Reduceri!

Capsule Anti-Anxietate

Prețul inițial a fost: 39,00 lei.Prețul curent este: 32,50 lei.

Suplimentul alimentar Capsule Anti anxietate este un produs atent formulat pentru inducerea unei stări de calm, relaxare profundă și liniștirea stărilor anxioase.

Descriere

Capsule Anti-Anxietate

Capsule Anti-Anxietate – Supliment alimentar cu rol liniștitor și de calmare a stărilor de anxietate

Caracteristici generale Anti-Anxietate:

Suplimentul alimentar Anti-Anxietate este un produs atent formulat pentru liniștirea stărilor de anxietate, calmarea atacurilor de panică și îmbunătățirea răspunsului organismului la factorii de stres psiho-emoțional, fiind indicat persoanelor cu stări emoționale intense și celor foarte emotivi. Calmarea agitației mentale, liniștirea grijilor copleșitoare, eliberarea tensiunii nervoase și managementul corect al emoțiilor sunt demersuri cu atât mai necesare cu cât ritmul vieții noastre devine tot mai alert și stresant, iar alimentația noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greșită a alimentelor, mâncatul în grabă și la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) și plină de toxine, aditivi și cu un profil nutrițional dezechilibrat (raport ω-6:ω-3 disproporționat, exces de carbohidrați rafinați, de grăsimi saturate sau de sare). Astfel, microbiota noastră intestinală este tot mai greu încercată mai ales din cauza prezenței tot mai mari a resturilor de antibiotice în produsele animale și a pesticidelor și îngrășămintelor în cele vegetale. Mai nou, prezența microplasticelor în alimentația umană este și ea un motiv tot mai mare de îngrijorare și un factor perturbator major în tot organismul. Toți acești factori de stres, împreună cu un efort fizic neadecvat, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate și alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot genera stres oxidativ și contribuie la creșterea statusului inflamator din organism. De asemenea, așa cum a fost deja menționat, acești stresori pot modifica microbiota gastrică și intestinală, cu efecte asupra digestiei, tranzitului intestinal și a răspunsului imun.

Cu alte cuvinte, acest lucru are o influență negativă asupra întregului corp, reducându-ne rezistența față de diverși agenți patogeni sau provocând un răspuns hormonal sau imunitar necorespunzător ce ne poate compromite sănătatea sau care ne încetinește ritmul de refacere a organismului. În astfel de situații, sistemul nervos poate avea de suferit, afectarea sa devenind evidentă odată cu apariția stărilor de oboseală, agitație, insomnie, anxietate sau depresie. Atunci când apare suprasolicitarea psihică și emoțională, putem deveni mai sensibili la factorii de mediu (prin scăderea imunității) și putem resimți senzații de epuizare, nervozitate, grijă excesivă, tristețe sau chiar scăderea performanțelor cognitive. Vedem, astfel, că sub presiunea surselor de stres tot mai numeroase din zilele noastre, îngrijirea bunăstării psiho-emoționale este din ce în ce mai importantă, iar menținerea unui echilibru între sănătatea fizică, cea psihică și cea emoțională este abordarea holistă, corectă.

Deși sursele de stres sunt multiple, nu trebuie să ne descurajăm! Soluția optimă este aceea de a adopta, treptat, un stil de viață echilibrat, cu timp suficient pentru odihnă și refacere, cu activitate fizică regulată de intensitate moderată, cu un management eficient al stresului, cu o hidratare corectă și cu o alimentație variată, bazată pe alimente cât mai puțin procesate, de origine controlată, de sezon și cu un profil nutrițional echilibrat, bogat în nutrienți. Din fericire, acest deziderat poate fi susținut cu ajutorul suplimentelor alimentare, ele având rolul de a preîntâmpina și adresa posibile carențe, de a optimiza procesele organismului și de a limita impactul negativ al multitudinii de factori de stres cu care ne confruntăm în mod constant. Astfel, suplimentele ce au la bază extracte din plante medicinale cu proprietăți calmante, neurosedative, antidepresive, anxiolitice și hipotensive – precum cele regăsite în capsulele Anti-Anxietate de la Hypericum – sunt o soluție naturală și la îndemână pentru menținerea sănătății sistemului nervos și a stării generale de bine.

Ingrediente Anti-Anxietate (mg/cps):

Capsulă vegetală (hidroxipropil metilceluloză, gumă gellan), extract atomizat (pe suport de 10% maltodextrină) din următoarele plante fermentate (utilizând culturi de Lactiplantibacillus plantarum): conuri de Hamei (Humulus lupulus) – 64 mg, părți aeriene de Sunătoare (Hypericum perforatum) – 64mg, părți aeriene de Talpa-gâștei (Leonurus cardiaca) – 64 mg, flori de Tei (Tilia cordata) – 64 mg și rizomi cu rădăcini de Valeriană (Valeriana officinalis) – 32 mg; acetat de Magneziu – 32 mg.

Informații nutriționale Per porție

(3 cps)

VNR* (%)

Per capsulă

VNR* (%)

Per porție (3 cps)

Extract din conuri de Hamei 192 mg ** **
Extract din părți aeriene Sunătoare 192 mg ** **
Extract din părți aeriene Talpa-gâștei 192 mg ** **
Extract din flori de Tei 192 mg ** **
Extract din rizomi cu rădăcini de Valeriană 96 mg ** **
Acetat de Magneziu, din care:

· Magneziu ionic (17,07%)

96 mg

19,39 mg

**

1,5%

**

5,17%

*VNR = Valoare Nutrițională de Referință

**Nu a fost stabilită VNR

Detalii Anti-Anxietate:

Produsele sau suplimentele nutritive concepute de laboratoarele Hypericum sunt obținute din surse naturale atent verificate. Așadar, plantele medicinale folosite ca materie primă sunt recoltate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului, prin lipsa de contaminanți toxici carcinogeni, metale grele, erbicide, insecticide, îngrășăminte chimice, microorganisme sau virusuri patogene. Noutatea acestor produse este reprezentată de extractul integral concentrat din acestea, ceea ce asigură o mai bună biodisponibilitate și o mai bună asimilație în organism a substanțelor active benefice.

Mai mult, suntem bucuroși să anunțăm actualizarea integrală a produselor din gama „Hyper”!

