „opărelilor”, pudrând copiii mici cu sporii săi. Tot din sporii de Pedicuță se obținea un decoct pe bază de vin care era utilizat în combaterea calculozei renale și de vezică, în timp ce decoctul din planta întreagă era utilizat ca diuretic și purgativ. Din tulpina plantei se obținea un remediu natural cu proprietăți protectoare la nivel hepatobiliar, prin fierberea acesteia în 2 L de apă împreună cu rădăcină de Ghințură (Gentiana spp). Extern, planta se mai folosea pentru clătirea părului, în scopul îmbunătățirii rezistenței și texturii acestuia.

În fitoterapia modernă, preparatele pe bază de Pedicuță sunt recomandate pentru limitarea adicției față de alcool și tutun. Datorită proprietăților diuretice excelente, Pedicuța este recomandată în eliminarea nisipului și a calculilor renali, stopând formarea de noi calculi. Compușii activi din plantă îi conferă și proprietăți laxative sau purgative, în funcție de doză. Pedicuța ajută și la modularea răspunsului imun din organism, reducând inflamațiile musculare și articulare, fiind, astfel, adjuvant în problemele de natură reumatică. Nu în ultimul rând, tot mai multe studii științifice recente evidențiază și efectul citotoxic și antitumoral al preparatelor pe bază de Pedicuță. Cu toate acestea, planta este încă insuficient studiată, impunându-se intensificarea studiilor riguroase pentru a se putea înțelege mai bine mecanismele de acțiune ale produselor derivate din această specie și pentru a se putea stabili factorul risc-beneficiu și efectele secundare ale folosirii acestora pe termen lung.

În concluzie, extractul de Pedicuță ajută la protejarea funcțiilor renale, stimulând diureza și contribuind la eliminarea litiazei renale. În plus, compușii activi (de ex.: alcaloizi – clavatină, licopodină, anotină, clavatoxină; nicotină, substanțe triterpenoide, episeratriol, flavonoide, fitosterine, acizi organici, săruri minerale ș.a.) din părțile aeriene de Pedicuță contribuie și la: menținerea diviziunii celulare normale și distrugerea celulelor aberante, calmarea durerilor reumatice, reglarea tranzitului intestinal, combaterea poftei de fumat și/sau alcool, protejarea celulelor hepatice și stimularea refacerii lor, relaxarea contracturilor musculare și susținerea proceselor de detoxifiere proprii organismului. Pe scurt, printre virtuțile derivatelor din Pedicuță se numără acțiunea: antitabagică, antialcoolică, citotoxică, antitumorală, antiinflamatoare, antireumatică, hepatoprotectoare, antispastică, laxativă, neuromodulatoare, antilitiazică, detoxifiantă. În formula de față, extractul de Pedicuță are rolul de a reduce dorința de a consuma alcool și de a susține procesele de detoxifiere ale organismului.

Păpădia (Taraxacum officinale) este o plantă erbacee perenă cu flori galbene ce face parte din familia Asteraceae / Compositae (din care fac parte și Floarea-soarelui, Cicoarea, Anghinarea, Echinacea, Coada-șoricelului, Păpădia, Brusturele, Armurariul, Pelinul, Tarhonul și multe altele) și este originară din Eurasia. În ceea ce privește denumirea științifică, aceasta își are originea, cel mai probabil, fie din greaca veche, fiind compusă din cuvintele „taraxos” (boală) și „akon” (leac), fie din persanul „tarakhshaqūn” (plantă amară, cicoare sălbatică). Așa cum putem deduce din denumirea sa, Păpădia a fost cunoscută și consemnată de către grecii antici (Teofrast) și medicii arabi (Avicenna, Ibn Sarabi / Serapion), aceasta având o tradiție de utilizare foarte îndelungată în special ca plantă medicinală. În sezon, părțile sale aeriene sunt utilizate și ca aliment, fiind preparate sub formă de salată sau sirop.

Cu o multitudine de substanțe active conținute, Păpădia este bogată în: principii amare (lactone sesquiterpenice: taraxacină sau lactucopicrină, taraxacolidă liberă sau glucozidată, acid taraxinic), triterpene pentaciclice (taraxerol, taraxasterol, beta-amirenol, betulinol, lupeol), fitosteroli, acizi organici (cafeic, hidroxifenilacetic), acizi grași (palmitic, oleic, melissic, cerotic), colină, flavonoide (glucozida apigenolului și a luteolului), carotenoide (violaxantină, taraxantină), vitaminele A, B1, C, D, săruri minerale (în special de potasiu). De asemenea, rădăcinile plantei sunt bogate în fructooligozaharide (inulină – 40%) cu acțiune prebiotică, fructoză și potasiu.