Având la bază primele și cele mai longevive formule ale firmei, această gamă cuprinde produse obținute aproape exclusiv din extracte naturale din plante regăsite în flora spontană a țării noastre. Deoarece știm cât de mult îndrăgiți aceste formule cu tradiție, am dorit să le creștem și mai mult eficiența și proprietățile sanogene. Utilizând fermentația bacteriană – o modalitate de procesare cunoscută și apreciată din timpuri străvechi, însă realizând-o prin folosirea unor tulpini moderne, ultraperformante de lactobacili și a unor procedee inovatoare, am conferit formulelor noastre tradiționale din gama „Hyper” noi proprietăți sanogene, precum acțiunea pro- și post-biotică. Prin selecționarea unor tulpini deosebit de active de Lactiplantibacillus plantarum (fost Lactobacillus plantarum) și controlarea atentă a procesului de fermentație lactică a plantelor medicinale, am mărit biodisponibilitatea suplimentelor, le-am crescut activitatea biologică și sanogenă și le-am transformat în produse cu acțiune biotică.

De multă vreme, plantele și fructele fermentate trezesc un interes considerabil datorită beneficiilor pe care le au pentru sănătate. Alimentele fermentate sunt produse cu valoare nutrițională și funcțională ridicată și cu efect pozitiv asupra sănătății umane. Transformarea materialului vegetal în timpul fermentației are ca rezultat modificări ale proprietăților organoleptice și nutriționale ale produsului, mărește siguranța alimentelor, prelungește perioada de valabilitate și oferă anumite caracteristici sanogene și senzoriale. Efectul fermentației asupra matricei informațional-nutriționale a plantei este specific microorganismelor implicate și depinde de materialul vegetal utilizat, în special de compoziția sa chimică unică. În plus, alimentele fermentate pot fi o sursă de probiotice, prebiotice și postbiotice care promovează dezvoltarea bacteriilor intestinale benefice și ținerea sub control a celor patogene. Acțiunea combinată a bioticelor din alimentele fermentate poate avea un efect sinergic asupra sănătății intestinale, ajutând la menținerea unui microbiom intestinal echilibrat și la modularea răspunsul imunitar.

Fermentația lactică este un proces prin care bacteriile lactice transformă zaharurile prezente în alimente în acid lactic. Acest acid nu numai că acționează ca un conservant natural, prelungind perioada de valabilitate a alimentelor, dar conferă și o aromă acidulată caracteristică. Alimentele comune care suferă acest tip de fermentație includ iaurtul, brânza și legumele murate. Culturile de lactobacili au o tradiție îndelungată în industria alimentară, fiind folosite în procesele de fermentație lactică pentru conservarea alimentelor, îmbunătățirea aromei, texturii și a proprietăților organoleptice și nutriționale ale mâncării. Prin metabolizarea carbohidraților precum amidonul conținut în materialul vegetal, bacteriile lactice produc acizi grași esențiali cu lanț scurt și alte componente organice cu greutate moleculară mică. Câteva exemple de astfel de componente ar fi: complexul vitaminic B, aminoacizii și substanțele fenolice precum quercetina, luteolina și acidul clorogenic, fitosterolii și enzimele.

Lactiplantibacillus plantarum este unul dintre cele mai nomade, studiate și des întâlnite specii de lactobacili din alimentele fermentate, fiind sigur pentru consum (QPS – EFSA și GRAS – US FDA) și regăsindu-se printre microorganismele utile din microbiota intestinală a organismului uman și a altor mamifere. Pe lângă bine-cunoscutul efect de conservare a alimentelor, un aspect pozitiv deosebit al fermentării cu L. plantarum, efect bine documentat științific, este acela de reducere a imunoreactivității alimentelor. Altfel spus, prin fermentarea alimentelor cu potențial alergenic crescut (lapte, soia, grâu etc.) cu acest bacil, s-a observat reducerea semnificativă a severității răspunsului alergic pe care organismul îl are ca urmare a consumului acestora. De asemenea, acest microorganism și numeroasele sale tulpini au o importanță deosebită în industria alimentară și datorită producției diverse de bacteriocine (peptide sau proteine de dimensiuni mici), în special din clasele I și II, deosebit de potente din punct de vedere al activității antimicrobiene, atât împotriva bacteriilor Gram-pozitive, cât și a celor Gram-negative. Nu în ultimul rând, procesele fermentative cu L. plantarum au și capacitatea (documentată științific) de a reduce cantitatea de aflatoxine din alimente.

Noi studii efectuate pe diversele tulpini de L. plantarum și bacteriocinele produse de acestea au dezvăluit o serie vastă de proprietăți sanogene ce rezultă din fermentarea alimentelor cu acest tip de microorganism. Dintre acestea, amintim: proprietățile antioxidante (prin generarea și biodisponibilizarea compușilor fenolici și a enzimelor precum superoxid dismutaza – SOD); proprietățile cardio- și hepato-protectoare (prin generarea și biodisponibilizarea unor compuși sanogeni precum fitosterolii, polifenolii sau acizii grași esențiali cu lanț scurt); proprietățile hipoglicemiante (prin creșterea sensibilității la insulină și eficientizarea metabolismului glucidic, în plus alimentele fermentate au un conținut redus sau aproape inexistent de zaharuri); proprietățile vitaminizante (literatura de specialitate consemnând o creștere a folaților – vit. B9, riboflavinei – vit. B2 și a vitaminelor B12, K și C în alimentele vegetale fermentate); proprietățile mineralizante (procesul de fermentație poate duce la creșterea cantității de minerale și oligoelemente precum: calciul, sodiul, magneziul, fierul, sulful, seleniul sau borul, prin reducerea substanței uscate ca urmare a descompunerii carbohidraților și proteinelor de către L. plantarum); proprietățile imunomodulatoare și imunofortifiante (derivate din activitatea pre-, pro- și postbiotică a L. plantarum și a derivaților săi); proprietățile antibacteriene (fiind consemnată științific eficiența în limitarea dezvoltării și în reducerea populațiilor de Salmonella typhimurim, Escherichia coli, Pseudomonas aeruginosa, Staphylococcus aureus, Bacillus subtilis și Streptococcus pyogenes); proprietățile antivirale (mecanismul de acțiune antiviral datorându-se stimulării funcției sistemului imunitar prin creșterea toxicității celulelor ucigașe naturale, creșterea producției de citokine proinflamatorii și creșterea citotoxicității limfocitelor T – CD3+, CD16+, CD56+); proprietățile antidepresive și anxiolitice (derivate din modularea microbiotei intestinale, stimularea producției de serotonină la nivel intestinal și creșterea cantității de vitamine din complexul B); proprietățile anti-obezitate și de reducere a grăsimii corporale (prin biodisponibilizarea și generarea de compuși sanogeni precum: acizii organici, compușii fenolici, polizaharidele sau proteazele, și prin controlul apetitului prin modularea sensibilității la leptine, reglarea metabolismului lipidelor, îmbunătățirea metabolismului glucozei, promovarea conversiei adipocitelor, modularea proceselor inflamatorii, și modularea microbiotei intestinale prin promovarea producției de acizi grași cu lanț scurt); și, nu în ultimul rând, proprietățile antiinflamatoare și anti-îmbătrânire (prin generarea și reglarea activității enzimelor antioxidante, reducerea stresului oxidativ, modularea proceselor inflamatorii și îmbunătățirea performanței sistemului imunitar). Așadar, prin fermentarea materialului biologic din produsele gamei „Hyper” cu tulpini de L. plantarum de ultimă generație, am reușit să obținem o valoare nutritivă și sanogenă superioară formulelor noastre clasice, valoare observată prin creșterea biodisponibilității și a cantităților de compuși activi precum: polifenolii, flavonoidele, acizii organici, bioticele (pro-, pre- și postbiotice), vitaminele, mineralele, acizii grași esențiali cu lanț scurt, compușii antibacterieni și antivirali, și enzimele cu activitate antioxidantă.

Deși am introdus etapa fermentației bacteriene, extractele fermentate din plante sunt supuse în continuare atomizării – un proces menajant, net superior obținerii pulberilor prin măcinarea plantelor uscate. La obținerea extractului uscat atomizat, a fost folosită aparatură de top, unică în România, constând într-un atomizor Spray-dry. Tehnologia uscării prin Spray-dry este superioară din toate punctele de vedere uscării clasice, în uscător. Astfel, în cazul uscării clasice, pulberea măcinată se obține din plante uscate în camere de uscare la temperaturi cuprinse între 55 și 70°C; uneori pentru a crește randamentul uscării se crește temperatura chiar și până aproape de 100°C. Din păcate, vitaminele, enzimele sau alte substanțe valoroase termolabile (precum bioticele rezultate din procesele de fermentație) sunt distruse sau inactivate în acest proces forțat de deshidratare a plantelor. Mai mult, orice zahar din plante este caramelizat, iar uleiurile esențiale precum cele din plantele aromatice se pierd din cauza temperaturilor ridicate.

Pe de cealaltă parte, uscarea prin atomizare se pretează, prin excelență, la materiile prime sensibile la temperatură (termolabile). Atomizorul diferă față de alte instalații de uscare prin faptul că operează numai cu lichide (soluții, suspensii). În cazul produsului de față, extractul este obținut din părți aeriene de Sunătoare și Talpa-gâștei, conuri de Hamei, flori de Tei și rizomi cu rădăcini de Valeriană ce au fost supuse fermentației lactice și presate la rece în prealabil. Ulterior, acestora li s-a adăugat și acetat de Magneziu, una din formele cele mai biodisponibile ale acestui mineral. În procesul de atomizare, suspensia rezultată este dispersată sub formă de picături fine într-un curent de aer cald în care solventul se evaporă rapid. Picăturile de lichid trec imediat în stare gazoasă datorită suprafeței mari de contact și a interacțiunii cu gazul purtător. Datorită pierderii de energie calorică prin evaporarea lichidului, extractul se menține rece, iar particulele uscate din suspensie nu se supraîncălzesc, fiind îndepărtate rapid din zona de uscare.

În consecință, produsul se usucă sub formă de pulbere fină, formată din particule sferice care au o curgere mai bună decât cea a formulelor clasice. În plus, pulberea astfel obținută este mai stabilă în timp decât produsele obținute prin alte metode de uscare. Unul dintre motivele principale ale acestei stabilități este acela că forma sferică a particulelor oferă extractului o textură mai compactă, reducând posibilitatea înglobării de aer în produsul final, astfel încât și dozarea în capsule este mult mai exactă și mai ușoară. Un alt motiv important este acela că extractul lichid obținut prin presarea mecanică la rece a plantelor medicinale păstrează nealterate toate uleiurile esențiale, enzimele și bioticele pe care acestea le conțin. Prin atomizarea acestui lichid, uleiurile, enzimele și culturile pre-, pro- și postbiotice rezultate prin fermentație sunt micro-încapsulate prin emulsionarea extractului apos cu maltodextrină și/sau gumă acacia. Mai exact, particulele solide din suspensie sunt acoperite cu maltodextrină/gumă acacia prin atomizarea extractului în care s-a adăugat în prealabil acest compus. Pe măsură ce apa se evaporă, maltodextrina/guma acacia acoperă fiecare particulă suspendată. În acest fel, crește stabilitatea compușilor activi și se asigură o acoperire enterică a acestora, deosebit de importantă mai ales pentru substanțele și microorganismele instabile în mediul acid din stomac. Un aspect important de menționat este acela că maltodextrina sau alte zaharurile din produsul final se regăsesc doar în cantități neglijabile, fiind aproape inexistente, datorită acțiunii bacteriilor lactice (L. plantarum) care rămân vii în urma atomizării și care le folosesc pe post de hrană.

De aceea, pulberea obținută prin atomizare este vie, activă din punct de vedere enzimatic și păstrează toate vitaminele, minerale, bioticele și alți compuși valoroși din materia primă și din procesul fermentativ, compuși ce altfel s-ar degrada, sau chiar distruge, prin procedurile de uscare clasice. Concluzia este că, prin acest procedeu menajant de extracție fermentativă, urmată de atomizare, se obține un produs foarte valoros din punct de vedere nutrițional, un produs a cărui matrice nutrițional-informațională poartă informația viului, este recunoscut de organism și îi imprimă acestuia un comportament antientropic, regenerant și fortifiant. Astfel, prin procesul original de fermentație și atomizare dezvoltat de Laboratoarele Hypericum, procedeu unic pe piața suplimentelor din România, se obține un extract concentrat integral, viu, biodisponibil, în el regăsindu-se atât partea hidrosolubilă, cât și cea liposolubilă din plantele medicinale proaspete, uscate, congelate sau fermentate.