Datorită acestei bogății de substanțe active, Păpădia este recomandată în fitoterapie pentru proprietățile sale digestive, detoxifiante și hepatoprotectoare. Prin gustul său amar, stimulează secreția și evacuarea din colecist în duoden a sărurilor biliare, reglează pofta de mâncare, ușurează digestia prin stimularea secreției sucurilor digestive (salivă, suc gastric), reduce balonarea și flatulența și normalizează nivelurile de zahăr și grăsimi din sânge prin blocarea absorbției lor în exces, la nivel intestinal. De asemenea, datorită conținutului în potasiu, aceasta are o acțiune diuretică, depurativă, de eliminare a excesului de azot și acid uric din organism. În plus, potasiul, fitosterolii și alți compuși activi din produsele pe bază de Păpădie, contribuie la sănătatea cardiovasculară prin creșterea permeabilității capilare și mai buna irigare a miocardului. Nu în ultimul rând, această plantă este utilă și folosită extern, pentru menținerea sănătății pielii (ten, scalp, corp), calmând iritațiile și având o acțiune emolientă și tonifiantă. Toate aceste proprietăți recomandă derivatele din Păpădie ca fiind adjuvante ideale în curele de slăbire sau în dietele dezechilibrate, cu exces proteic, de grăsimi sau de zaharuri și în problemele de digestie asociate acestora.

În concluzie, extractul de Păpădie contribuie la menținerea sănătății sistemelor digestiv, hepato-biliar, renal și cardiovascular. Acesta favorizează eliminarea excesului de apă și acid uric pe cale urinară și are acțiune hipoazotemică. Susține, de asemenea, digestia și buna funcționare a colecistului prin stimularea secreției bilei și evacuarea acesteia în duoden. În plus, compușii activi (de ex.: alcooli triterpenici – arnidiol, faradiol; gliceride ale acizilor grași – palmitic, oleic, stearic; polioze, carotenoide, xantofile, flavoxantine, colină, flobafene, acid tartric, substanțe antibiotice, vitamine – A, C, D, B1 și minerale – Ca, P, Na) din Păpădie, contribuie și la detoxifierea organismului, susținerea funcției miocardului, la reglarea glicemiei și la echilibrarea profilului lipidic. Pe scurt, printre virtuțile extractului de Păpădie se numără acțiunea: tonic-amară, detoxifiantă, digestivă, eupeptică, diuretică, colecistokinetică, hipoazotemică, hipoglicemiantă, hipocolesterolemiantă, cardioprotectoare, astringentă, antihemoroidală și antiputridă. În produsul de față Păpădia este folosită pentru protejarea funcției hepatice – puternic solicitată în consumul cronic de alcool și pentru ușurarea digestiei și normalizarea poftei de mâncare ce pot fi afectate la persoanele dependente de alcool.

Brusturele (Arctium lappa) este o plantă erbacee bianuală, din familia Asteraceae. Acesta este cultivat (în special în Japonia, Coreea, Italia) pentru rădăcinile sale bogate în substanțe nutritive și cu importanță fitoterapeutică, însă crește și spontan sub formă de buruiană pe solurile bogate în humus și azot. Brusturele este o plantă cunoscută și folosită atât în medicina tradițională a Europei, cât și în America sau Asia, cu scopul principal de a „curăța sângele”. Derivatele din rădăcina de Brusture sunt o sursă bogată de săruri și minerale, având proprietăți tonice la nivel hepatobiliar datorită gustului lor amar. Principiile amare conținute de plantă stimulează sucurile digestive și secreția biliară, ușurând digestia, iar inulina prezentă în rădăcină ajută la reglarea tranzitului intestinal prin proprietățile sale prebiotice. Folosite intern, preparatele din Brusture susțin procesele de detoxifiere ale ficatului și purificarea întregului organism prin stimularea secreției și excreției urinei de către rinichi. Astfel, prin eliminarea urinei este stimulată și eliminarea acidului uric, cu efecte benefice asupra sistemului articular. În plus, Brusturele favorizează eliminarea toxinelor și prin transpirație, având un efect reglator asupra glandelor sudorifice. Nu în ultimul rând, consumarea regulată a produselor pe bază de Brusture poate avea un efect hipoglicemiant și de reducere a tensiunii arteriale.