În concluzie, prin sinergia compușilor activi din cele 5 plante medicinale, cu cei generați în urma procesului de fermentație și cu acetatul de magneziu, produsul Anti-Anxietate contribuie la calmarea stărilor de neliniște, diminuarea severității și reducerea frecvenței episoadelor anxioase și a atacurilor de panică, și la creșterea rezilienței emoționale. De asemenea, luat seara, înainte de culcare, suplimentul ajută și la obținerea unui somn mai profund și mai odihnitor. Nu în ultimul rând, produsul este util și în reglarea ritmului cardiac, normalizarea tensiunii arteriale și calmarea durerilor de cap și a migrenelor. Pe scurt, printre virtuțile suplimentului Anti-Anxietate se numără acțiunea: anxiolitică, neurosedativă, calmantă, miorelaxantă, spasmolitică, hipotensoare, vasodilatatoare, antialgică, fitoestrogenigă, anafrodiziacă, antiinflamatoare, antioxidantă, pro-, pre- și postbiotică, digestivă și colecistokinetică.

Prezentarea compușilor activi din Anti-Anxietate:

Hameiul (Humulus lupulus) este o specie erbacee aromatică, perenă, cățărătoare din familia Cannabaceae (din care face parte și Cânepa). Denumirea latinească de „Humulus” provine din cuvântul „Humlo”, denumire atribuită Sfintei Hildegard, în perioada medievală. Datorită aromei sale puternice, amărui, ce se aseamănă cu cea a Valerianei pe măsură ce conurile se maturează, această specie a fost folosită pentru aromatizarea berii. Pe lângă importanța avută în producția berii, Hameiul este și o plantă medicinală valoroasă. Proprietățile terapeutice ale acestei specii sunt cunoscute încă de pe vremea lui Plinius cel Bătrân, fiind folosită pentru acțiunea sa calmantă și sedativă. Astfel, în mod tradițional, florile erau culese toamna, uscate și folosite sub formă de cataplasmă sau puse sub pernă sau în saltea pentru a favoriza adormirea. Infuziile și extractele din conurile de Hamei sunt utile în inducerea unei stări de liniște, calmarea nervilor, a anxietății, reducerea tensiunii sexuale și diminuarea timpului necesar pentru a adormi (în special când se asociază cu Valeriana, precum în produsul de față). Consumate înainte de masă, produsele din Hamei ajută la creșterea poftei de mâncare, iar după masă, acestea ajută digestia prin stimularea secrețiilor gastrice, acțiunea carminativă și cea coleretic-colagogă. De asemenea, Hameiul (în special sub formă de infuzie) are și o ușoară acțiune diuretică facilitând eliminarea acidului uric din organism și detoxifierea rinichilor. Folosite extern, derivatele din Hamei sunt astringente și dezinfectante. Tradițional, decoctul din tulpinile de Hamei este folosit pentru clătirea părului în vederea stimulării creșterii acestuia.

În fitoterapia modernă, Hameiul este folosit ca adjuvant în inducerea unei stări de relaxare, combaterea stărilor de oboseală nervoasă, agitație și nervozitate și la obținerea unui somn odihnitor. În plus, acesta ușurează digestia, calmând refluxul gastroesofagian și reducând balonarea. De asemenea, uleiul esențial conținut de către această plantă are proprietăți antimicrobiene (împotriva Escherichia coli, Bacillus subtilis, Helicobacter pylori, Trichophyton interdigitale, Staphylococcus aureus, Candida albicans). În plus, compușii activi (de ex.: fitoestrogeni, taninuri polifenolice, substanțe amare – humulone și lupulone, uleiuri esențiale: monoterpene, sesquiterpene – farnesen, humulen, cariofilen, calcone, flavonoide – campferol, quercetină, rutină, aminoacizi, acizi fenolici, săruri minerale ș.a.) din Hamei contribuie și la optimizarea digestiei, drenarea bilei, protejarea stomacului, reducerea tensiunii sexuale, reducerea durerilor reumatice și de natură menstruală, menținerea sănătății renale și la calmarea iritațiilor cutanate. Pe scurt, printre virtuțile Hameiului se numără acțiunea: tonic-amară, digestivă, sedativă, anxiolitică, colecistokinetică, fitoestrogenică, antiinflamatoare, antimicrobiană, analgezică, cicatrizantă, antidiareică, anafrodiziacă, capilaro-protectoare, hipotensoare, depurativă, antihemoroidală și diuretică.

Sunătoarea (Hypericum perforatum) este o specie erbacee aromatică, perenă, din familia Hypericaceae. Menționată în nenumărate scrieri din antichitate, precum cele ale lui Plinius cel Bătrân, Dioscoride, Galen, Paracelsus sau Hipocrate, Sunătoarea este una dintre cele mai cunoscute și utilizate specii de plante medicinale. Aceasta a făcut parte din numeroase antidoturi și panacee precum mitridatiumul (presupus a fi fost creat de către Mitridate al VI-lea) sau teriacul Venețian (Theriaca andromachi). Astfel, de-a lungul timpului aceasta a fost folosită pentru combaterea și ameliorarea multor probleme de sănătate, spre exemplu: dezinfectarea și grăbirea închiderii rănilor, combaterea stărilor de tristețe, apatie, oboseală, reglarea ciclului menstrual, normalizarea digestiei, calmarea tusei, curățarea rinichilor, combaterea incontinenței urinare la copii (enurezis), protejarea ficatului sau calmarea durerilor. De asemenea, acesteia i s-au atribuit numeroase proprietăți mistice, fiind considerată utilă în alungarea duhurilor rele și protejarea casei și a animalelor. În prezent, Sunătoarea este recunoscută și folosită în fitoterapie pentru proprietățile sale benefice asupra sistemului nervos, precum și a celui digestiv. Aceasta a fost dovedită științific ca fiind de 3 ori mai eficientă în îmbunătățirea stării de spirit față de antidepresivele de sinteză. Acest efect se datorează conținutului în hipericină, un compus activ major din Sunătoare ce acționează prin inhibarea monoaminooxidazei și recaptarea serotoninei la nivel postsinaptic. De asemenea, proprietățile sedative și antiinflamatorii le recomandă și în calmarea durerilor reumatismale sau cauzate de gută.

În concluzie, extractul de Sunătoare ajută la menținerea echilibrului psiho-emoțional, inducerea unei stări de bine, combaterea stărilor de oboseală nervoasă, agitație, depresie și nervozitate și la obținerea unui somn odihnitor. De asemenea, uleiul esențial conținut de către această plantă are proprietăți antivirale (virusuri gripale A şi B, stomatite veziculare, virusuri herpetice) și antibiotice (germeni gram pozitivi și negativi – Escherichia coli, Proteus vulgaris, Staphylococcus aureus, Streptococcus mutans). În plus, compușii activi (de ex.: antrachinone – hipericină, pseudohipericină, hiperforină, adhiperforină; flavonoide – quercitrină, izoquercitrină, hiperozide, rutin; taninuri, catechine, bioflavonoide, derivați fluoroglucinici, acizi fenol-carboxilici – cafeic, clorogenic, ferulic; fitosteroli – beta-sitosteroli, triterpene, carotenoizi, vitamine – C, A; xantone, colină, săruri minerale ș.a.) din părțile aeriene de Sunătoare contribuie și la optimizarea digestiei, drenarea bilei, protejarea stomacului, reducerea tensiunii arteriale, reducerea durerilor reumatice și de natură menstruală, menținerea sănătății renale și la calmarea iritațiilor cutanate. Pe scurt, printre virtuțile extractului de Sunătoare se numără acțiunea: tonică la nivel nervos și digestiv, anxiolitică, antidepresivă, colecistokinetică, hepatoprotectoare, antiinflamatoare, antivirală, antibacteriană, analgezică, cicatrizantă, antidiareică, reepitelizantă, capilaro-protectoare, hipotensoare, antipruriginoasă, antihemoroidală și diuretică. În formula de față Sunătoarea este folosită pentru a ajuta la îmbunătățirea stării de spirit, susținerea digestiei și protejarea sistemului nervos al persoanelor care traversează perioade stresante și solicitante în special din punct de vedere psihic și emoțional.

Talpa-gâștei (Leonurus cardiaca) este o plantă erbacee perenă, spontană ce face parte din familia Lamiaceae/Labiatae (din care fac parte Menta, Salvia, Oregano, Rozmarinul, Busuiocul, Lavanda, Măghiranul sau Cimbrul). Originară din Asia centrală și sud-estul Europei, aceasta este în prezent răspândită în toată lumea datorită utilizării sale ca plantă medicinală. Talpa-gâștei este recunoscută pentru proprietățile sale cardioprotectoare încă din Antichitate. Cu o acțiune similară cu cea a Valerianei, însă de 3 ori mai puternică, aceasta a fost folosită de către strămoșii noștri, sub formă de decoct, pentru calmarea durerilor de inimă, junghiurilor, durerilor de picioare și problemelor de respirație. În prezent, fitoterapia modernă recomandă produsele pe bază de Talpa-gâștei pentru proprietățile sale sedative la nivelul sistemului nervos central, al inimii și stomacului. Aceasta ajută la calmarea excitației nervoase, ameliorarea stărilor de agitație, anxietate, nervozitate sau depresie și la combaterea stărilor de epuizare mentală întâlnită des la elevi și studenți. Acțiunea inhibitoare asupra sistemului nervos central este resimțită în special la nivelul centrului respirator, acest lucru acționând favorabil în problemele respiratorii precum astmul. Această acțiune este favorabilă în tulburările de somn unde efectul relaxant ajută la inducerea somnului și sporirea calității acestuia. Similar, acțiunea este favorabilă și în cazul persoanelor cu o tiroidă hiperactivă. Foarte important de menționat este faptul că Talpa-gâștei nu este toxică, nu creează dependență și nu diminuează reflexele!

Datorită efectului miorelaxant, Talpa-gâștei este folositoare în combaterea disconfortului gastrointestinal și a tranzitului accelerat provocat de hiperexcitabilitatea nervoasă. Similar, derivatele din Talpa-gâștei pot reduce tensiunea arterială. Prin acțiunea cronotrop-negativă aceasta reduce ritmul contracțiilor cardiace, scade pulsul mărit și poate normaliza ritmul cardiac dereglat pe fond nervos. Mai mult, derivatele din această plantă ajută și la menținerea sănătății cardiovasculare prin acțiunea hipotensoare, fiind deosebit de utilă pentru persoanele cu tensiune arterială crescută cu substrat neuro-vegetativ, ce manifestă o înrăutățire a simptomelor în stările de stres psiho-emoțional. Efectele de scădere a tensiunii arteriale și vasoconstricție periferică se datorează conținutului în stachidrină și leonurină. De asemenea, derivatele din Talpa-gâștei au un efect benefic și asupra sănătății aparatului reproducător feminin. Mai exact, leonurina conținută de către părțile aeriene ale speciei are acțiune uterotonică, stimulând funcțiile uterului. Împreună cu alți compuși activi leonurina ajută la reglarea dereglărilor de reproducere la femei și susține organismul în perioada menopauzei. Preparatele pe bază de Talpa-gâștei sunt utile și pentru domni, acestea susținând sănătatea prostatei și protejând împotriva trombozelor din zona genitală. În plus ele ajută la eliminarea toxinelor și retențiilor de apă din organism, pe cale urinară. Nu în ultimul rând, conținutul în acid ursolic și alți compuși activi precum flavonoizii și acidul retionoic, îi conferă speciei proprietăți citotoxice, susținând diviziunea celulară corectă. Aceste substanțe active acționează ca un inhibitor tumoral. Extern, Talpa-gâștei poate fi folosită pentru ameliorarea arsurilor, rănilor, echimozelor sau contuziilor.