Folosit exterior, extractul de Brusture are o acțiune astringentă, antiseboreică (fiind indicat pentru tenurile grase sau cu probleme), antimicotică și antiseptică (eficient împotriva acneei, eczemelor, mătreții, ulcerațiilor de la nivelul mucoasei bucale), antiinflamatoare, emolientă și ușor hemostatică, fiind util în refacerea epidermei lezate și a celei afectate de negi, pete pigmentare, răni și ulcerații. Mai mult, acesta contribuie la menținerea sănătății țesutului epitelial prin acțiunea sa antioxidantă și anti-îmbătrânire. De asemenea, folosirea frecventă a produselor pe bază de Brusture la clătirea părului stimulează creșterea și regenerarea podoabei capilare. Pe scurt, Brusturele: susține mecanismele naturale de apărare ale organismului, stimulează procesele naturale de eliminare a toxinelor de către organism, îmbunătățește digestia, funcția renală și cea hepatobiliară, normalizează glicemia și protejează sănătatea pielii și a părului. În produsul de față, extractul de Brusture sinergizează cu cel de Păpădie și cu cel de Sunătoare pentru a proteja funcția hepatobiliară și a detoxifia organismul.

Salcia-albă (Salix alba) este un arbore foios dioic, heliofit și higrofit, din familia Salicaceae. Fiind mare iubitoare de apă, aceasta crește cel mai adesea pe malul apelor și în zonele mlăștinoase, atât la câmpie, cât și în regiunile deluroase. Pe teritoriul țării, aceasta crește spontan în zone precum lunca inundabilă a Dunării, pe marginea râurilor și a lacurilor, fiind deseori cultivată lângă sate datorită utilității sale în construcție (de ex: folosirea nuielelor la împletirea gardurilor) și industria textilă (de ex. tăbăcirea pieilor sau vopsirea în culoarea galbenă a textilelor) sau în orașe, din considerente estetice. În ceea ce privește originea speciei, aceasta este nativă regiunilor temperate ale zonei eurasiatice (Europa și Asia centrală și de Vest). Preparatele pe bază de coajă de Salcie au o istorie de folosință de peste 6.000 de ani. Deseori, scoarța acestui copac era mestecată pentru a reduce febra sau durerile. Galen, Plinius cel Bătrân sau Hipocrate au menționat proprietățile sanogene ale scoarței de Salcie. Au existat mențiuni și în textele antice ale sumerienilor, asirienilor și egiptenilor. Atunci când nu era consumată ca atare, coaja de Salcie era lăsată la macerat în alcool pentru a fi transformată în tinctură. Triburile de indieni din America, precum Cherokee, foloseau coaja și frunzele sub formă de infuzie. Decoctul din scoarță de Salcie este deosebit de eficient în calmarea durerilor cum ar fi cele reumatice, menstruale sau de cap. În plus, decoctul este util și în reducerea febrei și calmarea sistemului nervos. Nu în ultimul rând, acesta are și proprietăți vasodilatatoare și de stimulare a circulației periferice. Folosit extern, decoctul din scoarță de Salcie este hemostatic, astringent și inhibă transpirația excesivă datorită conținutului de taninuri. În general, pentru obținerea preparatelor din Salcie, se folosesc ramurile tinere de 2-3 ani și, uneori, frunzele culese în lunile de primăvară-vară.

Extractul natural din scoarță de Salcie-albă este un adjuvant eficient în reducerea temperaturii, calmarea durerilor de diferită natură, reducerea inflamațiilor, creșterea circulației periferice și reducerea erorilor de diviziune celulară. De asemenea, acest extract integral natural contribuie și la fluidizarea sângelui fiind un bun anti-agregant plachetar. Astfel, studiile moderne au arătat eficiența unei cure cu extract de Salcie în ameliorarea durerilor lombare. Compusul activ din scoarța de Salcie-albă, Salicina, este denumită astfel după numele latinesc al Salciei, din care a și fost izolată în laborator pentru prima dată în anul 1828. Compusul se mai regăsește în cantități variabile și în alte specii precum Plopul sau Mesteacănul. Derivați ai Salicinei, precum Acidul salicilic, sunt regăsiți și în fructele de pădure, Crețușcă, Lucernă sau în unele condimente, el acționând ca un fitohormon. Acest acid a stat la baza sintezei Aspirinei în anul 1897. Descoperită de peste 120 de ani, Aspirina este astăzi cel mai utilizat medicament din lume, fiind trecută pe lista medicamentelor esențiale întocmite de OMS (Organizația Mondială a Sănătății). Aceasta este adesea prescrisă pe termen lung celor cu probleme cardiovasculare, având un efect protector în special asupra persoanelor care au suferit atacuri de cord. Studii mai recente au observat și un posibil efect protector împotriva erorilor de diviziune celulară și a multiplicării necontrolate a celulelor. Din nefericire, pe lângă proprietățile sale sanogene, Acidul acetilsalicilic – sau Aspirina de sinteză – este asociat și cu o serie de efecte secundare precum iritarea mucoasei gastro-intestinale sau stimularea eliminării vitaminei C din organism, de aceea, se recomandă evitarea consumului de produse care conțin salicilați pe stomacul gol și este indicată suplimentarea dietei cu vitamina C în timpul unei cure cu derivați ai acidului salicilic.

Folosit extern, acidul salicilic se regăsește în majoritatea produselor cosmetice pentru tratarea acneei (sub denumirea de BHA) și în multe produse exfoliante, pentru tratarea negilor, a bătăturilor, mătreței, psoriazisului, dermatitei seboreice sau a altor probleme dermatologice. Derivații Acidului salicilic, denumiți salicilați, sunt foarte utili în fluidizarea sângelui prin inhibarea secreției de tromboxani și prostaglandine. Acestea din urmă sunt implicate în procesele inflamatorii din organism, explicându-se, astfel, și acțiunea antiinflamatoare a salicilaților. Fluidizarea sângelui, în limite normale, este asociată cu buna funcționare a sistemului cardiovascular. În produsul de față, extractul din scoarță de Salcie are rol antiinflamator, analgezic (pentru calmarea durerilor de cap ce pot surveni în urma intoxicației etanolice) și de calmare a sistemului nervos.

Cimbrișorul-de-câmp (Thymus serpyllum) este o specie erbacee perenă regăsită în zonele montane unde crește pe pajiști și pășuni alpine, în poieni și la marginea pădurilor, prezentând inflorescențe de culoare roz-violet, mov și, mai rar, albă. Specia este originară și Europa și Nordul Africii, având o largă răspândire pe teritoriul țării noastre. este o plantă aromatică medicinală asociată, în trecut, cu ideea de curaj, vitejie și folosită în mod tradițional pentru ameliorarea simptomelor virozelor, problemelor digestive, curățarea rănilor superficiale sau pentru regularizarea ciclului menstrual. Conform fitoterapiei moderne, Cimbrișorul ajută la eficientizarea digestiei prin stimularea funcțiilor gastrice și intestinale. De asemenea, cantitatea mare de ulei volatil (1-2,5%) conținută în această plantă ajută la calmarea senzației de disconfort de la nivelul căilor respiratorii, reducând inflamația și crescând imunitatea locală. Produsele pe bază de Cimbrișor protejează împotriva virusurilor, bacteriilor și a fungilor (de ex: Cryptococcus neoformans, specii de Aspergillus, Saprolegnia și Zygorhynchus; Salmonella typhimurium, Staphylococcus aureus, Escherichia coli ș.a.).

În plus, compușii activi (de ex.: ulei volatil – borneol, cineol, timol, cimol, carvacrol, terpineol, apigenin, mircen, α-pinen, β-cariofilen, β-bisabolen, limonen, geraniol, citral; flavonoide, acizi polifenolcarboxilici – acid ursolic, acid cafeic, acid rosmarinic; taninuri, principii amare, serpilină, săruri ale acidului malic, săruri minerale ș.a.) din Cimbrișor, contribuie și la tonifierea sistemului nervos, stimularea circulației sanguine, calmarea spasmelor musculare și a crampelor menstruale și calmarea iritațiilor cutanate. Pe scurt, printre virtuțile derivatelor din Cimbrișor se numără acțiunea: antiinflamatoare, antiseptică, decongestionantă, antitusivă, expectorantă, secretolitică, analgezică, antispastică, digestivă, antipiretică, emenagogă, vermifugă, tonică asupra sistemului nervos și diuretică. În formula de față, Cimbrișorul sinergizează cu fructele de Cătină-albă pentru a întări sistemul imunitar și este un bun antiinflamator și analgezic alături de extractul din Salcie.