În concluzie, extractul de Talpa-gâștei ajută la protejarea sistemelor nervos, cardiovascular și digestiv. În plus, compușii activi (de ex.: alcaloizi – leunucardină, stachidrina, leonurină, betonicină, turicină; heterozizi cardiotonici, glicozide amare, colină, fitosteroli, glicozide bufadienolidice, iridoizi, ulei volatil, tanoizi, rezine, saponozide, flavone – rutin, quercetină, campferol, glicozide ale apigeninei, acizi flavonici, acizi organici – ursolic, malic, citric, oleic; ceruri, vitamine – A, C, E și minerale ș.a.) din părțile aeriene de Talpa-gâștei contribuie și la: vasoconstricția periferică, relaxarea sistemului nervos central, inducerea și îmbunătățirea somnului, normalizarea tensiunii arteriale, reglarea ritmului cardiac, calmarea spasmelor gastrice, ușurarea digestiei, ameliorarea stărilor de anxietate, depresie sau nervozitate, eliminarea toxinelor din organism pe cale urinară, susținerea proceselor de diviziune celulară, relaxarea aparatului respirator, protejarea prostatei, stimularea uterului și reglarea tulburărilor asociate menopauzei. Pe scurt, printre virtuțile derivatelor din Talpa-gâștei se numără acțiunea: sedativă la nivelul sistemului nervos, cordului și stomacului, spasmolitică, hipotensoare, vasoconstrictoare, antiinflamatoare, cicatrizantă, antiastmatică, uterotonică, antitumorală și diuretică. Extern, Talpa-gâștei are proprietăți antiinflamatoare, antiseptice și cicatrizante.

Teiul-pucios (Tilia cordata), cunoscut și drept Tei-roșu, Tei-de-deal sau Tei-de-pădure, este un arbore foios, de dimensiuni medii, indigen ce poate ajunge la înălțimi medii de 20-30 m. Datorită aromei plăcute a florilor sale și a proprietăților decorative, cosmetice și fitoterapeutice, Teiul este cultivat, fiind prezent deseori în grădini și parcuri. Acesta este apreciat și pentru mierea obținută din florile sale, produs ce se remarcă prin proprietăți organoleptice, nutriționale și fitoterapeutice deosebite. Ca multe specii cu utilizare fitoterapeutică, Teiul este cunoscut încă din Antichitate. Specia a fost folosită atât la om, cât și în scop veterinar, pentru diverse probleme de natură respiratorie. Tradițional, datorită aromei plăcute, ceaiul din flori de Tei este folosit pentru calmarea stărilor de agitație și inducerea somnului la copiii mici. Acest fapt denotă buna tolerabilitate față de produsele pe bază de Tei și siguranța crescută de utilizare.

În fitoterapia modernă, produsele din flori de Tei sunt recomandate pentru un spectru larg de probleme. Acestea sunt deosebit de utile în calmarea spasmelor și a excitației mentale. Efectul relaxant se datorează uleiului esențial din flori, ulei bogat în compusul activ denumit „farnesol”. Ca fapt divers, farnesolul este compusul responsabil pentru mirosul plăcut al florilor de Tei. Prin efectul relaxant al Teiului, se poate obține și o îmbunătățire a calității somnului și, de asemenea, o ameliorare a problemelor de natură digestivă, produsele din florile acestei specii având capacitatea de mărire a cantității de bilă secretate de către ficat. Datorită conținutului în mucilagii al preparatelor din flori de Tei, acestea au acțiune emolientă și calmantă asupra tractului respirator. Astfel, florile de Tei sunt recomandate ca adjuvant în răceli, tuse, stomatite și inflamația căilor respiratorii, având un efect antiinflamator și decongestionant. Mai mult, acestea ușurează expectorarea, stopează dezvoltarea bacteriilor și a virusurilor și reduce febra.

Consumate cu regularitate, produsele pe bază de Tei ajută la detoxifierea organismului prin proprietățile sudorifice și diuretice datorată conținutului de flavone. De asemenea, acestea ajută și la menținerea sănătății cardiovasculare prin acțiunea vasodilatatoare și hipotensoare, fiind deosebit de utile pentru persoanele cu tensiune arterială crescută cu substrat neuro-vegetativ, ce manifestă o înrăutățire a simptomelor în stările de agitație și nervozitate. Având în componența lor și substanțe fitoestrogenice, florile de Tei au un efect benefic și asupra sănătății aparatului reproducător feminin. Acestea ajută la reglarea ciclului menstrual și la reducerea durerilor de cap și de burtă asociate perioadei menstruale. În plus, cercetările științifice moderne indică și o posibilă utilitate a derivatelor din Tei în combaterea problemelor de diviziune celulară. Această acțiune este pusă pe seama conținutului în substanțe active cu proprietăți antioxidante și antimutagenice precum fenolii.

Valeriana (Valeriana officinalis), cunoscută și drept Odolean, Năvalnic sau Iarba-pisicii, este o plantă erbacee perenă, spontană sau cultivată ce face parte din familia Caprifoliaceae (din care fac parte și Caprifoiul, Mâna-Maicii-Domnului). În fitoterapie sunt folosite rădăcinile, stolonii și rizomii speciei. După uscare, acestea sunt caracterizate de un miros specific, neplăcut ce devine mai pregnant în timp. Principalul compus responsabil de miros, dar și de proprietățile sedative ale plantei este acidul valerenic. Gustul rădăcinilor este unul dulceag la început, apoi devine amar, cu o aromă camforată. Cunoscută din Antichitate și menționată ca plantă medicinală în secolul al VI-lea e.n., Valeriana este complementară atât în medicina umană, cât și în cea veterinară. Strămoșii noștri dacii, denumeau această specie „Adila”, „Adilon” sau „Odilan” de unde avem în zilele noastre denumirea de „Odolean”. Aceștia foloseau planta pentru problemele de natură cardiovasculară. Ulterior, în secolul al XVIII-lea e.n., Valerianei i s-au recunoscut proprietățile sedative pentru care este deosebit de apreciată și în zilele noastre. În trecut, planta mai era folosită și pentru calmarea unor dureri sau amorțeli în membrele superioare și inferioare.

În fitoterapia modernă, produsele pe bază de Valeriană sunt recomandate pentru inducerea somnului și îmbunătățirea calității sale. Cel mai des folosită pentru prepararea infuziilor și decocturilor, Valeriana este deosebit de utilă în calmarea spasmelor și a excitației mentale. Astfel, aceasta este folositoare în combaterea disconfortului gastrointestinal și a tranzitului accelerat provocat de hiperexcitabilitatea nervoasă. Similar, derivatele din Valeriană pot reduce pulsul mărit și pot normaliza ritmul cardiac dereglat pe fond nervos. Mai mult, acesta ajută și la menținerea sănătății cardiovasculare prin acțiunea vasodilatatoare și hipotensoare, fiind deosebit de utilă pentru persoanele cu tensiune arterială crescută cu substrat neuro-vegetativ, ce manifestă o înrăutățire a simptomelor în stările de stres psiho-emoțional. Conform principiilor ayurvedice, Valeriana este recomandată în adresarea tulburărilor de tip Vata, eliminând Ama din intestinul gros, sânge, articulații și nervi.