Mod de utilizare:

Adulți: 3-6 (maximum) capsule pe zi, câte 1-2 după mesele principale, cu un pahar mare de apă sau ceai. Durata recomandată a unei cure este de 40 de zile, cu 7 zile pauză, după care se poate relua.

Pentru o acțiune mai puternică, se recomandă asocierea cu Ceaiul și Tinctura Antialcool, de la Hypericum!

.table_component {
overflow: auto;
width: 100%;
}

.table_component table {
border: 1px solid #dededf;
height: 100%;
width: 100%;
table-layout: fixed;
border-collapse: collapse;
border-spacing: 1px;
text-align: left;
}

.table_component caption {
caption-side: top;
text-align: left;
}

.table_component th {
border: 1px solid #dededf;
background-color: #eceff1;
color: #000000;
padding: 5px;
}

.table_component td {
border: 1px solid #dededf;
background-color: #ffffff;
color: #000000;
padding: 5px;
}

Extern se poate combina cu:

Crema Antiaging, Hyper VenoSan Gel, Crema Cicatrizantă, Balsamul Taina Plantelor, Crema Întinerire cu Aur, Smirnă și Tămâie, Crema Hemor-Hyp, Ceaiul și Tinctura Antihemoroidală, Uleiul Inhalații și Aromaterapie I și II, Uleiul esențial de Bergamotă, Portocală, Grapefruit, Melisă, Mandarine, Lămâie, Tămâie sau Ylang-ylang, Tămâie Naturală Aromată (Chiparos Regal, Sparta, Trandafir) și Sarea de baie Hyper Anti-stres de la Hypericum.

Formă de prezentare:

Un flacon conține 60 capsule a câte 425 mg

Greutate netă:

℮ 25,5g

Contraindicații: Nu se utilizează de către persoanele alergice la plante din Fam. Asteraceae/Compositae, de către cele alergice la salicilați sau de către cele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului. Contraindicat copiilor sub 16 ani și femeilor gravide sau care alăptează.

Precauții:

  • Persoanele care urmează tratamente medicamentoase, cele care se află sub supraveghere medicală, sau care sunt programate a li se efectua intervenții chirurgicale, sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei.
  • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
  • A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor.
  • Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă alimentară echilibrată și un stil de viață sănătos.

Condiții de păstrare: bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

 

Tab #1 Content.

Ingrdiente:

Ingrdiente :

Proprietăți benefice ale ingredientelor active

Proprietăți Benefice Ale Compusilor Activi:

Mod de utilizare:

Mod de utilizare:

Informații suplimentare

Tip Produs

Proprietati

, , , ,

Recomandari

, , ,

Plante Medicinale

, , , , ,

Producator

Brand

Related Products
  • ×
    Open full product page
    0
    5
    Stoc epuizat
    29,00 lei
  • 28%
    ×
    Open full product page
    0
    6
    In stock
    Prețul inițial a fost: 8,00 lei.Prețul curent este: 5,78 lei.
  • 18%
    ×
    Open full product page
    0
    1
    In stock
    Prețul inițial a fost: 9,00 lei.Prețul curent este: 7,35 lei.
  • 8%
    ×
    Open full product page
    0
    18
    In stock
    Prețul inițial a fost: 36,00 lei.Prețul curent este: 33,00 lei.
You may be interested
  • 18%
    ×
    Open full product page
    0
    4
    In stock
    Prețul inițial a fost: 9,00 lei.Prețul curent este: 7,35 lei.
  • 14%
    ×
    Open full product page
    0
    10
    In stock
    Prețul inițial a fost: 28,00 lei.Prețul curent este: 24,00 lei.
  • 18%
    ×
    Open full product page
    0
    1
    In stock
    Prețul inițial a fost: 38,00 lei.Prețul curent este: 31,00 lei.
  • 18%
    ×
    Open full product page
    0
    1
    In stock
    Prețul inițial a fost: 17,00 lei.Prețul curent este: 14,00 lei.