Prin efectul sedativ-hipnotic al Odoleanului se poate obține și o îmbunătățire a calității odihnei prin inducerea somnului și permiterea intrării în fazele adânci ale acestuia, cu efecte detoxifiante și regeneratoare la nivelul creierului. Această acțiune este posibilă datorită sinergiei multitudinii de compuși activi din rădăcinile și rizomii acestei plante, precum acizii valerenici, care potențează activitatea acidului gama-aminobutiric (GABA), un neurotransmițător cu rol inhibitor la nivelul sistemului nervos central (SNC). Foarte important de menționat este faptul că Valeriana nu este toxică, nu creează dependență și nu diminuează reflexele! De asemenea, produsele pe bază de Valeriană au un efect benefic și asupra sănătății aparatului reproducător feminin. Prin acțiunea miorelaxantă și antialgică, aceasta ajută la reducerea durerilor de cap și de burtă asociate perioadei menstruale. Cu toate acestea, trebuie reținut faptul că Valeriana poate avea și proprietăți anafrodiziace prin caracterul său relaxant. Extern, Odoleanul este util în probleme circulatorii.

În concluzie, extractul de Valeriană ajută la protejarea sistemelor nervos, cardiovascular și digestiv. În plus, compușii activi (de ex.: ulei eteric – pinen, camfen, terpinen, dipenten, citren, limonen, cimen; hidrocarburi sesquiterpenice – azulen, cariofilen, borneol și esterii săi, flavonoide – cvercetol, campferol, apigenină, luteolină, diosmetină; zaharoză, lipide – acid palmitic, stearic, oleic, linoleic, arahic; lipaze, oxidaze, terpineol, acid cafeic, clorogenic, valerenic, hidroxivalerenic, acetoxivalerenic; rășini, gumirezine, colină, tanin, minerale – Ca, Mg, K, Mn ș.a.) din rizomii și rădăcinile de Valeriană contribuie și la: relaxarea sistemului nervos, inducerea și îmbunătățirea somnului, calmarea migrenelor, a spasmelor musculare și a durerilor menstruale, normalizarea tensiunii arteriale, reglarea ritmului cardiac, eliminarea toxinelor din organism, combaterea agenților patogeni și reglarea ciclului menstrual. Pe scurt, printre virtuțile derivatelor din Valeriană se numără acțiunea: neurosedativă, miorelaxantă, spasmolitică, antiepileptică, hipotensoare, vasodilatatoare, antialgică, antiastmatică, antihelmintică, emetică, anafrodiziacă și diuretică. Extern, Valeriana se poate folosi pentru stimularea circulației venoase.

Magneziul este un metal alcalin pământos cu o importanță deosebită pentru organismul uman. Acesta este esențial pentru buna funcționare a tuturor celulelor și participă la peste 300 de reacții enzimatice. Ionii acestui mineral pot interacționa cu polifosfații și derivații acestora precum ADN-ul, ARN-ul și ATP-ul (principala sursă de energie a organismului). Această interacțiune de datorează relației dintre ionii de Magneziu și cei de Fosfor. Mai mult, Magneziu contribuie la energizarea corectă a organismului, susținând metabolismul energetic și combătând stările de oboseală și epuizare atât la nivel fizic, cât și mental. De asemenea, acesta susține metabolismul energetic și prin participarea în procesul de oxidare a nutrienților pentru eliberarea de energie (fosforilarea oxidativă) sau prin rolul său de cofactor în metabolizarea glucidelor (glicoliză). În ceea ce privește relația Magneziului cu moleculele de ARN și ADN, acesta nu doar că poate interacționa cu ele, ci este esențial în sinteza acestora dar și în biosinteza proteinelor și în procesul de diviziune celulară. Acest mineral are un rol fundamental și în funcționarea sistemului imunitar, el având chiar și un efect antihistaminic ce poate îmbunătății rezistența organismului la diverși factori alergeni. Nu în ultimul rând, Magneziul este esențial și în sinteza antioxidantului glutation.

Deși majoritatea lumii cunoaște importanța Calciului pentru structura oaselor și a dinților, Magneziul și Potasiul sunt deseori trecute cu vederea atunci când alegem un supliment pentru menținerea sănătății sistemului osos. Totuși, sunt unii dintre partenerii cei mai importanți ai Calciului în procesele de formare a oaselor și a smalțului dentar. Mai exact, Magneziul participă la transportul activ al ionilor de Calciu, Potasiu și Sodiu, la nivelul membranei celulare (transport transmembranar). De asemenea, aceste elemente „colaborează” și în transmiterea impulsurilor nervoase, reglarea contracțiilor musculare și normalizarea ritmului cardiac. De fapt, relația dintre aceste elemente este una complexă, Magneziul fiind necesar pentru absorbția și fixarea Calciului în oase, însă cele două intră în competiție în legarea de anumite situri din organism, influențându-se reciproc în procesul de absorbție. Astfel, dozele prea mari de Calciu pot bloca absorbția Magneziului, reversul fiind și el adevărat. În mod interesant, Magneziul se află într-o relație similară și cu Zincul sau Fosforul, consumul unor alimente prea bogate în fosfați ducând la blocarea absorbției Magneziului. În ceea ce privește relația Magneziului cu Potasiul, cele două sunt intercorelate la nivel intracelular. Putem observa, astfel, cât de importantă este asigurarea aportului echilibrat al tuturor mineralelor în organism, acest lucru putând fi realizat prin adoptarea unei diete cât mai diversificate și, la nevoie, prin suplimentare.

În medie, corpul unui adult conține cca 22-26 g de Magneziu, acesta fiind repartizat majoritar la nivelul oaselor (50-60%), apoi intracelular (39%) – din care 20% în mușchii striați, iar în cele din urmă, în cantități infime (1%), la nivel extracelular. Necesarul zilnic de Magneziu recomandat pentru un adult este de 310-320 mg pentru femei și de 400-420 mg pentru bărbați. În Uniunea Europeană, valoarea nutrițională de referință (VNR) pentru acest mineral este de 375 mg/zi. Nivelul de referință pentru Magneziul seric este de 0,7–1,0 mmol/L (1,8–2,4 mEq/L), homeostazia sa fiind asigurată de către rinichi care excretă zilnic în medie 120 mg din acest element. Deoarece plantele au nevoie de Magneziu pentru a sintetiza clorofila, de obicei, cu cât acestea sunt mai verzi, cu atât ele reprezintă o sursă mai bună pentru acest mineral. De exemplu, spanacul, edamame, avocadoul sau broccoli sunt bogate în Magneziu. Alte surse bune sunt: semințele de dovleac, chia, nucile (migdale, caju, arahide), leguminoasele (fasole, soia, bob), hrișca, ovăzul și alte cereale, tărâțele, bananele, cartofii, somonul, halibutul, iaurtul, orezul brun, cacaua, cafeaua sau ceaiul.

Din nefericire, ca și în cazul Calciului, chiar dacă nivelurile serice se încadrează în intervalul normal, totuși nivelurile intracelulare se pot afla în deficit. Astfel, în ceea ce privește deficiența de Magneziu, aceasta poate fi asimptomatică, însă deseori se asociază cu simptome de natură metabolică și digestivă (vomă, constipație, pierderea apetitului, greață), neuromusculară (crampe musculare, senzație de amorțeală, oboseală, stări depresive, migrene, slăbiciune) sau cardiovasculară (aritmie, spasme coronariene). În categoriile de risc se află persoanele stresate, care nu se pot odihni corect, cele care urmează tratamente medicamentoase (antacide – inhibitorii de pompă de protoni, diuretice, laxative, antibiotice, bifosfonați), persoanele care fac abuz de alcool, fumătorii, cele care au probleme gastrointestinale și de absorbție, cei care suferă de diabet (DZ II), cancer, osteoporoză, afecțiuni renale, hepatice, pancreatice sau paratiroidiene, și vârstnicii.

Deficitul cronic de Magneziu este asociat cu un risc crescut de hipertensiune și afecțiuni cardiovasculare, diabet zaharat de tip II, osteoporoză, probleme renale (prin depunerea Calciului în rinichi), litiază biliară și migrene. În ceea ce privește supradozarea, aceasta este foarte improbabilă doar din consumul alimentar, totuși se poate aduce un aport prea însemnat prin administrarea iresponsabilă de suplimente alimentare. Cele mai întâlnite simptome ale supradozării sunt: greața, voma, aritmia, hipotensiunea, bradicardia, incapacitatea de concentrare, dezechilibrarea balanței electrolitice și inducerea deficitului celorlalte minerale. În cazurile grave, la supradozele foarte mari, pot apărea coma sau stopul cardiorespirator.

În produsul de față, acetatul de Magneziu, sursă foarte biodisponibilă a acestui mineral, are rolul de a susține sistemul nervos central ce este greu solicitat în perioadele stresante. Acesta ajută la combaterea senzației de oboseală, la optimizarea proceselor energetice de la nivel celular și de ameliorare a stării de spirit.

Mod de utilizare Anti-Anxietate:

Adulți: 3 (maximum 6) capsule pe zi, câte 1-2 capsule de 3 ori pe zi, după mesele principale, cu un pahar mare de apă sau ceai, timp de 2 luni. După o pauză de 2 săptămâni cura se poate relua.

Copii (peste 6 ani): câte 1-2 capsule pe zi, după mesele principale, timp de 1 lună. După o pauză de 2 săptămâni, cura se poate relua. Produsul se poate lua și la nevoie, pentru calmarea episoadelor de agitație, nervozitate sau, înainte de culcare, pentru obținerea unui somn mai odihnitor.

Recomandăm adoptarea unui stil de viață echilibrat, cu alimentație sănătoasă, efort fizic moderat și o hidratare corespunzătoare.

Pentru un efect mai puternic, se recomandă asocierea cu Ceaiul și Tinctura Antistres și/sau cu Hyper-Calm (capsule) de la Hypericum!

Produse cu acțiune similară sau complementară: 5-HTP Stres (capsule), Hyper-Stres (capsule), Deprecalmin (capsule), Sunătoare (ceai, tinctură, capsule), Hyper-Calm Lithos (capsule), Bitterul Ierburile-vieții (capsule, hidroalcoolic), Droji-mag B Complex (capsule), Magneziu Complex Ionic (comprimate), Bitterul Cardiovascular (capsule, hidroalcoolic), Ceaiul și Tinctura de Valeriană, Infostim (capsule), Somn liniștit (capsule), Păducel (ceai, tinctură, capsule, sirop), Hyper-Cardio (capsule), Omega 3 Ulei de pește (capsule moi), Protonic Flora (capsule), Estro-Glucozamin (capsule), Ceaiul Somn Ușor, Ceaiul de Tei, Mușețel, Talpa-gâștei, Hamei, Lavandă sau Melisă (Roiniță), Siropul de Vișine, Mierea de albine din flori de Tei sau Oțetul Antistres de la Hypericum.

Pentru îngrijirea externă, vă recomandăm asocierea cu: Ulei de Magneziu, Ser Antiaging cu Vitamina C și Magneziu, Crema contra Căderii Părului, Hyper Șampon, Gelul Hyper VenoSan, Gelul Trombo-Hyp, Uleiurile esențiale de Lavandă, Melisă (Roiniță), Bergamotă, Portocală, Grapefruit, Mandarine, Lămâie, Tămâie sau Ylang-ylang, Uleiurile esențiale pentru Inhalații și Aromaterapie I și II, Tămâia Naturală Aromată (Trandafir, Sparta, Chiparos Regal) și Sarea de baie Hyper Antistres sau Calciu și Magneziu de la Hypericum.

Formă de prezentare:

O cutie conține 60 capsule a câte 415 mg fiecare

Greutate netă:

℮ 24,9 g

Contraindicații:

Nu se utilizează de către femeile gravide sau care alăptează și de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.

Precauții:

  • Persoanele care urmează tratamente medicamentoase, cele care se află sub supraveghere medicală sau cele care sunt programate a li se efectua intervenții chirurgicale, sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei.
  • A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
  • A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici.
  • Acesta este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un mod de viață sănătos.

Condiții de păstrare:

Bine închis, ferit de lumină și umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.

Notificare SNPMAPS, nr. 2379/2008

Informații suplimentare

Greutate 0,250 kg
Dimensiuni 10 × 20 × 10 cm
Tip Produs

Proprietati

, , , , , , ,

Recomandari

, , , , , ,

Plante Medicinale

, , , ,